a Microbiologische analyses totaal vernieuwd Bier goed voor de Nederlandse economie Quality Award Albron Catering dit jaar voor team Heineken 's-Hertogenbosch Heineken Brouwerijen organiseert Interne WK voetbalpool 'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS Door een infectie in de Magnumflessen bleek dat de bestaande klassieke microbiologische analyses niet alle bierschadelijke micro-organismes detecteren. Hierdoor was een infectie in een Magnumfles niet opgespoord. Om dit gat in de kwaliteitscontrole te dichten werd in december 2005 een Verbeter Team gevormd uit microbiologische-specialisten van H/Bosch (KwD en Verpakken), SD&S en R&D. Het team kreeg de opdracht om met spoed een 'waterdichte' microbiologische analyse te ontwikkelen. Op de klassieke manier bleek dit al snel mogelijk, maar de uitslag van deze klassieke testen liet 12 dagen op zich wachten. Dit was voor productie veel te traag, want dit betekende dat de BeerTender en de Draughtkegs dan eerst 12 dagen in quarantaine moeten voordat ze de markt opkunnen en als er calamiteiten zijn kun je 12 dagen weggooien voordat je actie kunt nemen Chemscan Dus moest het Verbeter Team verder zoeken naar een snellere test. Hiervoor staken de microbiologische specialisten van R&D, HNS en HBosch (KwD en verpakken) de koppen bij elkaar en ontwikkelden de potentiële mogelijkheden van de Chemscan in sneltreinvaart naar een bruikbare analyse. Na 3 maanden van uittesten is het vanaf 1 mei mogelijk met de Chemscan de microkwaliteit van de CSV lijnen analyseren. Dit betekent voor de brouwerij dat de aërobe testen binnen 1 dag klaar zijn in plaats van 3 dagen en dat de anaërobe analyses na 4 in plaats van 12 dagen! Dit bespaard veel geld bespaard en de fouten (en verbeteringen) kunnen nu 3 keer sneller worden opgespoord. Het is een hele stap vooruit. Een bijzondere prestatie van dit Multidisciplinair Verbeter Team bestaande uit Jan Kempers, Tadgh Osullivan, Ann Vaugn, Leen van Paridon, Cornee Penning s, Eric van Swieten, Ester Janssen, Ingrid Suiker, Natasha Zegers, Martin van Bladel, Henriette Govers, Moniek Peters en Leo Vlegels. Leo Vlegels Manager BTD 's-Hertogenbosch Ook Albron kent een interne Quality Award. De goede prestatie van het Bossche team leidde er toe dat zij dit jaar deze Award in de wacht hebben gesleept. En dat na één jaar cateren op de Bossche Brouwerij! De Quality Award wordt één maal per jaar in elk district aan één locatie uitgereikt. De selectie vindt plaats op basis van kwaliteit, de inzet van het team en tevredenheid van de opdrachtgever. Albron Catering besloot deze Award aan het Albron team van Heineken 's-Hertogenbosch toe te kennen omdat op deze locatie een team van ex-Heineken medewerkers samen met Albron medewerkers is geformeerd dat ondanks het groene hart van de voormalige Heineken medewerkers helemaal is opgegaan in de Albron cultuur! Wij vinden dat de verdienste van Gerdie Wittens, de leidinggevende en het cateringteam: Ans, Ali, Gerrie, Theo, Jan, Jaqcueline, Monique, Thea, Gerry, Dymphie en Anita. Maar natuurlijk ook van onze opdrachtgevers Jo van Berkom en Gé van Hartevelt. Dinsdagmiddag 9 mei stond helemaal in het teken van de Award uitreiking door de Manager Business Catering mw. C. Kunz. Natuurlijk onder het genot van een drankje en, hoe kan het anders, taart! Eind juni gaan we nog eens met z'n allen een feestje bouwen! Claudine van Lith Districtmanager Albron De brouwerijsector draagt ruim 2,7 miljard euro bij aan de Nederlandse economie. Dit hebben onderzoekers van Ernst Young becijferd. Ruim een kwart komt direct vanuit de brouwerijen zelf, de rest genereren ketenpartners, zoals leveranciers en de horeca. De Nederlandse brouwerijen bieden 7500 mensen werk, indirect zijn nog eens 72.000 mensen voor hun werk afhankelijk van de sector. In totaal verdient de Nederlandse Staat 1,3 miljard euro aan belastingen door de productie en verkoop van bier. Uit het gepubliceerde jaarverslag van het Centraal Brouwerij Kantoor blijkt dat de bierproductie in Nederland in 2005 verder is gestegen tot 24,6 miljoen hectoliter. Bron: Algemeen Dagblad Intranet Heineken nl. 23 mei Voor alle medewerkers van Heineken organiseert Heineken Brouwerijen a de interne WK voetbalpool "Goed Voor een bedrag van slechts y. 5,-neem je al deel aan wat de Afcw m *fy" grootste interne WK voetbalpool aller tijden gaat worden. Het deelna mebedrag zal in zijn geheel ten goede komen aan Artsen Zonder Grenzen. Naast eeuwige roem zijn er meer dan 100 schitterende prijzen beschikbaar gesteld door diverse leveranciers, waaronder kaarten voor Bleekemolen Karting, Snowworld, de Efteling, Diergaarde Blijdorp. Maar ook terrasverwarmers, voetballen, badjassen, en vele andere... De tussentijdse communicatie vindt plaats via Intranet Heine ken nl en HBTV. Daar worden o.a. de uitslagen, dagwinnaars, en andere relevante feiten getoond. De winnaars worden op de hoogte gebracht. Ook de bekendmaking van de uiteinde lijke winnaars is op Intranet te zien. Om deel te kunnen nemen aan 'Goed Gescoord' moetje het excel-bestand dat op Intranet te vinden is (onder het logo van Goed Gescoord) in vullen en vóór 9 juni retourneren aan goedgescoord@heineken.nl. De 5,- moet gestort worden op rekening nr. 43712 onder vermelding van je personeelsnum- mer t.a.v. Horeca Tapservice B.V. te Zoeterwoude. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de redac tie van Goed Gescoord: Kamer 2.01 Rietveldenweg 37 5222 AP 's-Hertogenbosch Tel: 073 627 3549 goedgescoord@heineken.nl UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2006 | | pagina 5