CERTIFICAAT BROUWEN VOOR KLAAS EN MARC!
Dirk Ypenburg
VWi
,T
Even voorstellen.
Er znn noa mvsteries
|T] 'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS
Het afgelopen jaar zijn Klaas de Lange en
Marc van Velthoven opgeleid bij Brouwen.
In een periode van ca. 6 maanden zijn ze
zowel theoretisch als praktisch opgeleid.
Voor het theoretische gedeelte werden
zij begeleid door Ad Reijerink van de
Levensmiddelen technologie opleiding uit
Boxtel.
Voor Mare en Klaas bestond de opleiding voor een groot
gedeelte uit zelfstudie. Aan de hand van theorie en
bijbehorende opdrachten moesten ze uitzoeken hoe een en
ander werkt bij Brouwen. Hiervoor is "best veel zelfdiscipline
nodig" gaven beide aan.
Praktijk
Het praktijk gedeelte van de opleiding is gedaan in het 5
ploegen rooster onder begeleiding van ervaren Brouwers.
Na enige tijd mochten de mannen het brouwproces in hun
eentje aansturen. Mare en Klaas hebben vervolgens aan het
einde van de opleidingsperiode door middel van een toets
laten zien dat ze voldoende kennis en vaardigheden hadden
om het certificaat te verdienen. Helaas kon de uitreiking van
het certificaat nog niet plaatsvinden omdat Ad een ongeluk
kreeg.
Maar op 23 februari was het dan toch zover. Het
welverdiende certificaat kon door Ad uitgereikt worden. Dit
werd gedaan in het bijzijn van Tjeerd Meijer (Rayonmanager
Filtratie en Energie) en Eef Stiekema (Rayonmanager
Brouwen). In de begeleidende woorden gaf Ad aan dat
hij zeer tevreden was over beide mannen: "ze zijn zeer
enthousiaste kerels die toch het nodige baanbrekend werk
hebben gedaan door als eerste operators van het Rayon
Filtratie opgeleid te worden binnen Brouwen".
Eef Stiekema
Sinds januari ben ik management trainee Supply Chain
binnen Heineken. De komende anderhalf jaar ga ik drie
uitdagende projecten in verschillende brouwerijen
op diverse afdelingen aanpakken. Het eerste project
brengt mij in Den Bosch, waar ik er vanuit ga het
komende half jaar veel Bossche collega's te leren
kennen.
Dirk Ypenburg is mijn naam, 27 jaar, sportief, single
en net uit de schoolbanken gekropen. Na de HTS in
Amsterdam, nam ik tijdens mijn studie Economie
aan de Universiteit van Tilburg deel aan de Heineken
Business Course.
Vier dagen lang presteren en vooral plezier hebben met
Heineken mensen en medestudenten. Deze ongelooflijk
leuke en leerzame ervaring maakte voor mij duidelijk:
Heineken, daar wil ik werken! Na een aantal goede (FIT)
gesprekken werd mijn voornemen werkelijkheid.
Mijn eerste opdracht hier in Den Bosch bestaat
uit drie deelprojecten. Als mede-kartrekker van
een AM team binnen rayon export help ik een
groep werkplekeigenaren AM stap 1 te doorlopen.
Daarnaast zit ik samen met onderhoudsexperts in een
verbeterteam om de Empty Bottle Inspector op rayon
Binnenland beter te laten draaien. Tot slot breng ik
onderhoudsvaardigheden van monteurs en operators
in kaart voor diezelfde machine en ontwikkel ik een
draaiboek om dit verder uit te kunnen rollen. Na de
eerste paar maanden kan ik zeggen, dat het elke dag
leuk, leerzaam en uitdagend is om alles te geven.
Kortom, ik ben met van alles bezig en de kans dat ik ook
jou tegen kom, is groot!
De hedendaagse mens wil graag alles verklaard
hebben. We onderzoeken ons suf, en toch blijven er
mysteries over. Neem nou bijvoorbeeld het bestek in het
Bedrijfsrestaurant. Prima messen, vorken en lepels waar
bijna iedereen dik tevreden mee is. Maar ze verdwijnen.
Dat is gek. Ontvreemd kunnen ze niet zijn, want wie haalt
het in zijn hoofd om een bestekje mee te nemen. Niemand
toch? Er is dus een mysterie. Wie de oplossing weet mag
het zeggen.
Ondertussen zitten de mensen van het bedrijfsrestaurant
af en toe met een tekort aan bestek. Dat moeten ze dan
compenseren door plastic bestekjes. En je weet hoe
prettig je daar mee kunt snijden en eten. Dus kom je
ergens een verdwaalt bestek tegen, breng dat dan terug
naar het Bedrijfsrestaurant. Je maakt er iemand blij mee.
A
fS
j\ A
UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND