Het moeten dus de dames zijn.
Afscheid Willem van de Est
Heineken
Nederland Supply
Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude
Wat mij nog steeds opvalt, ook in het
HON-tijdperk, dat ik nog steeds over
al gele oordoppen zie liggen op de
vloeren, trappen en balustrades. Dat
stoort mij natuurlijk. En wat mij dan
nog het meeste stoort is dat sommi
ge dopjes op een meter afstand van
een afvalbak liggen. Ik vraag me dan
af wie zoiets nu doet? Wie is er niet in
staat het vol te houden deze oordop
pen dat laatste metertje naar de bak
te dragen?
In gedachten ga ik dan een lijstje af.
Ik zie mannen op de lijn die op een
afstand van acht meter of meer, fles
sen in een glasbak mikken met goed
resultaat. Die kunnen het in ieder
geval niet zijn. Ik zie mannen die op
volle snelheid met een heftruck tus
sen twee banen doorrijden zonder
iets te raken. Die hebben zoveel
coördinatie, die kunnen het ook niet
zijn. De meeste mannen die ik van de
afdeling ken, zijn zonder meer in
staat een fles vast te houden (zelf
meerdere keren geconstateerd). Ik
zie er zelfs die een hele doos en
soms wel twee dozen kunnen tillen.
Dan ga ik er maar vanuit dat ook
deze kerels de dopjes tot aan de bak
kunnen dragen. Wie-o-wie? Ik moet
dan eigenlijk constateren dat het
zwakkere geslacht onder ons moeite
heeft deze dopjes in de bak te doen
belanden. Wie anders, niet? Wij man
nen kunnen dat. Nu mijn verzoek:
heren, indien u een dame ziet die
zwoegend tracht de dopjes in de bak
te deponeren maar het ogenschijnlijk
De gele oordopjes
niet gaat halen, willen jullie deze
dame dan een helpende hand bieden
en haar helpen de dopjes in de bak
te laten verdwijnen. We blijven galant
niet waar? Mocht ik toch één van de
heren zien die moeite heeft de dop
jes in de bak te doen belanden, dan
beloof ik plechtig dat ik hem per
soonlijk verder help.
Ed van Willegen,
productiemanager Verpakken
Donderdag 27 maart had Willem zijn
laatste werkdag en maakte hij een
laatste rondje langs collega's om
persoonlijk afscheid te nemen. Na
bijna 35 jaar bier brouwen maakt hij
gebruik van de HIR. Zijn officiële
afscheid vond maandag 31 maart
plaats. Willem kreeg de felbegeerde
koperen ketel uitgereikt door Dini
Bouwmeester (subunitmanager
Brouwen) en namens zijn team een
envelop met inhoud.
Willem begon zijn loopbaan bij de
afdeling Brouwen in Rotterdam en
kort na de opening van Heineken in
Zoeterwoude verdeelde hij zijn dien
sten tussen Rotterdam en Zoeter
woude. Nadat hij het laatste brouw
sel in Rotterdam had uitgeslagen,
was de overgang naar Zoeterwoude
definitief. Een toegewijde brouwer
en altijd serieus met zijn werk bezig,
waarvan de laatste tijd in dagdienst
om zich in te zetten het extractver-
lies te verlagen. Een belangrijk en
lastig onderwerp.
Mede door de inzet van Willem is een
goede basis gelegd om verder mee
te gaan. Willem, langs deze weg
bedankt voor je toewijding de
afgelopen 35 jaar.
Jaap de Boer,
rayonmanager Brouwen