TPM HYGIËNEPLAN VOOR COLONNE 23 Deadline BHN 25 VACATURES Afscheid Peter de Groen Afscheid Jo van Berkom TAPVAT IS EEN BOSSCHE SPECIALITEIT WAAR WE TROTS OP KUNNEN ZIJN 'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS Aanvulling De deadline voor BHN25 is donderdag 14 september 2006. Kopij voor dit nummer kunt u mailen naar: 6.Sman@Heineken.nl Teamleider Verpakken /Zoeterwoude Operational Planner /Zoeterwoude Market Demand Planner/Zoeterwoude Ook wordt afgevraagd of een processtap wel nodig is. Maar als resultaat van dit denkproces kan ook naar voren komen dat er een stap ontbreekt! Kritische stappen Voorbeelden van kritische stappen in de productie zijn, het vullen en het sluiten (clinchen) van het blik. Hierbij stellen we ons vragen als: is de vuiler voldoende schoon en is deze dat altijd? Hetzelfde voor de clincher, en ook voor de omgeving, voor de lucht. En zo bekijkt het team ook de actuators, het waterbad, de transportsystemen etc. Kortom: alle stappen in het proces. De eerste stap van het TPM team was het bemonsteren van de lijn. Dit is een 'laboratorium' stap, waarbij je het blik opent om naar de kwaliteit van het bier te analyseren. Die stap moet perfect zijn. Net als de volgende laboratoriumstap, de analyse van dat monster. Ook dit zoeken we helemaal na. TPM aanpak Om alles goed te kunnen overzien zijn schema's gemaakt volgens de bekende TPM-aanpak. Deze schema's heten dan matrixen. Zo komt dan uit deze schema's naar voren welke stap in het proces de meeste kans op fouten geeft. We zoeken naar kritische stappen. Alle stappen waarin daadwerkelijk iets gebeurt, daar geven we een cijfer aan, en hoe hoger het cijfer, hoe meer waarschijnlijk de mogelijkheid op een besmetting. Zo komen we tot de kritische stappen die wezenlijk invloed hebben op ons probleem. Door je te richten op de kritische stappen, moet het team sneller tot een complete oplossing kunnen komen, omdat het team meer gericht gaat zoeken en niet wordt afgeleid door zaken die waarschijnlijk toch weinig invloed hebben. Foto: Wim Hollemans Lijn 23 is de meest 'moderne' lijn met de meeste geautomatiseerde stappen. Toch waren we nog niet 100 procent tevreden bij de controle op de vaten. Het bier van de moderne lijn moest (nog) constanter ons hoge kwaliteitsniveau halen. En dat terwijl iedereen al zijn uiterste best doet en de colonne er uit ziet om door een ringetje te halen! TPM-team bij Colonne 23 Onlangs is een TPM team opgestart op Colonne 23 die de lijn op het door ons gewenste kwaliteitsniveau brengt. Het hele proces is in stappen ingedeeld en bij iedere stap vragen we ons af of alles wat in deze stap gebeurt, ook daadwerkelijk goed gebeurt. En of dit bewezen kan worden. In de Bossche Brouwerij staan twee TapVat lijnen: TapVat lijn 18 en de nieuwe TapVat lijn 23. Beide lijnen zijn verschillend gebouwd, maar produceren dezelfde producten. Op 15 september is er een receptie om te vieren dat een van de veelzijdigste medewerkers van Heineken 's-Hertogenbosch: Jo van Berkom bekend als tennisser, hardloper, trompettist, zanger, kampeerder, fanfareman, Jepper, cateraar, facilitaire serviceman, beveiliger, vader van Johan jr. en Teamleider Facilitaire dienst Heineken Brouwerij 's-Hertogenbosch, anders actief wordt. Iedereen is welkom om samen met Jo en zijn familie een biertje te komen drinken op 15 september in de Cambrinuskelder. De foto's van Godfried Meijer op pagina 1 van BHN 23 werden gemaakt door Henk van Esch. Ook de foto van Paul Bleijs op pagina 2 en de foto van de Fanfare op pagina 4 kwamen uit de camera van Henk van Esch. Op vrijdag 29 september neemt Peter de Groen na 37 jaar met een receptie afscheid van Heineken. Peter begon bij Heineken op 14 juli 1969 en werkte de eerste 10 jaar binnen de onderhoudsdienst. Dat deed hij tot half 1979. Toen maakte hij de overstap naar groepsleider binnen de afdeling Verpakken. De laatste 10 jaar hield hij zich vooral bezig met zaken op het gebied van de ARBO en veiligheid. Naast zijn dagelijkse werk was Peter lange tijd OR lid. U wordt van harte uitgenodigd om afscheid te nemen van deze stoere motorrijder in aanwezigheid van zijn familieleden, vrienden en kennissen in de Cambrinus kelder op vrijdag 29 september. De receptie begint om 15.30 uur. Leen van Paridon UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2006 | | pagina 3