JOB FAMILY MODELLING VAN START Jubileum Adviesaanvraag Brouwen Menu l®l a FRANCISCO DELGADO Logistiek kerstbiertie DCS en Brouwerij Zoeterwoude Ondernemingsraad Zoeterwoude colofon IT! BROUWERIJ ZOETEBWOUPE NIEUWS Daan Almeida Dork INFORMATIE Job Family Modelling (JFM) is een vorm van standaardisering van func tieprofielen, waarbij gewerkt wordt met clusters van functies op meer dere niveau's. Dit geldt voor alle functies in de functiegroepen 16 tot en met 30 binnen alle HNB OpCo's. Het betreft ongeveer 1.500 functies en 2.000 medewerkers. Simpel gezegd houdt JFM in dat we alle functies in een overzichtelijke structuur gaan zetten. Alle functies zijn ingedeeld in verschillende clusters: Finance, 1CT, P&O, Commercie, Productie en In koop/Logistiek. Elk cluster is weer onderverdeeld in werkgebieden ('area' of 'activities'). Elk werkgebied is weer opgedeeld in 'jobs' met meerdere niveaus. In zes projectteams worden alle JFM-profielen op gesteld. Dit onder begeleiding van een functiewaar- deringsdeskundige van HAY. Door JFM-functies goed te koppelen aan organisatiebrede loopbaan paden in de vorm van verantwoordelijkheden en competenties, is het voor de medewerker mak kelijk om vergelijkbare functies binnen Heineken te signaleren. Het grote voordeel van JFM is dat we beter functies kunnen vergelijken binnen alle HNB OpCo's, er minder onderhoud nodig is (kos tenbesparend) en we sneller kunnen reageren op veranderingen. Daarnaast kan alles op één plek in de organisatie - in SAP HR - plaatsvinden. Een belangrijk uitgangspunt is dat de functiezwaar- te niet verandert door JFM! De functies worden in een nieuwe structuur gezet. Het kan echter voorko men dat een functie inhoudelijk sterk is gewijzigd of een functie 'ongewogen' is. Deze worden aan de hand van de JFM-profielen ingedeeld. Het project is opgedeeld in twee fases: van juni 2005 tot januari 2006 komen Finance, ICT en HR aan bod en begin 2006 starten we met de laatste drie: Commercie, Productie en Inkoop/Logistiek. Om alles in goede banen te leiden is er binnen elke OpCo een coördi nator benoemd. Voor HNS is Jos Belt de JFM-coördi- nator. Ik kan me voorstellen dat bovenstaande de nodige vragen oproept. Op het BrowseHuis onder 'Projecten' staat een projectsite met de nodige informatie. In begin 2006 ga je zeker meer horen over Job Family Modelling! Jos Belt P&O adviseur Op 14 december hebben we het 25-jarig jubileum van Francisco Delgado gevierd. 25 jaar geleden is Francisco begonnen op co lonne 5, maar is na ongeveer één jaar naar de afdeling Brouwen gegaan. Daar heeft hij tot 1996 gewerkt als assistent Gisten en La- geren, waarbij hij vooral bezig is geweest met de verwerking van gist en gelager. In die tijd is zijn kwaliteitsbewustzijn goed ont wikkeld. In 1996 ging vanwege de automatisering van de kelders het veldwerk bij de afdeling Brouwen steeds meer verdwijnen en kreeg Francisco de kans om weer terug te gaan naar colonne 5. Hoewel het toen best even wennen was, heeft hij geen spijt gehad van deze stap. Wij kennen Francisco op colonne 5 als iemand met een sterk ontwikkeld kwaliteitsbewustzijn en als een fijne collega. De werkplekopleidingen zijn bijna binnen, dus Francisco is op de toekomst voorbereid! Taco Zantinge Op 2 december 2005 was het een drukte van belang in het mooie kerstkratten- dorp. Voorafgaand aan het logistieke kerstbiertje is Daan Almeida da Fonseca door zijn DCS-collega's uitgezwaaid om te gaan genieten van de VUT. Evenals zijn oud-collega Ab Kortland is er als extra blijk van waardering een laadput naar hem vernoemd. Ondergetekende, Suzanne de Graaf en de leerkrachten van het ROC te Leiden maakten vervolgens van de gelegenheid gebruik de WEB-diploma's uit te reiken aan een aantal DCS-collega's. Nogmaals gefeliciteerd met deze geweldige pres tatie! Rest ons iedereen die dit biertje tot een succes heeft gemaakt te bedanken en een gelukkig en vooral gezond 2006 toe te wensen. Fred Holvast Satéschotel, steak house friet, atjar gemengde salade Gebakken zalm witte wijnsaus, spinazie gratinee, gebakken aardappelen Cajunspies, groentenmelange, pommes friets, mayo of pindasaus Loempia, gebakken rijst, pindasaus, atjar, kroepoek Boeuf Bourguigon, aardappeikrokketten, wortel, doperwten Tagliatelle Bolognaise, Italiaanse salade, geraspte kaas Nasi goreng Speciaal, Daging Bali, kroepoek, atjar en geb. ei Gyrosschotel, knoflooksaus, pommes frites, Griekse salade Gepaneerde scholfilet, Dillesaus/remouladesaus, gebakken kriel, Parijse wortelen Gebraden kuikenbout, pommes frites, gemengde salade Ribkarbonade saus, aardappelkroketten, spinazie Stamppot boerenkool, gebakken spekjes, rookworst, jus Macaroni Bolognaise, geraspte kaas, Bologna salade Bami Goreng, Daging Smoor, atjar, kroepoek en geb. ei Veel adviesaanvragen zijn de OR de afgelopen weken gepasseerd. Eén daar van was de adviesaanvraag Afdeling Brouwen. Daar leven al geruime tijd veel vragen over de toekomst van de afdeling en van de medewerkers. Dus was het begrijpelijk dat de OR veel vragen aan de bestuurder moest stellen om enige duidelijkheid te krijgen. Begin november kwamen daar antwoorden op, maar die waren niet afdoende. Het betekende nóg een vragenronde. Om een voorbeeld te geven: er ligt een voorgenomen besluit om een nieuwe functie te creëren: de Operational Sup port Brouwen (OSB). Maar wat gaat die persoon precies doen? Door wie wordt hij aangestuurd? Komt hij weer in dezelfde ploeg terug als waar hij vandaan komt? Het kostte wel wat tijd om hier scherpe antwoorden op te krijgen. Jullie kunnen er alles over lezen op onze website op het BrowseHuis (Heineken Personeel Me dezeggenschap OR Z/Wou Productie). Begin december is het positieve advies op de aanvraag de deur uitgegaan. Dat betekent dat de plannen worden uitge voerd. Het betekent ook dat de uitvoering in het derde kwartaal van 2006 wordt geëvalueerd om te checken of het ook werkt volgens de verwachting. Intussen - terwijl de inkt nog niet is opge droogd - is tijdens de bierkratsessies dui delijk gemaakt dat de plannen wijzigen. De invoering zal sneller gaan verlopen. Dat betekent dus een nieuwe adviesaan vraag! Betekent het ook een doorkruising van de afspraken die tot nu toe tussen OR en bestuurder zijn gemaakt? En als dat zo is, welke conclusie gaat de OR daar dan uit trekken? Een antwoord op deze vragen ligt in de toekomst want de nieuwe adviesaanvraag is er nog niet. Wij houden je op de hoogte. ^1 1 JOS BELT BRON: BROUWERIJ 'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS mimi Donderdag 12 ja Vijdag 13 ja Zaterdag 14 ja Zondag 15 ja Maandag 16 ja Dinsdag 17 ja Woensdag 18 ja Donderdag 19 ja Vijdag 20 ja Zaterdag 21 ja Zondag 22 ja Maandag 23 ja Dinsdag 24 ja Woensdag 25 ja Wijzigingen voorbehouden. Brouwerij Zoeterwoude Nieuws is een uitgave van Heineken Nederland Supply REDACTIE Piet Dijkhuizen, Hans Wesselingh, Aad van der Meer, Henk Arens, Jetse Hiemstra, John Kraan, Patrice van Es, Hafid Yazami. REDACTIEADRES BK 3.16, Z/Wou. Toestel 7074. E mail: BrouwerijZoeterwoudeNieuws @heineken.nl PRODUCTIE EN REALISATIE Limona Tekst - Leiden vM-design - Delft Drukkerij Groen - Leiden 12 JANUARI 2006

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2006 | | pagina 4