Cocktailtermen Gereedschap voor de betere cocktails Vers van t Vat. maart 2004 Building: vul het glas met gekneusd ijs en schenk alle ingrediënten er bovenop, zonder te shaken. Float: schenktechniek waarbij diverse likeuren of gedestilleerd op elkaar blijven drijven. Rimmen: de rand van het glas krijgt een laagje vruchtvlees van citroen of siroop, dan een laagje suiker of zout. Flamed zest: een stukje sinaasappel schil wordt verwarmd met aansteker, daarna even knijpen in de schil en tegelijk weer boven de gasvlam houden. De vlam slaat in de schil waarna een krachtig aroma vrijkomt. Dan in de cocktail doen. Flairtender: de barman die demonstratief jongleert met flessen en bekers. Sommige cocktailshakers doen dit juist niet. Strainer: grove zeef die het ijs tegenhoudt tijdens het uitschenken. Ciseleermes: voor het snijden van dunne, smalle fruitschillen. 25 Muddler: houten of kunststof stamper. Shaker: 3-delige schudbeker met ingebouwde strainer en maatbeker. De Boston Shaker bestaat uit een mixglas en metalen, vertinde schudbeker. Zeef: klein trechterzeefje om alles wat de strainer nog doorlaat (vruchtvlees, ijsvlokjes) te filteren.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2004 | | pagina 25