Het moeten dus de dames zijn. Afscheid Willem van de Est Heineken Nederland Supply Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Wat mij nog steeds opvalt, ook in het HON-tijdperk, dat ik nog steeds over al gele oordoppen zie liggen op de vloeren, trappen en balustrades. Dat stoort mij natuurlijk. En wat mij dan nog het meeste stoort is dat sommi ge dopjes op een meter afstand van een afvalbak liggen. Ik vraag me dan af wie zoiets nu doet? Wie is er niet in staat het vol te houden deze oordop pen dat laatste metertje naar de bak te dragen? In gedachten ga ik dan een lijstje af. Ik zie mannen op de lijn die op een afstand van acht meter of meer, fles sen in een glasbak mikken met goed resultaat. Die kunnen het in ieder geval niet zijn. Ik zie mannen die op volle snelheid met een heftruck tus sen twee banen doorrijden zonder iets te raken. Die hebben zoveel coördinatie, die kunnen het ook niet zijn. De meeste mannen die ik van de afdeling ken, zijn zonder meer in staat een fles vast te houden (zelf meerdere keren geconstateerd). Ik zie er zelfs die een hele doos en soms wel twee dozen kunnen tillen. Dan ga ik er maar vanuit dat ook deze kerels de dopjes tot aan de bak kunnen dragen. Wie-o-wie? Ik moet dan eigenlijk constateren dat het zwakkere geslacht onder ons moeite heeft deze dopjes in de bak te doen belanden. Wie anders, niet? Wij man nen kunnen dat. Nu mijn verzoek: heren, indien u een dame ziet die zwoegend tracht de dopjes in de bak te deponeren maar het ogenschijnlijk De gele oordopjes niet gaat halen, willen jullie deze dame dan een helpende hand bieden en haar helpen de dopjes in de bak te laten verdwijnen. We blijven galant niet waar? Mocht ik toch één van de heren zien die moeite heeft de dop jes in de bak te doen belanden, dan beloof ik plechtig dat ik hem per soonlijk verder help. Ed van Willegen, productiemanager Verpakken Donderdag 27 maart had Willem zijn laatste werkdag en maakte hij een laatste rondje langs collega's om persoonlijk afscheid te nemen. Na bijna 35 jaar bier brouwen maakt hij gebruik van de HIR. Zijn officiële afscheid vond maandag 31 maart plaats. Willem kreeg de felbegeerde koperen ketel uitgereikt door Dini Bouwmeester (subunitmanager Brouwen) en namens zijn team een envelop met inhoud. Willem begon zijn loopbaan bij de afdeling Brouwen in Rotterdam en kort na de opening van Heineken in Zoeterwoude verdeelde hij zijn dien sten tussen Rotterdam en Zoeter woude. Nadat hij het laatste brouw sel in Rotterdam had uitgeslagen, was de overgang naar Zoeterwoude definitief. Een toegewijde brouwer en altijd serieus met zijn werk bezig, waarvan de laatste tijd in dagdienst om zich in te zetten het extractver- lies te verlagen. Een belangrijk en lastig onderwerp. Mede door de inzet van Willem is een goede basis gelegd om verder mee te gaan. Willem, langs deze weg bedankt voor je toewijding de afgelopen 35 jaar. Jaap de Boer, rayonmanager Brouwen

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 5