MURPHY WAS HERE! AM TEAM BROUWHUIS 4 VAN START 'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS HSC, het vroegere HTS, heeft het Laboratorium Star System (LSS) geïntroduceerd voor alle brouwerijen die Heineken bieren brouwen of verpakken. Ook het laboratorium van de Murphy brouwerij in Ierland moet aan deze standaard gaan voldoen. Bij het bereiken van die standaard ondersteunt het Bossche KwD-Lab de collega's in Ierland. Over een paar weken gaat Jeroen van der Sluijs samen met Frank Wassenaar van HSC, in Ierland de zogenaamde 'NUL-Audit' afnemen. In die week wordt de basis uitgebouwd tot het solide fundament waarop het Murphy lab zijn 2 sterren kan gaan bouwen. Om alvast te kunnen proeven aan een 'Sterlab' is een kleine afvaardiging van het Murphy Laboratorium bij ons op bezoek geweest. In anderhalve dag van uitleg, rondleidingen en audits kregen zij voldoende informatie om alvast te beginnen aan het proces dat gaat leiden naar een twee sterren lab. Wij zijn er trots op dat wij een voorbeeld functie hebben voor andere laboratoria, èn dat we het Murphy laboratorium kunnen ondersteunen. We kijken dan ook uit naar het moment dat zij hun sterren behalen! Jeroen van der Sluijs Vlnr.: John Murphy, Nicola Coady en Jeroei hebben uitgenodigd. En hulp had het Team: 19 mensen hielpen mee om van deze dag een succes te maken. De T.C.O. startte met een korte inleiding door de teamleider en de TPM facilitator. Daarna werd in groepjes geïnspect eerd, situaties op foto's vastgelegd en schoongemaakt. Alles wat niet goed was, werd gelabeld. In totaal werden ongeveer 175 labels gemaakt. Deze labels gaan we de komende 6 weken in kaart brengen en oplossen. Het is de doelstelling om in ieder geval aan een percentage van 80 procent opgeloste labels te komen. Deze dag van noeste arbeid sloten we af met een evaluatie en een label planning. En nu op naar de volgende stap! mogelijk is verbeteringen aanbrengen. Om dit te kunnen doen moet alles schoon zijn. Daarna kun je goed volgen waar eventuele extra vervuilingen of verstorin gen voorkomen. Die worden dan bij de bron aangepakt. Verder wordt voor iedereen duidelijk aangegeven waar wat hoort te staan of terug te vinden is. Hierdoor voorkom je on nodige zoekacties etc. Dit alles kan de werkgroep natuurlijk niet alleen. Dit wordt gedaan met iedereen die werkzaamh eden verricht in het brouwhuis. Op woensdag 28 februari verrichtte het AM team Brouwhuis 4 de aftrap. Dit team bestaat uit: Andy Stuiver - Operator, Pierre Zaunbrecher - Operator, Jos Kwaks - Industrieel schoonmaker, Piet Tiessens - onderhoud, Jan Faas - TPM facilitator en Eef Stiekema - Kartrekker. AM bestaat uit 7 stappen en iedere stap communiceert het Team via de mail, het werkoverleg of, zoals nu, in BHN. Basis conditie Om hiermee te kunnen starten moet je de installatie en om geving aanbieden in de begin status: de basis conditie. Om BH 4 dus weer in de begin status (basis conditie) te bren gen, werd op 13 maart de T.C.O. (Total Clean Out) gehouden. Hiervoor waren alle mensen die iets met brouwen te maken Stap 1 Tijdens Stap 1 worden de installaties van Brouwhuis 4 terug gebracht in de basisconditie. Dit houdt in: de installaties controleren en waar nodig repareren of schoon maken, de moeilijk bereikbare plekken in kaart brengen en waar dat AM Team Brouwhuis 4 UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2007 | | pagina 4