MURPHY WAS HERE!
AM TEAM BROUWHUIS 4 VAN START
'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS
HSC, het vroegere HTS, heeft het
Laboratorium Star System (LSS)
geïntroduceerd voor alle brouwerijen die
Heineken bieren brouwen of verpakken.
Ook het laboratorium van de Murphy
brouwerij in Ierland moet aan deze
standaard gaan voldoen. Bij het bereiken
van die standaard ondersteunt het
Bossche KwD-Lab de collega's in Ierland.
Over een paar weken gaat Jeroen van der Sluijs samen met
Frank Wassenaar van
HSC, in Ierland de zogenaamde 'NUL-Audit' afnemen. In die
week wordt de
basis uitgebouwd tot het solide fundament waarop het
Murphy lab zijn 2 sterren kan gaan bouwen.
Om alvast te kunnen proeven aan een 'Sterlab' is een kleine
afvaardiging
van het Murphy Laboratorium bij ons op bezoek geweest. In
anderhalve dag van uitleg, rondleidingen en audits kregen
zij voldoende informatie om alvast te beginnen aan het
proces dat gaat leiden naar een twee sterren lab. Wij zijn er
trots op dat wij een voorbeeld functie hebben voor andere
laboratoria, èn dat we het Murphy laboratorium kunnen
ondersteunen. We kijken
dan ook uit naar het moment dat zij hun sterren behalen!
Jeroen van der Sluijs
Vlnr.: John Murphy, Nicola Coady en Jeroei
hebben uitgenodigd. En hulp had het Team: 19 mensen
hielpen mee om van deze dag een succes te maken.
De T.C.O. startte met een korte inleiding door de teamleider
en de TPM facilitator. Daarna werd in groepjes geïnspect
eerd, situaties op foto's vastgelegd en schoongemaakt. Alles
wat niet goed was, werd gelabeld. In totaal werden ongeveer
175 labels gemaakt.
Deze labels gaan we de komende 6 weken in kaart brengen
en oplossen. Het is de doelstelling om in ieder geval aan een
percentage van 80 procent opgeloste labels te komen.
Deze dag van noeste arbeid sloten we af met een evaluatie
en een label planning.
En nu op naar de volgende stap!
mogelijk is verbeteringen aanbrengen.
Om dit te kunnen doen moet alles schoon zijn. Daarna kun je
goed volgen waar eventuele extra vervuilingen of verstorin
gen voorkomen. Die worden dan bij de bron aangepakt.
Verder wordt voor iedereen duidelijk aangegeven waar wat
hoort te staan of terug te vinden is. Hierdoor voorkom je on
nodige zoekacties etc. Dit alles kan de werkgroep natuurlijk
niet alleen. Dit wordt gedaan met iedereen die werkzaamh
eden verricht in het brouwhuis.
Op woensdag 28 februari verrichtte het
AM team Brouwhuis 4 de aftrap.
Dit team bestaat uit:
Andy Stuiver - Operator, Pierre Zaunbrecher - Operator, Jos
Kwaks - Industrieel schoonmaker, Piet Tiessens - onderhoud,
Jan Faas - TPM facilitator en Eef Stiekema - Kartrekker.
AM bestaat uit 7 stappen en iedere stap communiceert het
Team via de mail, het werkoverleg of, zoals nu, in BHN.
Basis conditie
Om hiermee te kunnen starten moet je de installatie en om
geving aanbieden in de begin status: de basis conditie.
Om BH 4 dus weer in de begin status (basis conditie) te bren
gen, werd op 13 maart de T.C.O. (Total Clean Out) gehouden.
Hiervoor waren alle mensen die iets met brouwen te maken
Stap 1
Tijdens Stap 1 worden de installaties van Brouwhuis 4 terug
gebracht in de basisconditie. Dit houdt in: de installaties
controleren en waar nodig repareren of schoon maken, de
moeilijk bereikbare plekken in kaart brengen en waar dat
AM Team Brouwhuis 4
UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND