Hoogeveen haalt koelcontainers in huis
Gastsprekers inspireren op
Open Dagen Midden-Brabant
Heineken Brouwerijen Drenthe werkt sinds maart van dit jaar met eigen koelcontainers die ingezet
worden bij evenementen. De unit Hoogeveen plaatst de bestelling voor een evenement al bij de vestiging
in een koelcontainer en is daarmee de eerste in Nederland waar het transport op deze manier is geregeld.
Drie avonden voor drie verschillende doelgroepen, met drie speciale gastsprekers. De unit Midden-
Brabant ruilde de traditionele tweejaarlijkse Open Dag dit jaar in voor maar liefst drie Open Dagen. Geen
massale feestavond meer, maar een gezellig samenzijn in een kleinere groep met dezelfde achtergrond.
De koelcellen met de grootte van een zeecontainer worden
ingezet bij evenementen als dorps- en tentfeesten.
"Vroeger regelden de organisatoren zelf een koelcontainer,
maar dat was niet handig", vertelt logistiek manager Edwin
Koers. "Onze vrachtwagens konden vaak niet bij de koel
containers komen, dus dan liepen de chauffeurs met fusten
bier door een weiland te sjouwen."
De unit Hoogeveen zocht daarom samenwerking met
Coolworld, een bedrijf dat verplaatsbare koel- en vriescellen
verhuurt. Nu staan er standaard negen koelcontainers op het
terrein van de vestiging in Hoogeveen. De containers worden
daar al volgeladen met fusten bier en kratten fris. Daarna
wordt de enorme 'koelkast' door een kraan op de vracht
wagen gehesen. Koers: "Dat is een hele operatie. Zo'n
container weegt leeg al vier ton en dan kan er nog maximaal
zes ton aan bier in." De volle container wordt vervolgens naar
het feestterrein gereden. In oktober wordt de nieuwe werk
wijze geëvalueerd. Koers is positief: "Tot nu toe heeft het
alleen maar voordelen. Ook Heineken Evenementen Service
heeft zich al aangesloten bij deze opzet."
De Cambrinuskelder in 's-Hertogenbosch vormde het decor
waar op 6, 7 en 8 september respectievelijk de vertegenwoor
digers van de cafés, verenigingen en de restaurants werden
ontvangen. Daar maakten de ondernemers onder het genot
van een biertje en een hapje kennis met elkaar en de
medewerkers van de unit Midden-Brabant. Na de ontvangst
richtte een gastspreker het woord tot de genodigden. "Door de
ondernemers per segment uit te nodigen werden de groepen
kleiner en was het makkelijker om met elkaar in gesprek te
gaan. Bovendien konden we nu voor elke avond een op het
publiek toegespitste gastspreker vragen", vertelt Pascale de
Laat van de unit Midden-Brabant. Die gastsprekers waren niet
de minsten: Milo Berlijn van Trainmark hield een toespraak
voor de cafés, de verenigingen kregen bezoek van voormalig
hockeybondscoach Tom van 't Hek en topkok Pim Haaksman
vermaakte de restauranthouders. "We wilden onze klanten dit
jaar wat extra's meegeven op onze Open Dagen en dat is in de
nieuwe opzet goed gelukt", concludeert Pascale de Laat.
Heineken
Nederlands Beheer