Onverwachte ontruiming Heineken-viltjes op silo's in Zoeterwoude eindelijk groen Holland ÉT HouseT Crew Holland Heineken House bijeen Heineken 2 0 4 Kort Heineken Zoeterwoude moet vaker een ontruimingsoefening houden. Dat is een van de voornaamste conclusies die is getrokken naar aanleiding van een gaslek op 19 april in de kluis bij Document Services. Het gas kwam vrij tijdens de installatie van een nieuw blussysteem. Omdat niet meteen duidelijk was of dit blusgas schadelijk zou zijn voor de gezondheid, werd besloten vleugel 4 van het kantoorgebouw te ontruimen. Uiteindelijk was er niets aan de hand: het gas bleek onschadelijk. Bij de ontruiming ging een aantal zaken goed en een aantal zaken minder goed. Zo waren de brandweer uit Leiden, de bedrijfsbrandweer en de Heineken Bedrijfshulpverleners (BHV'ers) snel ter plaatse en hebben zij snel gehandeld. Alleen ging het ontruimingssignaal niet af, bleken Heineken-medewerkers niet bekend met de te volgen vluchtroutes en werden de toegangspoortjes in de hal niet tijdig ontgrendeld. Inmiddels zijn verbeter- en actiepunten vastgesteld en is besloten in de toekomst vaker ontruimingsoefeningen te houden. Eindelijk: de ouderwetse rode Heineken- viltjes op het Silogebouw in Zoeterwoude zijn vervangen door moderne groene varianten. Maandag 19 april arriveerden de twee nieuwe 'viltjes', een van 5,5 meter doorsnee en een van 6,5 meter. Dinsdags moesten de rode viltjes eraan geloven en sinds donderdag 22 april stralen de nieuwe groene exemplaren voorbijgangers en rijdende passanten tegemoet. De kleinere van de twee hangt niet meer op de plaats van zijn voorganger, maar aan de andere kant van het gebouw, in het zicht van de Nil. Daar komt tegenwoordig het meeste verkeer overheen. Met name 's avonds, als de verlichting achter het viltje aangaat, is het (op bijna veertig meter hoogte) een niet te missen baken. Het grootste groene viltje hangt trouwens nog gewoon op de oude plek. Voor het hijsen en monteren van de twee gevaartes was een kraan van tachtig ton met hefplateau nodig. 2 s - G R t 1 De 150 crewleden van het Holland Heineken House hebben elkaar woensdag 12 mei ontmoet tijdens een informatieavond in de Heineken Experience. Ze werden geselecteerd uit ongeveer 750 aanmeldingen. Flexibiliteit en competenties op verschillende gebieden (zoals horeca-ervaring) waren de belangrijkste voorwaarde voor 'uitzending'. Ook een aantal Heineken-medewerkers maakt deel uit van de crew, onder wie drie 'toptappers' uit de Heineken Experience die het optimale gastheerschap van Heineken bewaken. Naast de crew waren veel toeleveranciers aanwezig die betrokken zijn bij de realisatie van het Holland Heineken House, zoals HBES, One and Only Productions (verantwoordelijk voor het entertainment), de cateraar LiveCooking en uitzendorga nisatie Randstad, die de werving van de crewleden voor haar rekening heeft genomen. De avond werd niet alleen gevuld door presentaties: LiveCooking gaf de aanwezigen alvast een voorproefje van de kookkunsten en er werd natuurlijk geborreld. Het Holland Heineken House opent haar deuren in Athene op vrijdag 13 augustus. Heineken

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2004 | | pagina 8