IC I
EET GEZOND!
brouwerij s-Hertogenbosch
Vlekkeloze start
Heineken Light
in Verenigde Staten
nieuwsbrief voor medewerkers van de Bossche vestiging
IIIWiD IN HOLLAND
Voetballers
gezocht
Afscheid
Ab Cuppé
Alle hens aan dek!
Remco Rijsenbrij naar
Kinshasa
Bier goed voor economie
Microbiologische
analyses verbeterd!
Slagwerkconcert
Sinds 1 maart is Heineken Light in de
Verenigde Staten verkrijgbaar in de horeca
en vanaf 1 april ook in de supermarkten.
HNS is er in geslaagd om de aanvoerpijplijn
voldoende te vullen voor een vlekkeloze start.
Vanwege de lange transporttijden (2,5 week
naar New York en 5,5 week naar de oostkust) en
het getrapte distributiesysteem in de Verenigde
Staten, is HNS al heel vroeg begonnen met het
vullen van de pijplijn. Wij hebben de eerste
Heineken Light al in de laatste week van 2005
verstuurd naar het verst gelegen voorraadpunt,
om ervoor te zorgen dat het product op 1
maart in de horeca verkrijgbaar was. In oktober
2005 waren we dus al druk bezig om de Supply
Chain met onze leveranciers te plannen. Het
plannen met een dergelijk lange tijdshorizon
is gebaseerd op de verkoopvoorspelling van
Heineken USA, maar omdat dit een nieuw
product is, was er op dat moment weinig
informatie voorhanden over hoeveel ervan
verkocht zou worden. Vandaar dat Heineken
USA gebruik heeft gemaakt van de gegevens
van de testmarkten in de Verenigde Staten
(waar we Heineken Light hebben uitgetest
vanaf juli 2005) om die inschatting te maken.
Spannend
Om een indruk te geven van de grootte van
de pijplijn: bij HNS hadden we al 2,7 miljoen
dozen geproduceerd vóór 1 april, dus voordat
de introductie van start ging in thuisverbruik.
Daarna is het natuurlijk afwachten hoe de
consument het apprecieert.
Lees verder op pagina 6
Zoals we al eerder in het Brouwerij 's-Hertogenbosch Nieuws
vermeldde en jullie ongetwijfeld ook merkten, is het eten in het
bedrijfsrestaurant vanaf 1 februari op het project "Eet gezond,
beweeg meer!" aangepast.
Er zijn nu bijvoorbeeld minder snacks aanwezig en er is een
uitgebreide saladebar ingericht. Dit werpt zeker zijn vruchten
af. We zien dat het aantal verkochte snacks daalde en er goed
gebruik wordt gemaakt van de saladebar!
Prijswisseling
In het bedrijfsrestaurant is een snack echter goedkoper dan
een bordje salade. Om iedereen dus nog een extra duwtje in
de goede richting te geven en de echte snackliefhebber eens
op andere gedachten te brengen, hebben we in de week van
maandag 5 juni tot en met vrijdag 9 juni de volgende actie in de
kantine:
De prijzen van de kroket/frikadel en het bordje salade worden
omgewisseld!
Dit betekent dat een snack deze week 1,12 kost en een bordje
salade 0,25!
We roepen iedereen dan ook op de snack deze week te laten
staan en eens een bordje
salade te proberen; dat is zeker zo lekker en veel gezonder!
RjKAIVObl
nieuws
19
1 juni 2006
UITGAVE VAN HEINEKEN
NEDERLAND.
'SixVHeinekeri
X
De zomervakantie komt eraan en 'Alle Hens
aan Dek' gaat weer van start. Zin in een
unieke ervaring?
-
De brouwerijsector levert direct en indirect
een flinke bijdrage aan de Nederlandse
economie.
'De Driesprong' in St. Michielsgestel was
toneel van een interessant slagwerkcon
cert. Ook onze percussionisten waren erbij!
Nederland Supply
Commissie Gezond Leven
Binnenkort voor de speciale prijs van.. 1,12