Uitvalsbasis Kelderbier Vers van't Vat, juli/augustus 2004 Dit is het domein van topkoks en keukenbrigades van Live Cooking Events, die je typisch Hollandse gerechten voorzetten met vaak een Grieks tintje. "Aegli beschikt over drie volledig uitgeruste keukens", vertelt Arthur. "Daar hoeven we dus niks meer aan te doen. Net als aan de stoelen trouwens, want die zijn toevallig al knaloranje." De voorraden etens- en drinkwaren, die meest lokaal worden ingekocht, moeten natuurlijk nog wel worden aangevoerd. Die komen binnen aan de achterkant van het gebouw, het logistieke zwaartepunt van het HHH. Aan de voorkant kun je je te buiten gaan aan een ontbijt, een lunch, het (goedkopere) Ilias- of het (duurdere) Odysseus-menu. Allebei verkrijgbaar in drie, vier of vijf gangen. Hoe lekker ook, we moeten toch even terug naar binnen. De business lounge, inclusief indrukwekkende kroonluchters, is er voor zakelijke afspraken. Het 'echte' werk vindt een paar meter verder plaats. Daar kunnen supporters terecht voor het laatste Olympische nieuws of als er onder de overkapping geen plaats meer is. Op grote (platte) schermen komen beelden binnen van alle denkbare televisiestations die de Olympische Spelen uitzenden. Nederlandse kranten liggen er voor het grijpen. Op de eerste verdieping van Aegli is het 'heilige der heiligen'. Daar komt niemand binnen. Het is de uitvalsbasis voor de Nederlandse atleten. "Zij spelen de hoofdrol en zij bepalen uiteindelijk wat er gebeurt", benadrukt Arthur nogmaals. Het HHH is als concept immers mede geboren vanuit de gedachte N0C*NSF en de atleten faciliteiten te bieden, inclusief een atletenruimte. Illustratief is de rol van de huldiging van de atleten in de programmering van het HHH. Arthur: "Als het nodig is, passen we het volledige programma op een avond aan aan het tijdstip waarop een atleet gehuldigd wil worden." Alles kan er nog zo piekfijn uitzien, geen HHH zonder crew. Honderdvijftig man sterk. Maar ook die moeten ergens kunnen uitpuffen. En slapen niet te vergeten. Uitblazen kan in de speciale ruimtes die in Aegli zijn gereserveerd voor crewleden. Voor de overnachtingen liep het projectteam van het HHH na heel lang zoeken stomtoevallig tegen een onderkomen aan, herinnert Kuiters zich. "We zagen een leegstaand gebouw op vijf minuten lopen van het Zappion. Het bleek eigendom van twee Australiërs die er een hostel voor rugzaktoeristen van wilden maken. De verbouwing was precies op tijd klaar voor ons." Tot slot zorgt het HHH in Griekenland voor nóg een primeur: kelderbier. Arthur: "Toen we Athenian Brewery vroegen om tankwagens met bier, stonden ze ons raar aan te kijken. Dat kennen ze hier niet. We hebben dus in feite een voor Griekenland nieuw product op de markt gezet dat in Nederland kelderbier heet." Nu maar hopen dat de Nederlandse supporters de weg naar het HHH weten te vinden. Arthur Kuiters gokt heel voorzichtig op 100.000 bezoekers. De komende zestien dagen zullen het uitwijzen.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2004 | | pagina 19