Terugblik op 2004: Wanneer we terugkijken naar het jaar 2004, kunnen we de brouwerijen natuurlijk niet overslaan. Een terugblik door de brouwerijmanagers Godfried Meijer en Hein van Dort op wat er in hun brouwerij gebeurde. 16 "Een turbulent jaar voor de brouwerijen" Godfried Meijer, brouwerijmanager in 's-Hertogenbosch over 2004: "Het belangrijkste is dat we het kwaliteits- én productivi teitsverbeteringproject dat we twee jaar geleden begonnen, beter uitvoeren dan we hadden gepland." Hij zegt het met trots, want enkele jaren geleden zag het er niet naar uit dat het nu zo goed zou gaan. "Vergeleken met brouwerijen binnen en buiten Heineken liepen we aanzienlijk achter. We hebben toen een plan gemaakt om de kwaliteit en productiviteit te verbeteren. Daarvoor hebben we 'First Time Right-procedures' opgesteld. 'Doen we de juiste dingen?' en 'Doen we die dingen op de juiste wijze'? Dit heeft geleid tot een kwaliteitsverbete ring over de hele breedte. Het First Time Right-percentage in de filtratie-afdeling is van 60 naar 98% gestegen. Zo'n verbete ring bereik je wanneer mensen beter weten wat hun taak is en hoe goed de uitvoering van die taak gaat. En wanneer ze goed met elkaar overleggen en problemen gestructureerd en definitief oplossen", zegt Godfried Meijer met nadruk. sjpp Heineken Nederlands Beheer

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2004 | | pagina 16