Jongeren over HTS:
'Resultaat telt,
maar plezier ook'
Dear SCep,
I thCrikwe'ihotdd'...
10
Hoe kan Heineken nog beter aansluiten bij de belevingswereld van jonge mensen?
Die vraag staat centraal in het project Beacon. Tijdens de bekende, wereldwijde 'brew-sessies'
met consumenten gaat het om merken, zoals Heineken en Amstel. In februari is de 'Beacon-
methode' ook binnen Heineken Technical Services gebruikt om te ontdekken hoe HTS jonge
medewerkers (tot 35 jaar) beter kan inspireren en motiveren.
Bereiken
Do you want to BREW INSPIRATION?
Improve YOUR work environment by COMPLETING
the sentence below and SENDING this card
to Hilda (zwou 2.216) or Machiel (zwou 4.464)
For more information about Beacon Heineken Tochnlcal Services.
please send an e-mail to Hilda_Smit@heinokcn.nl or Machicl_Tiddens@Hcincken.nl
In de stijl van Beacon organiseerde HTS een brew-sessie
met eigen mensen, enkele collega's van andere
werkmaatschappijen en een paar jonge volwassenen van
andere bedrijven. Op 25 februari kwamen zij bij elkaar in
café Inez in Amsterdam.
De eerste hamvraag lag al gauw op tafel: wat inspireert
jullie? De jonge consultants, researchers en
leidinggevenden mochten hun gedachten vrijelijk op
papier zetten. 'Feesten', noteerde de een. 'Seks', schreef de
ander, of 'sport'. En waaraan heb je een hekel? 'Liegen en
bedriegen', 'roken', 'scheren', 'diëten' en 'luiers'.
Dezelfde voor- en afkeuren, maar dan in relatie tot het
werk, werden in kaart gebracht. De gedroomde werkplek
leverde hier en daar prikkelende beelden op. Een sofa om
even op uit te rusten, een huisdier naast het bureau en
kunst aan de muur in plaats van reclamemateriaal van
Heineken. Bij 'minder leuk' vulden sommigen in: 'Werken
tot je erbij neervalt', 'verveling' en 'machtsmisbruik'.
Projectleiders Machiel Tiddens en Hilda Smit luisterden
geïnteresseerd naar alle wensen. De top van HTS, onder
wie Siep Hiemstra, was aanwezig en nam actief deel.
De sessie kreeg een interessant vervolg. De jonge
volwassenen mochten ook aangeven wat zij binnen een
werkmaatschappij als HTS zouden willen bereiken.
Deze verkenning leverde zaken op als 'samenwerking
met andere werkmaatschappijen', 'meer aandacht van
de manager voor ons werk', 'lef', 'erkenning', 'innovatie'
en 'hard maar eerlijk'. Ook werd aan de HTS-collega's
gevraagd waar hun werkmaatschappij op die genoemde
terreinen nu staat.
"Door alle voor- en afkeuren, wensen en ideeën met
elkaar te vergelijken, komen de deelnemers uiteindelijk tot
een 'sweet spot"', legt Machiel uit. "Dat is de meest ideale
plek als het gaat om plezier en resultaat. De sweet spot
staat een eindje af van de plek waar HTS volgens de
deelnemers nu staat. Uit deze brew-sessie bleek dat HTS
te veel de nadruk legt op resultaten en te weinig op het
Heineken
Nederlands Beheer