brouwerij 's-Hertogenbosch
Bierkratsessies 2006:
Godfried wordt
Manager Brouwerij
Zoeterwoude
nieuwsbrief voor medewerkers van de Bossche vestiging
Kwaliteit Brouwerij
fors verbeterd!
Even voorstellen..
Jet van der Steen
Onacceptabel
rijgedrag kostbaar
Fanvaria voortaan
in BHN
^APElSI
WK-acties Heineken
Kwaliteit op hoogte
1 *vi
Mirl Rensen
Als u dit leest dan zijn de Bierkrat sessies 2006 alweer
achter de rug. De toonzetting van deze 5e editie was heel wat
positiever dan die van de eerste Bierkrat sessie in 2002. Er
is dan ook erorm veel ten goede veranderd op de Bossche
Brouwerij. Godfried Meijer, Petra Hissink en Henk Wymenga
waren ook dit keer de 'optredende artiesten'. Hieronder een
wel zeer beknopte samenvatting van de presentaties.
Voor wie de moeite had genomen naar de laatste
nieuwjaarsreceptie op de Brouwerij te gaan kon het geen
verrasing meer zijn: de Bossche Brouwerij heeft het goed
gedaan in 2005. Godfried Meijer somde het bij de opening van
de sessie nog een keer op:
2e plaats in de Brewery Award 2005,
productiviteit per fte gestegen tot 10826 hectoliter,
vaste kosten 10% gedaald
realisatie Sterlab
productievolume 6,1
miljoen hectoliter.
Brouwen
Bij filtratie is het doel voor
(f)irst (t)ime (r)ight in 2005
ruimschoots gehaald: 98,2%.
Brouwen deed het goed
maar haalde het ftr target
niet.
De focus voor de hele
afdeling ligt in 2006 op
leverbetrouwbaarheid,
kosten en kwaliteit. Maar,
vertelde Petra Hissink, ook veiligheid en moraal horen daarbij.
De acties die hiertoe moeten leiden, worden ondersteund en
geborgd door te werken aan het fundament. Dat fundament
bestaat uit: eigenaarschap, afspraken en discipline. Binnen de
Brouwafdelingen zal na 2006, net als bij Verpakken, TPM niet
meer weg te denken zijn. Leverbetrouwbaarheid wordt door de
hoge volume vraag steeds belangrijker.
Verpakken
Henk Wymenga's presentatie
bestond uit de resultaten van
2005 plus het eerste kwartaal
van 2006, de focus voor 2006
en de resultaten van een Lloyd's
audit. Henk ging na presentatie
van de resultaten in op de
noodzaak van om op alle lijnen
70% 0P1 te draaien. Dit blijkt
nodig om te kunnen voldoen
aan de volume vraag zondar
dat daar voor moet worden
overgewerkt.
De focus voor 2006 is er dan ook
op gericht die 70% OPI overal te
realiseren. Henk Wymenga over de realisatie: "We gaan niets
nieuws verzinnen, we leggen meer aandacht op de perfecte
uitvoering van activiteiten die ons helpen onze doelstellingen te
halen."
Bijzonder waren de bevindingen tijdens de Lloyd's audit.
De auditeur waren o.a. het niet dragen van de verplichte
gehoorbescherming, koffie drinken in productie, onvoldoende
kennis hygiëne zones en ...openstaande deuren opgevallen.
In de afsluiting van de sessie memoreerde Godfried dat het
motto voor iedereen binnen Heineken moet zijn: "Een leven
lang leren." Waarna hij als klap op de vuurpijl zijn aanstaande
vertrek naar de Zoeterwoudse Brouwerij bekendmaakte.
Heineken
UITGAVE VAN HEINEKEN
NEDERLAND.
Heineken introduceert Hollands Geheime
Wapen plus een speciale WK-Beertender.
Willem Pomper nam de BeerTender mee
naar Sankt Anton voor een smaaktest op
grote hoogte.
Mirl Rensen versterkt vanaf 1 mei de
afdeling P&O. Ze vervult de functie van P&O
adviseur.
"Een leven lang leren"
Godfried Meijer is per 1 juni 2006 benoemd tot
Manager Brouwerij Zoeterwoude, Heineken
Nederland Supply. Hij volgt Hein van Dort op die
met ingang van 16 juli is benoemd ais Supply
Chain Director binnen Heineken Rusland in St.
Petersburg. Dit betekent overigens niet dat
Godfried 's-Hertogenbosch meteen verlaat:
voorlopig blijft hij zich ook met de Bossche
Brouwerij bemoeien.
Leidende positie
Wiggert Deelen, Managing Director HNS, schrijft in
de aankondiging van Godfried Meijers benoeming
op Intranet: "Godfried Meijer is sinds 2002 Manager
Brouwerij 's-Hertogenbosch. in deze functie heeft
hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het
verbeteren van de prestaties van de Brouwerij in
's-Hertogenbosch. Met de benoeming van Godfried
Meijer zal de ingezette koers van de Brouwerij
Zoeterwoude naar een leidende positie in de
brouwerijwereld worden voortgezet"
Voornemens
Bij zijn aantreden in 2002 vroeg (toen nog)
Brouwerij Nieuws hem wat zijn voornemens waren
voor de toekomst van de Bossche Brouwerij.
"We gaan door met verdere vernieuwingen en
effectiviteit verhoging en de verkoopkwaliteit van
onze producten kan zeker nog verbeterd worden.
Maar de groei van de Brouwerij staat ook op de
lijst!" Nu, vier jaar later, kunnen we met z'n allen
vaststellen dat al die voornemens zijn gerealiseerd.
Wedden dat hij voor Zoeterwoude dezelfde
voornemens heeft?
Nederland Supply