Onverwachte ontruiming
Heineken-viltjes op silo's in
Zoeterwoude eindelijk groen
Holland ÉT
HouseT
Crew Holland Heineken
House bijeen
Heineken
2 0 4
Kort
Heineken Zoeterwoude moet vaker een
ontruimingsoefening houden. Dat is een van
de voornaamste conclusies die is getrokken
naar aanleiding van een gaslek op 19 april in
de kluis bij Document Services. Het gas kwam
vrij tijdens de installatie van een nieuw
blussysteem. Omdat niet meteen duidelijk
was of dit blusgas schadelijk zou zijn voor de
gezondheid, werd besloten vleugel 4 van het
kantoorgebouw te ontruimen. Uiteindelijk
was er niets aan de hand: het gas bleek
onschadelijk. Bij de ontruiming ging een
aantal zaken goed en een aantal zaken
minder goed. Zo waren de brandweer uit
Leiden, de bedrijfsbrandweer en de
Heineken Bedrijfshulpverleners (BHV'ers)
snel ter plaatse en hebben zij snel gehandeld.
Alleen ging het ontruimingssignaal niet af,
bleken Heineken-medewerkers niet bekend
met de te volgen vluchtroutes en werden de
toegangspoortjes in de hal niet tijdig
ontgrendeld. Inmiddels zijn verbeter- en
actiepunten vastgesteld en is besloten in de
toekomst vaker ontruimingsoefeningen te
houden.
Eindelijk: de ouderwetse rode Heineken-
viltjes op het Silogebouw in Zoeterwoude zijn
vervangen door moderne groene varianten.
Maandag 19 april arriveerden de twee
nieuwe 'viltjes', een van 5,5 meter doorsnee
en een van 6,5 meter. Dinsdags moesten de
rode viltjes eraan geloven en sinds
donderdag 22 april stralen de nieuwe groene
exemplaren voorbijgangers en rijdende
passanten tegemoet.
De kleinere van de twee hangt niet meer op
de plaats van zijn voorganger, maar aan de
andere kant van het gebouw, in het zicht van
de Nil. Daar komt tegenwoordig het meeste
verkeer overheen. Met name 's avonds, als de
verlichting achter het viltje aangaat, is het
(op bijna veertig meter hoogte) een niet te
missen baken. Het grootste groene viltje
hangt trouwens nog gewoon op de oude
plek. Voor het hijsen en monteren van de
twee gevaartes was een kraan van tachtig
ton met hefplateau nodig.
2 s - G R t 1
De 150 crewleden van het Holland Heineken
House hebben elkaar woensdag 12 mei
ontmoet tijdens een informatieavond in de
Heineken Experience. Ze werden
geselecteerd uit ongeveer 750 aanmeldingen.
Flexibiliteit en competenties op verschillende
gebieden (zoals horeca-ervaring) waren de
belangrijkste voorwaarde voor 'uitzending'.
Ook een aantal Heineken-medewerkers
maakt deel uit van de crew, onder wie drie
'toptappers' uit de Heineken Experience die
het optimale gastheerschap van Heineken
bewaken. Naast de crew waren veel
toeleveranciers aanwezig die betrokken zijn
bij de realisatie van het Holland Heineken
House, zoals HBES, One and Only Productions
(verantwoordelijk voor het entertainment),
de cateraar LiveCooking en uitzendorga
nisatie Randstad, die de werving van de
crewleden voor haar rekening heeft
genomen. De avond werd niet alleen gevuld
door presentaties: LiveCooking gaf de
aanwezigen alvast een voorproefje van de
kookkunsten en er werd natuurlijk geborreld.
Het Holland Heineken House opent haar
deuren in Athene op vrijdag 13 augustus.
Heineken