laar van afscheid nemen en veranderingen."
"Normaal gesproken sta ik niet bij het verleden stil. Ik werk
liever ergens naartoe. Zowel zakelijk als privé. Toch zal ik
proberen te omschrijven hoe ik het afgelopen jaar zie.
Bij mij stond 2003 vooral in het teken van 'afscheid nemen' en
'veranderingen'. Zo zijn mijn collega Jacqueline Bertens van
Total Quality Management en ik in december van de
Bedrijfseconomische Dienst naar de Bedrijfstechnologische
Dienst overgegaan. Een fysieke verhuizing staat nog op stapel.
In elk geval komen we dichter bij de operatie te zitten en dat is
een nieuwe uitdaging voor ons. Daarnaast brengt het ook een
stukje onzekerheid mee. Onze oude afdeling was zeer hecht.
We vierden verjaardagen gezamenlijk, kwamen bij elkaar thuis
voor een barbecue... Heel plezierig contact en je weet
natuurlijk niet of en hoe dat terugkomt. Aan de andere kant
ben je daar ook zelfbij, kun je de sfeer maken. Mijn collega en
ik zullen dan ook zeker het stukje warmte dat wij gewend zijn,
meenemen.
Veranderingen waren er uiteraard ook bij andere afdelingen.
Collega's die boventallig zijn geworden en van de een op de
andere dag niet meer op het werk verschenen. Dat doet je wat.
Je hebt jarenlang contact met hen en dan zijn ze er opeens niet
meer. Alsof ze via een achterdeur zijn verdwenen - in elk geval
geen groots afscheid. En ondertussen ga je zelf verder met de
orde van de dag. Met opnieuw een verandering: eind mei is de
nieuwe milieuvergunning voor de brouwerij rondgekomen.
Met dat project ben ik anderhalfjaar intensief bezig geweest.
Naast milieu heb ik sinds november ook veiligheid in mijn
pakket. Ik neem daarmee het werk over van Veiligheids
deskundige Henk Pook, die mij vanaf maart heeft ingewerkt.
Een luxepositie eigenlijk, te meer daar Henk nog stand-by blijft
tot februari 2004. Spannend, maar tegelijk ook een uitdaging.
Minder groot zijn de veranderingen in mijn privé-leven.
Zo rondde ik vorig jaar mijn studie af, waardoor ik nu meer tijd
overhoud voor andere zaken. Ik ben lid geworden van een
koor, iets wat ik al jaren wilde. Voornamelijk, je begrijpt het al,
voor de gezelligheid. Ook hebben we een nieuwe keuken
gekregen, waar mijn man de heerlijkste gerechten maakt.
Hij kookt al jaren. Dat verandert gelukkig niet."
Milieu- en veiligheidscoördinator, Den Bosch
Heineken
Nederlands Beheer