E
MEV méér dan klaar voor de toekomst:
Alle deelnemers geslaagd voor examen
BROUWERIJ ZOETERWOUPE NIEUWS
A-i?
Bepaald gemakkelijk zijn al deze gesprekken niet. Zoals
iedereen zelf kan ervaren, staan we in onze thuismarkt
Nederland onder druk, maar ook in onze exportmarkten
moeten we alle zeilen bijzetten. Gelukkig hebben we bij
DCS/HNS de afgelopen jaren al veel gedaan om het ontbre
ken van groei te compenseren met kostenverlaging. Onze
uitgangspositie is dan ook goed te noemen, maar net als
bij voetbal geldt ook bij ons dat de volgende wedstrijd de
belangrijkste is.
Deze week heeft de eerste bespreking plaatsgevonden van
de Supply Chain-managers in West Europa (zie nieuwe struc
tuur). Duidelijk is dat Heineken voor een meer regionale
aanpak kiest in plaats van de ouderwetse lokale benadering.
Op alle fronten zal er binnen Europa steeds meer worden
samengewerkt. Soms is dat in ons voordeel, maar helaas
soms ook in ons nadeel. Wel
kan worden gezegd dat al
onze inspanningen van de
afgelopen jaren ons in een
goede uitgangspositie heb
ben gebracht. Nu moeten
we ervoor zorgen dat we
nummer één blijven op het
gebied van flexibiliteit en
kosten.
m vW M. mW
De plannen van DCS/HNS worden op dit moment volop
besproken. Dit gebeurt met de ploegen, maar natuurlijk
ook met de OR en voor het eerst met onze nieuwe baas voor
West-Europa: Didier Debrosse.
"Ik wil de best opgeleide afdeling van de brouwerij" zegt John van Pijpen, team
leider van MEV Zoeterwoude. "Er zijn zo ongelooflijk veel veranderingen gaande
bij MEV en DCS, dat je gewoon gedwongen bent meer bagage aan je mensen te
geven. Je moet te allen tijde voorkomen dat je achter de feiten aanloopt en bor
gen dat ze het in de toekomst aankunnen en liefst meer dan dat."
Normaal staat er voor de looptijd
van een WEB-niveau twee jaar. Er
moest een slimmere manier zijn,
juist voor een groot aantal deelne
mers uit één afdeling. Dat werd dus
de EVC (Erkenning Verworven Com
petenties). Zaken die deelnemers
in hun dagelijks werk al kennen of
gebruiken, hoeven ze niet meer te
leren. John: "Dat heeft ertoe geleid
dat de looptijd van de opleiding
drastisch afnam, waardoor het aan
trekkelijker werd aan het project
deel te nemen. Ik weet zeker dat
het traject anders minder succesvol
zou zijn geweest. Behoorlijk wat
MEV'ers moesten als gevolg van een
verzwaring van hun functieprofiel
een hogere WEB-opleiding halen.
Daarnaast heeft een flink aantal de
kans aangepakt om zich op te leiden
met het oog op de toekomst. Het
zou mooi zijn als je je mensen niet
zou hoeven verplichten. Het moet
echt komen uit het commitment
van de mensen en mijn taak is een
dialoog met ze aan te gaan. Het
gaat dan over consequenties voor
heden en toekomst. Je moet daarbij
zeker geen schrikbeeld neerzetten,
want ze zien zelf echt wel in dat het
belangrijk is en dan pas starten ze.
Maar nog belangrijker: ze maken
het af! Nu is iedereen geslaagd
en dat zegt wel wat. Ik ben echt
ongelooflijk trots op mijn mensen.
Gedurende de looptijd van de op
leiding waren ze gezamenlijk bezig
een prestatie neer te zetten. Je kon
het regelcentrum niet inlopen of ze
waren druk bezig hun opdrachten
te bespreken. Voor mij is deze oplei
ding helemaal geslaagd. Dat blijkt
niet alleen uit een 100% slagings
percentage, maar ook uit het feit
dat een groot aantal medewerkers
de smaak te pakken heeft en nu
bezig is met WEB 4."
Henk Arens
De Clear Plastic Labels van zowel Heineken als Amstel Light
zijn met enthousiasme door de consument, de kleinhandel en
de distributeurs ontvangen. Vanuit het oogpunt van de consu
ment is het merk eigentijdser en verfrissender geworden, van
uit de handel is de beleving dat Heineken aantoont te willen
investeren om de consument in onze merken te interesseren
en dat Heineken toonaangevend is in de importsector.
Heineken Premium Light
Heineken Premium Light (HPL) is volgens HUSA de meest
opwindende en de belangrijkste introductie van een nieuw
product in de geschiedenis van Heineken. HPL toont aan dat
Heineken een onderneming is die initiatief neemt en daarbij
voortborduurt op de trend bij consumenten. Heineken heeft
een light-bier van hoge kwaliteit gebrouwen. De doelstelling
is toegevoegde waarde te bieden aan de industrie door een
nieuw biersegment - 'Luxury Light' genaamd te creëren
en het aandeel van HUSA in de categorie light-bier zo groot
mogelijk te maken. HPL wordt momenteel getest in vier mark
ten: Tampa (Florida), Providence (Road Island), Dallas (Texas)
en Phoenix (Arizona). De resultaten zijn zeer positief. Veel
consumenten die binnenlandse light-merken en Corona koch
ten, stappen over naar HPL. Alleen al vanwege de commotie
rondom HPL is de verkoop ervan toegenomen. Kleinhandela
ren en distributeurs zijn zeer enthousiast omdat de overstap
van consumenten een toename van de winst betekent in een
zeer uitdagende markt. De nationale uitrol vindt plaats in
het eerste kwartaal van 2006. Aan de optimalisatie van de
verpakkingen voor de nationale uitrol wordt hard gewerkt.
Wij moeten door de hele keten heen zorgen voor een perfecte
uitvoering, zodat we op tijd en met voldoende voorraad in de
markt aanwezig zijn.
Namens Heineken USA wil ik iedereen hartelijk bedanken
voor de geleverde bijdrage in 2005. Wij kijken uit naar een
opwindend en succesvol 2006!"
Fred Holvast
15 NOVEMBER 2005
vervolg van pagina 1
ALLE WATERGANGEN EN VIJVERS WORDEN MOETEN
IEDER NAJAAR WEER VRIJ ZIJN VAN WATERPLANTEN.
DAT GEBEURT BIJ DE GROTE VIJVERS MET EEN ZOGE
NAAMDE MAAIBOOT.
Bouwbureau
WIJ ZIJN GESTART MET HET VERVANGEN VAN HET
PLAFOND VAN COLONNE 1. HET ZIJN ACHT STRAMI-
NEN EN DAT IS HET DUBBELE AANTAL VIERKANTE
METERS TEN OPZICHTE VAN VORIG JAAR. OM ER
GOED BIJ TE KUNNEN MOETEN WE ONDER HET
PLAFOND EEN STEIGER ZETTEN. DAT ZORGT VOOR
ONGEMAK BIJ DE OPERATORS. WE BRENGEN NOOD
VERLICHTING AAN OM HET WERKBAAR TE HOUDEN.
DE WERKZAAMHEDEN NEMEN IN TOTAAL DRIE
WEKEN IN BESLAG.
DE HOOIBERG BIJ HET ONTVANGSTGEBOUW WAS
WEER AAN EEN OPKNAPBEURT TOE. WE HEBBEN HET
OUDE HOOI ERUIT GEHAALD EN AANGEVULD MET
NIEUW HOOI.
ONLANGS VONDEN ER WEER WERKZAAMHEDEN
PLAATS IN HET WEILAND LANGS DE BURGEMEES
TER SMEETSWEG. HET WEILAND LAG ERG LAAG EN
HAD EEN SLECHTE WATERHUISHOUDING. NU HET
WEILAND WEER IS OPGEHOOGD EN MOOI ROND IS,
KAN HET WATER SNEL NAAR DE SLOTEN WORDEN
AFGEVOERD.