Wat is gezond? (deel 1) 2 Donderdag 8 mei: Vrijdag 9 mei: Zaterdag 10 mei: Zondag 11 mei: Maandag 12 mei: Dinsdag 13 mei: Woensdag 14 mei: Donderdag 15 mei: Vrijdag 16 mei: Zaterdag 17 mei: Zondag 18 mei: Maandag 19 mei: Dinsdag 20 mei: Woensdag 21 mei: Ajam pedis met ketjapsaus en mie, sambal boontjes en kroepoek Lekkerbekje met gekookte of gebakken krieltjes, wortelen, peultjes, ravigotesaus en cocktailsaus Halve kip, Vlaamse friet met pindasaus, frietsaus en rauwkost Tartaartje met gebakken uien, gebakken aardappelen en cordiale melange Zeeuwse rijsttafel Spaghetti Bolognese en Italiaanse salade Spareribs met knoflooksaus, frites en appelmoes Drumstick met nasi goreng, pindasaus, een gebakken ei, atjar en kroepoek Vislasagne en rauwkost Twee kipspiesen met pindasaus, frites, frietsaus en Koninginnemelange Loempia speciaal met gebakken rijst, pindasaus, atjar en kroepoek Kaapverdische stoofschotel met gekookte aardappelen en Mexico-melange Chili con came met rijst Karbonade met gekookte aardappelen, spruitjes, spekjes en jus ledereen wil gezond zijn, niet alleen je lichamelijke, maar ook je geestelij ke gezondheid is belangrijk. Wij eten natuurlijk al gezond en nemen daar door veel vitaminen tot ons. Toch zijn er heel veel mensen, die te veel vet nuttigen. Veel vet kan de oor zaak zijn van lichamelijke klachten, zoals overgewicht en hartklachten. De laatste tijd hoor je te vaak om je heen 'die heeft een hartaanval gekre gen' en 'kijk hoe dik hij is geworden'. Toch hoeft een te veel aan vet niet de oorzaak van hartklachten te zijn. De laatste tijd is er op de werkvloer veel te doen over werkdruk en veel maatregelen om een zo goed moge lijk rendement te behalen. Daar komt bij dat er met minder medewerkers meer moet worden geproduceerd. Deze maatregelen kunnen stress opleveren. Om klachten voor te blij ven, is het een noodzaak om goed op je voeding te letten en te zorgen dat je genoeg beweging krijgt. In het Bedrijfsrestaurant komt soms de vraag: 'waarom hebben jullie zoveel snacks?'. Ons vaste antwoord is dan 'omdat er vraag naar is'. Er zijn natuurlijk ook gezonde snacks, maar deze belanden bij ons veelal in de prullenbak. Onze maaltijden bestaan voor een groot deel uit gefrituurde aardappelproducten. Gekookte aard appelen staan ook wel eens op het menu, maar deze maaltijden hebben veel minder aantrekkingskracht. De gasten zeggen dan: 'oh, dat moet ik thuis ook altijd eten'. Het blijft natuurlijk uw eigen verant woordelijkheid (en smaak), maar in plaats van een broodje frikadel en een cola, kunt u ook een roggebrood met kaas en karnemelk nemen. Goed, wij geven toe dat in het Bedrijfs restaurant ook 'flinke' mensen wer ken. Maar ja, die moeten altijd proe ven, om uw maaltijd zo smakelijk mogelijk te kunnen maken. Bedrijfsrestauratieve Dienst

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 2