Koos Wolfjes getransformeerd tot Amadeiro XXV SWIEP IN THAILAND 'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS fs] Jan Kornaat neemt na 46 jaar afscheid AFSCHEID MET GEMENGDE GEVOELENS Op 1 januari 2007 neemt Jan Kornaat na 46 jaar afscheid van Heineken. Alleen al dit indrukwekkende aantal dienstjaren maakt van Jan een bijzondere collega. Zijn loopbaan startte in de postkamer en eindigt nu -na diverse tussenstappen- als Medewerker Control voor de afdeling Brouwen. Voor deze afdeling en de TD verzorgde Jan in de loop der jaren menig maandrapport. Een heleboel medewerkers van de Bossche Brouwerij kennen Jan Kornaat echter eerder van 'de EHBO' dan als Medewerker Control. Jarenlang verzorgde hij immers met veel enthousiasme de EHBO opleidingen. Er wordt op de brouwerij gezegd: "Jan's werk is zijn hobby!". Dus: hoe gaat Jan zijn nieuwe zeeën van vrije tijd besteden? "Het is waar dat ik geen echte hobby's heb. Maar ik ga er wel naar zoeken om samen met m'n vrouw iets leuks te gaan doen. Maar om te beginnen ga ik er eerst aan wennen om niet meer iedere dag naar de brouwerij te gaan. Dat zal best moeilijk zijn en ik zal Heineken missen. Aan de andere kant ga ik genieten van mijn vrije tijd. Het is dan ook met gemengde gevoelens dat ik weg ga!" Jan hoopt iedereen die hij kent en kende op de Brouwerij te zien op zijn afscheid. Dat wordt gevierd op 15 december 2006 om 15.30 uur in de Cambrinuskelder met een receptie waarbij iedereen van harte welkom is. De nieuwe regerende vorst in Oeteldonk Amadeiro XXV, is een oude bekende van Heineken en de Bossche Brouwerij. Koos Woltjes (47) ex-Heineken woordvoerder en nu mede eigenaar van een communicatiebureau zat samen met zijn adjudant, Hugo Ditmar, 4 jaar in de wachtkamer voor hij het prinselijk gewaad kon aantrekken en transformeerde tot de vorst van Oeteldonk. Koos, een Oeteldonker in hart en nieren, komt al sinds 1993 Carnaval vieren in Oeteldonk. Hij werd 4 jaar geleden benaderd met de vraag of hij de opvolger wilde worden van Karei Noordzij die toen op het punt stond minister te worden. Uiteindelijk werd Karla Peijs dat en moest Koos plaatsnemen in de wachtkamer. Maar nu is het dan toch zover. Met het biersteken zit het in ieder geval goed het volgende jaar. Toen Amadeiro nog gewoon als Koos door het leven ging, volgde hij op de Bossche Brouwerij de toen roemruchte Al biercursus. De hofbrouwer kan zich dan ook geen enkel foutje meer permitteren! Anders gaat de Hoogheid het helemaal zelf doen. De Hofbrouwerij wenst Amadeiro XXV Koos een lange en mooie regeerperiode toe in ons mooie Oeteldonk. Een paar maanden geleden was Jeroen Stoffels, Technological Controller bij de Thai Asia Pacific Brewery, even in Nederland en bezocht zijn oude stek: de Bossche Brouwerij. Swiep de Bever vertelde Jeroen bij die gelegenheid dat hij in dit najaar op vakantie ging in Thailand en de brouwerij wel eens wilde zien waar de Quality Award naar toe was gegaan. Jeroen nodigde hem meteen uit voor een brouwerij bezoek. Swiep maakte voor BHN een verslag van dit bezoek. Op 24 oktober was het dan zo ver. We werden in de middag opgehaald door een chauffeur die ons naar de brouwerij reed. Helaas kon Jeroen ons zelf niet rondleiden Maar zijn collega Nopphorn Kulapalanont nam dit van hem over. De Thai Asia Pacific Brewery in Bangkok produceert verschillende biersoorten voor de Thaise markt zoals Heineken, Tiger en Cheers. Op jaar basis brouwen ze daar ongeveer 1 miljoen hl bier. Dit is onderverdeeld in 900.000 hl Heineken 70.000hl Tiger en 90.000 hl Cheers. Ze maken 30 tot 35 brouwsels per week, wat neerkomt op 3 tot 4 dagen productie. Inpakken en wegwezen! Tijdens de rondleiding door de brouwerij waande ik mij in het brouwhuis even terug in 's-Hertogenbosch. Dit was het Bossche brouwhuis op kleinere schaal! Het nieuwe brouwhuis is operationeel sinds 2003. Hierna liet Nopphorn mij de rest van de Brouwerij zien. Hierbij kwamen we ook in het oude brouwhuis dat in 1994 opstartte en nu alweer vervangen was. De vergisting- en lagertanks, filtratie afdeling, verpakking afdeling, chemisch- en micro biologisch lab, werkplaats, bedrijfsrestaurant. Iedere afdeling binnen de brouwerij heb ik wel gezien. Hierna was het tijd voor de productconfrontatie en het bekijken van 'de Awards'. Ik heb gevraagd om ze maar vast in te pakken zodat ik ze meteen mee kon nemen. Maar daar trapten ze niet in: we moeten ze echt zelf verdienen. Hierna zijn we met de bedrijfsbus terug gereden naar het hoofdkantoor een tocht van 2 uur door Bangkok. Na een heerlijk etentje en even heerlijke heldere biertjes met Jeroen, moesten we afscheid nemen om de volgende dag onze reis door Thailand voor te zetten Het is net 'klein' 's-Hertogenbosch Swiep en partner bij de Awards die hij zo graag mee wilde nemen. Swiep de Bever UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2006 | | pagina 5