brouwerij 's-Hertogenbosch
BACK TO BASICS!
Opening 10-can line 's-Hertogenbosch
nieuwsbrief voor medewerkers van de Bossche vestiging
8 maart 2007
Extra audit Lloyd's
goed verlopen
Meer taken voor
preventiemedewerker
Het concert van
Leo Donkers
Nieuw team van
de maand
Even voorstellen..
Bestekmysterie
Certificaat voor Mare en Klaas
Vrijdag 16 februari openden Paul Bleijs en
Bart Jan Bax van 'Beer Systems' de 10-can
line (10 literblik) officieel.
De 10-can line is bijzonder, al was het alleen
maar omdat hij in twee delen verrijdbaar is!
Op 28 september 2006 werd hij dan ook in
twee delen naar binnen gereden en achter
colonne 14 geïnstalleerd.
Ambachtelijk
Deze kleine productielijn heeft een maximale
capaciteit van 60 blikken per uur! Dat geeft
deze lijn iets heel ambachtelijks. Voordat
het blik(je) als eindproduct de deur uit
gaat vinden er alleen maar handmatige
handelingen plaats. Uitpakken, vullen,
verpakken, logistiek, alles gebeurt handmatig.
Alsof de tijd heeft stilgestaan. Het is voor
iedereen die er aan werkt, echt back to basics!
Dat maakt wel dat er op het gebied van
hygiëne en kwaliteit extra eisen worden
gesteld. Iedereen die aan de lijn werkt heeft
hier dan ook een opleiding gehad en is
ervan doordrongen dat het geleerde wordt
ook ten uitvoer moet worden gebracht. Van
iedereen wordt een ijzeren discipline geëist
op deze onderwerpen: exact op tijd reinigen,
hygiënisch werken, etc.
Complimenten
Na een start met de gebruikelijke hoeveelheid
strubbelingen, zijn we nu zo ver dat we
kunnen realiseren wat er vanuit de markt
gevraagd wordt.
In deze periode is er nauwe samenwerking
geweest tussen productie, Beer Systems, PPF
en projecten. Deze goede samenwerking is de
basis voor het uiteindelijke succes.
Alle mensen die aan de 10-can line hebben
gewerkt en nog steeds werken, verdienen
dan ook complimenten. Er is een fantastische
prestatie neergezet en ik geloof dat dit ook zo
zal blijven.
Louis Schönhage
Fotografie: Wim Hollemans
Heineken
nieuws
UITGAVE VAN HEINEKEN
NEDERLAND
k
Dirk Ypenburg, management trainee Supply
Chain.
Klaas de Lange en Marc van Velthoven zijn na
zes maanden geslaagd voor hun
brouwersopleiding.
De bestekvoorraad van het bedrijfsrestau
rant wordt steeds kleiner. Help mee het
mysterie op te lossen!
Nederland Supply