Feiten en cijfers van de nieuwe brouwerij De heer Lazaro, directeur van de Portorikijnse brouwerij (links) en ir. Van Marwijk Kooy na de aanbieding van het schilderij van Jan Korthals. DE BROUWERIJ is gelegen op een terrein van 9,7 ha in Barrio Sabana Abajo, Carolina, Porto Rico. de gebouwen hebben een oppervlakte van 5.574 m2. de gebouwen werden ontworpen door de Amstel Brouwerij N.V. en de International Basic Economy Corporation. de bouw werd binnen een jaar voltooid door H. I. Hettinger Co. de binnenhuisarchitect van de kantoren en de „Beer Garden" (ontvangstruimte) was Manuel A. Dougnac. PRODUCTIE met de huidige installatie kan deze brouwerij jaarlijks 100.000 hl bier en Malt be reiden. als de omzet daartoe noopt kan de brouwerij haar capaciteit verdubbelen zonder dat hiervoor veel meer outillage nodig is. de brouwapparatuur is geïnstalleerd onder supervisie van de Amstel Brouwerij. VERKOOP Amstel bier en Malta worden op het ogenblik verkocht in flessen van 20 en 35 cl Er zijn plannen om ook flessen van 30 cl te gaan gebruiken, bedoeling om fustbier te verkopen. wanneer het bier goed is ingevoerd op Porto Rico wil men ook gaan exporteren. 3

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1964 | | pagina 5