a
Microbiologische analyses
totaal vernieuwd
Bier goed voor
de Nederlandse
economie
Quality Award Albron Catering dit jaar
voor team Heineken 's-Hertogenbosch
Heineken Brouwerijen
organiseert Interne WK
voetbalpool
'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS
Door een infectie in de Magnumflessen bleek dat de
bestaande klassieke microbiologische analyses niet alle
bierschadelijke micro-organismes detecteren. Hierdoor
was een infectie in een Magnumfles niet opgespoord.
Om dit gat in de kwaliteitscontrole te dichten werd
in december 2005 een Verbeter Team gevormd uit
microbiologische-specialisten van H/Bosch (KwD en
Verpakken), SD&S en R&D.
Het team kreeg de opdracht om met spoed een
'waterdichte' microbiologische analyse te ontwikkelen.
Op de klassieke manier bleek dit al snel mogelijk, maar
de uitslag van deze klassieke testen liet 12 dagen op
zich wachten. Dit was voor productie veel te traag, want
dit betekende dat de BeerTender en de Draughtkegs dan
eerst 12 dagen in quarantaine moeten voordat ze de markt
opkunnen en als er calamiteiten zijn kun je 12 dagen
weggooien voordat je actie kunt nemen
Chemscan
Dus moest het Verbeter Team verder zoeken naar een
snellere test.
Hiervoor staken de microbiologische specialisten van R&D,
HNS en HBosch (KwD en verpakken) de koppen bij elkaar
en ontwikkelden de potentiële mogelijkheden van de
Chemscan in sneltreinvaart naar een bruikbare analyse.
Na 3 maanden van uittesten is het vanaf 1 mei mogelijk
met de Chemscan de microkwaliteit van de CSV lijnen
analyseren.
Dit betekent voor de brouwerij dat de aërobe testen binnen
1 dag klaar zijn in plaats van 3 dagen en dat de anaërobe
analyses na 4 in plaats van 12 dagen! Dit bespaard veel
geld bespaard en de fouten (en verbeteringen) kunnen nu
3 keer sneller worden opgespoord.
Het is een hele stap vooruit. Een bijzondere prestatie van
dit Multidisciplinair Verbeter Team
bestaande uit Jan Kempers, Tadgh Osullivan, Ann Vaugn,
Leen van Paridon, Cornee Penning s, Eric van Swieten,
Ester Janssen, Ingrid Suiker, Natasha Zegers, Martin van
Bladel, Henriette Govers, Moniek Peters en Leo Vlegels.
Leo Vlegels
Manager BTD 's-Hertogenbosch
Ook Albron kent een interne Quality Award. De goede prestatie van het Bossche team leidde er
toe dat zij dit jaar deze Award in de wacht hebben gesleept. En dat na één jaar cateren op de
Bossche Brouwerij!
De Quality Award wordt één maal per jaar in elk district aan één locatie uitgereikt. De selectie vindt
plaats op basis van kwaliteit, de inzet van het team en tevredenheid van de opdrachtgever. Albron
Catering besloot deze Award aan het Albron team van Heineken 's-Hertogenbosch toe te kennen
omdat op deze locatie een team van ex-Heineken medewerkers samen met Albron medewerkers
is geformeerd dat ondanks het groene hart van de voormalige Heineken medewerkers helemaal is
opgegaan in de Albron cultuur!
Wij vinden dat de verdienste van Gerdie Wittens, de leidinggevende en het cateringteam: Ans, Ali,
Gerrie, Theo, Jan, Jaqcueline, Monique, Thea, Gerry, Dymphie en Anita. Maar natuurlijk ook van onze
opdrachtgevers Jo van Berkom en Gé van Hartevelt.
Dinsdagmiddag 9 mei stond helemaal in het teken van de Award uitreiking door de Manager
Business Catering mw. C. Kunz. Natuurlijk onder het genot van een drankje en, hoe kan het anders,
taart! Eind juni gaan we nog eens met z'n allen een feestje bouwen!
Claudine van Lith
Districtmanager Albron
De brouwerijsector draagt ruim 2,7 miljard euro bij aan de Nederlandse
economie. Dit hebben onderzoekers van Ernst Young becijferd.
Ruim een kwart komt direct vanuit de brouwerijen zelf, de rest genereren
ketenpartners, zoals leveranciers en de horeca. De Nederlandse
brouwerijen bieden 7500 mensen werk, indirect zijn nog eens 72.000
mensen voor hun werk afhankelijk van de sector. In totaal verdient de
Nederlandse Staat 1,3 miljard euro aan belastingen door de productie en
verkoop van bier.
Uit het gepubliceerde jaarverslag van het Centraal Brouwerij Kantoor
blijkt dat de bierproductie in Nederland in 2005 verder is gestegen tot 24,6
miljoen hectoliter.
Bron: Algemeen Dagblad Intranet Heineken nl. 23 mei
Voor alle medewerkers van Heineken
organiseert Heineken Brouwerijen a
de interne WK voetbalpool "Goed
Voor een bedrag van slechts y.
5,-neem je al deel aan wat de Afcw m *fy"
grootste interne WK voetbalpool
aller tijden gaat worden. Het deelna
mebedrag zal in zijn geheel ten goede
komen aan Artsen Zonder Grenzen.
Naast eeuwige roem zijn er meer dan 100 schitterende
prijzen beschikbaar gesteld door diverse leveranciers,
waaronder kaarten voor Bleekemolen Karting, Snowworld,
de Efteling, Diergaarde Blijdorp. Maar ook terrasverwarmers,
voetballen, badjassen, en vele andere...
De tussentijdse communicatie vindt plaats via Intranet Heine
ken nl en HBTV. Daar worden o.a. de uitslagen, dagwinnaars,
en andere relevante feiten getoond. De winnaars worden op
de hoogte gebracht. Ook de bekendmaking van de uiteinde
lijke winnaars is op Intranet te zien.
Om deel te kunnen nemen aan 'Goed Gescoord' moetje het
excel-bestand dat op Intranet te vinden is (onder het logo
van Goed Gescoord) in vullen en vóór 9 juni retourneren aan
goedgescoord@heineken.nl. De 5,- moet gestort worden op
rekening nr. 43712 onder vermelding van je personeelsnum-
mer t.a.v. Horeca Tapservice B.V. te Zoeterwoude.
Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de redac
tie van Goed Gescoord:
Kamer 2.01
Rietveldenweg 37
5222 AP 's-Hertogenbosch
Tel: 073 627 3549
goedgescoord@heineken.nl
UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND