Uit de Overlegvergadering
Commissie Verpakken
Heineken Premium
Light gaat goed!
GRIP-MEETING SAFETY IN 'S-HERTOGENBOSCH
37,5 jarig jubileum
Ad van Osch
'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS I7 I
7^\
Op 12 december j.l. werd een
overlegvergadering gehouden. Hierbij de
besproken onderwerpen.
Mededelingen
Op de vacatures voor teamleider en onderhoudscoördinator
kwamen 80 reacties.
Twee commissieleden leggen hun werkzaamheden voor de
Commissie Verpakken neer. Er is aan ze gevraagd voorstellen
te doen voor opvolging
ATV 2005 en 2006
De ATV invulling van 2005 is geëvalueerd. Onder meer
bleek dat door extra volumedruk het lastig was om de ATV
verroostering goed te laten verlopen. In de rayons waar deze
druk niet aanwezig was is de veroostering prima gegaan. Er
is afgesproken dat de Commissie aangesloten wordt als er
van gemaakte afspraken omtrent ATV-2006, afgeweken gaat
worden.
De instemmingsaanvraag ATV-2006 is inmiddels afgerond en
de afspraken hieruit worden binnenkort gecommuniceerd in
de Nieuwsbrief Verpakken.
Er komt elk kwartaal een overzicht van ATV opname en het
verlofstuwmeer.
Investeringsaanvragen
De investeringaanvraag voor de multipacker colonne 16B is
vanwege de hoge kosten afgewezen.
In week 3 vindt een afname test plaats van colonne 23.
Maandrapportage
Verpakken produceerde meer dan gebudgetteerd.
Rayon speciale verpakkingen loopt achter qua volume ivm
'minder volume'.
OPI's zijn stabiel tot licht stijgend.
Er werken momenteel veel uitzendkrachten binnen de
afdeling. Het aantal eigen FTE's is lager dan budget.
Idee Verbetering Proces
Het pilot project op de vullers colonne 11/17 loopt goed.
De geplande uitrol over de gehele colonne heeft echter
vertraging opgelopen. Dit door het doorvoeren van kleine
aanpassingen op het administratieve vlak. Ook moeten de
teamleiders die hier nog niet direct bij betrokken zijn meer
diepgang krijgen in de opzet van dit project.
VGWM
Door diverse uitgezette acties behoort binnenkort op enkele
colonnes de C02 problematiek tot het verleden.
De OR-CIE is geïnformeerd over de status van de diverse
projecten.
Het aantal ongevallen was het laatste kwartaal hoog. In
vergelijking met vorig jaar is het aantal ongevallen minder,
het aantal verzuimdagen is meer.
Het ziekteverzuim brouwerij breed is ca 1% hoger dan 2004.
Wel is er echter sprake van een hoge reïntegratie graad.
Op rayon binnenland loopt een Safety-Health-Environment-
pillar pilot.
Driejaren plan
Voor 2006 is de verwachting dat we iets minder volume
krijgen dan afgelopen jaar. Dit is echter ook afhankelijk
van brouwerij Zoeterwoude.Als zij hun afgegeven OPI's niet
realiseren zouden wij wel eens meer volume toegewezen
kunnen krijgen. Voor de jaren 2007 en 2008 zal er volume
groei zijn mits wij onze OPI's halen.
Vers van de pers: de prognose is dat we in 2006 5% meer
volume gaan verpakken!
GRIP-team onder indruk van Bossche BHV organisatie
Het GRIP-team Safety was 18 januari j.l. op bezoek
in 's-Hertogenbosch. GRIP staat voor Getting Results
In Production. De teams hebben als doel om op
bepaald gebied 'best practises' uit te wisselen. In
dit geval was dat van elkaar te leren op gebied van
veiligheid. De deelnemers kwamen van brouwerijen
uit Polen (Elblag), Frankrijk (Schiltigheim), Rusland
(Stephan Razin) en 's-Hertogenbosch.
Aan het begin van het bezoek was de groep getuige
van een BHV oefening. Het GRIP team was onder de
indruk van deze vernieuwde organisatie! Tijdens de
daarop volgende rondleiding door de verschillende
afdelingen kregen een aantal zaken speciale
aandacht: stof en metaaldetecties in de moutsilo's,
cruise-control en ammoniak-alarmeringssysteem
bij de energiedienst, de keizelguhrinstallatie en
stofafzuiging bij filtratie en de TPM Safety-pilot
en visual management bij verpakken. Wat het
team verder positief opviel was het rookbeleid en
het dragen van bedrijfskleding en persoonlijke
beschermingsmiddelen.
Tijdens eerdere bezoeken kwam er ook een aantal
zaken naar voren die we in onze brouwerij prima
kunnen gebruiken om de veiligheid te verbeteren.
Een aantal verbeteringen wordt de komende
maanden al geïmplementeerd, via BHN en Verpakken
Nieuws wordt iedereen op de hoogte gehouden.
Binnenkort is Heineken premium Light overal in de USA
verkrijgbaar. In 2005 is het met succes uitgeprobeerd
in Providence (Rhode Island), Tampa (Florida), Phoenix
(Arizona) en Dallas (Texas). De lancering wordt
ondersteund door een 42 miljoen Euro kostend marketing
offensief.
Heineken verwacht in het eerste jaar ongeveer 400.000
hectoliter van Heineken Premium Light in de USA te
verkopen. De lancering wordt ondersteund met een
marketing campagne waarin televisie, radio en drukwerk
een rol spelen.
Heineken Premium Light wordt gepositioneerd als een luxe
light bier in de top van het light segment. Dit groeiende
segment beslaat bijna 50 procent van de USA biermarkt en
komt daarmee op ongeveer 115 miljoen hectoliter in 2005.
Heineken Premium Light wordt volgens dezelfde kwaliteits
traditie gebrouwen als het Heineken Pilsener, maar smaakt
'lichter' en bevat minder calorieën en koolhydraten.
Frans van der Minne, toen nog general manager HUSA, met
de eerste Heineken Premium Light flessen!
Foto: Henk van Esch
Het is alweer 37,5 jaar terug dat Ad begon bij Heineken.
Daarvan heeft hij de meeste jaren gewerkt als HBK en filtratie
medewerker. Daarna heeft hij de overstap naar de facilitaire
dienst gemaakt, waar hij vier jaar koerier is geweest. En de
laatste jaren vult hij de functie van Milieu beheerder in.
Privé omstandigheden maakten dat Ad zijn 37,5 jarig jubileum
in kleine kring herdacht.
Bas Zegers
Teamleider MEV-Recycling
UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND