R J brouwerij 's-Hertogenbosch TEAM 'CLEAN QUICK' TEAM VAN DE MAAND f E Paul Bleijs wordt Manager Brouwerij 's-Hertogenbosch "V nieuwsbrief voor medewerkers van de Bossche vestiging :>v m Heineken Wandeldag 2006 Brouwen bij Nederland - Kameroen Heineken Experience voor anders actieven Nieuwe borden binnen Verpakken V Heilig transport Nieuwe BeerTenders Afscheid verzorgers Al eerder liet de Kwaliteitsdienst 's-Hertogenbosch in BHN zien dat ze behoorlijk aan de weg timmert. Ook na het behalen van de STER-lab accreditatie rusten de KWD-ers echter niet op hun lauweren. Zo wordt onder het mom van 'Goed, Beter, Best' ook gespeurd naar nieuwe analysetechnieken. In BHN 19 werden de introductie van de Chemscan en de voordelen van deze nieuwe microbiologische ontwikkeling al gemeld. Achter de introductie van deze nieuwe analyse-methode schuilt een Multidisciplinair verbeter Team. Dat zorgde er voor dat de Chemscan nu al niet meer weg te denken is binnen onze moderne Brouwerij. Vrijdag 2 juni werden, tijdens één van de vele werkgroepvergaderingen, de teamleden blij verrast met een bezoekje van Henk Wymenga, waarnemend bedrijfsleider. Het Team "Clean Quick" was namelijk genomineerd als Team van de Maand en Henk had de eer het team in het zonnetje te zetten. Nieuwe analyses In een korte toespraak prees Henk de inzet en de resultaten van het team en het grote belang van de introductie van een snelle microbiologische methode. "Dankzij de Chemscan kunnen we sneller ingrijpen in het proces en kunnen quarantaines eerder vrijgegeven worden. Zo kunnen we als Brouwerij sneller en efficiënter de markt bevoorraden". Een groot compliment voor het team en de rol die de KWD daarin speelde! Henk bedankte tevens het team als 'klant'. Projectleider Jan Kempers bedankte voor de bijzondere inzet van de KWD: "Het veldwerk van de KWD heeft het denkwerk van R&D ondersteund op een heel efficiënte manier". Tenslotte gaf Leo Vlegels aan trots te zijn een dergelijk team binnen Heineken 's-Hertogenbosch te hebben: "R&D en KWD- 's-Hertogenbosch gaan hand in hand in het kader van de ontwikkeling van nieuwe analyses. En dat verdient een pluim!". 1,5 miljoen euro Met de introductie van de Chemscan worden ook nieuwe benamingen geïntroduceerd. Bij de traditionele microbiologische analyses waren we gewend aan SDA en RAK, de benamingen bij chemscan-analyses zijn CHI en CAB1. CHI, onderzoek op algemene hygiëne, geeft 3 dagen tijdwinst. CABI, dat is het onderzoek op aanwezigheid van 'bierbedervers', levert zelfs een tijdwinst van maar liefst 10 dagen op! De nieuwe methodes maken het dus mogelijk besmettingen in verpakt product 10 dagen eerder te constateren. Deze enorme tijdwinst verkleint de kans op het storten van bier en dat levert al snel een besparing op van 1,5 miljoen euro. Willem Pomper Coördinator KwD lab. Paul Bleijs wordt met ingang van 1 augustus 2006 de nieuwe manager van de Bossche Brouwerij. Paul startte zijn Heineken loopbaan in de Bossche Brouwerij als wachtchef brouwen. Na zijn vertrek uit 's-Hertogenbosch vervulde hij verschillende productie management functies in Europa, Azië en Zuid- Amerika. Momenteel is Paul Brouwerij Manager Mons en Baroeul binnen Heineken Frankrijk. Daar heeft hij belangrijke bijdragen geleverd aan de vernieuwingen en verbeteringen. .Heineken nieuws 20 15 juni 2006 UITGAVE VAN HEINEKEN - - - T r f w ij li M Met het vertrek van Godfried Meijer verlaat ook 'Our lady of the well' onze brouwerij, zij het tijdelijk.. Nieuwe generatie BeerTender biedt nog meer gebruikscomfort. De Heineken Fanfare neemt afscheid van een drietal verzorgers. Vervangers zijn zeer welkom. Meld je bij Gerard v.d. Bogaert! li ■6 I' Nederland Supply

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2006 | | pagina 1