Terugblik op 2004:
Wanneer we terugkijken naar het jaar 2004, kunnen we de brouwerijen natuurlijk niet overslaan.
Een terugblik door de brouwerijmanagers Godfried Meijer en Hein van Dort op wat er in hun
brouwerij gebeurde.
16
"Een turbulent jaar voor
de brouwerijen"
Godfried Meijer, brouwerijmanager in 's-Hertogenbosch over
2004: "Het belangrijkste is dat we het kwaliteits- én productivi
teitsverbeteringproject dat we twee jaar geleden begonnen,
beter uitvoeren dan we hadden gepland." Hij zegt het met
trots, want enkele jaren geleden zag het er niet naar uit dat
het nu zo goed zou gaan. "Vergeleken met brouwerijen binnen
en buiten Heineken liepen we aanzienlijk achter. We hebben
toen een plan gemaakt om de kwaliteit en productiviteit te
verbeteren. Daarvoor hebben we 'First Time Right-procedures'
opgesteld. 'Doen we de juiste dingen?' en 'Doen we die dingen
op de juiste wijze'? Dit heeft geleid tot een kwaliteitsverbete
ring over de hele breedte. Het First Time Right-percentage in
de filtratie-afdeling is van 60 naar 98% gestegen. Zo'n verbete
ring bereik je wanneer mensen beter weten wat hun taak is en
hoe goed de uitvoering van die taak gaat. En wanneer ze goed
met elkaar overleggen en problemen gestructureerd en
definitief oplossen", zegt Godfried Meijer met nadruk.
sjpp
Heineken
Nederlands Beheer