Hei-
yj
i
Pepsi beloont Frank Andriessen
Nee... Ik spaar geen minuten!
Bridgegoeroe te gast in Zoeterwoude
Leren van de toekomst!
i
Eerder had ik de gelegenheid in deze column de aandacht
te vestigen op 'Leren in de Brouwerij'.
Onze medewerkers ontwikkelen zich om vandaag de dag zo
effectief mogelijk te kunnen opereren. Maar in feite zijn we
nog veel meer gebaat bij het invullen van de eisen van de
toekomst!
Het is soms moeilijk te begrijpen dat we onze resultaten niet
meer kunnen handhaven of verbeteren door de dagelijkse
dingen 'net iets beter' te doen. We kijken aan tegen een
toekomst waarbij we grote en ingrijpende stappen moeten
zetten om de toekomstige resultaten te waarborgen.
Dat betekent moeizame en soms pijnlijke processen om te
bereiken wat we moeten bereiken. Grote stappen in
productiviteitsverbetering, grote stappen in flexibiliteit van
de medewerkers, grote stappen in beloningssystemen en
grote stappen in de organisatie van ondersteunende
afdelingen.
Naast het verbeteren, moeten we dus ook vernieuwen.
Werken aan andere oplossingen dan die we vandaag
kennen, om onze positie in de toekomst te behouden.
En voor alle duidelijkheid, Nederland is niet de maatstaf.
Europa is groot, maar tegelijk erg klein. Wat in andere
landen reeds kan, moet hier ook mogelijk worden. Wat in
andere industrieën 'best practice' is, zal bij ons ook
standaard worden.
Ons scenario voor de toekomst is om bij de beste performers
van de bierindustrie te behoren. Door het beeld van de
toekomst helder en duidelijk te maken, weten we wat we
vandaag moeten doen. Als u dit leest heb ik inmiddels een
nieuwe functie aanvaard die mij naar Oostenrijk voert.
Dat neemt niet weg dat ik de ontwikkelingen in Zoeterwoude
op de voet blijf volgen en mijn opvolger heel veel succes
wens. Met de inzet en professionaliteit die ik heb leren
kennen moet het mogelijk zijn ons te richten op wat komen
gaat.
Laten we leren van de toekomst, met het oog op morgen!
Wilbert Raaijmakers,
manager Brouwerij Zoeterwoude
1
3
Vers van 't Vat, september 2003
Tekst
Arno Verbaas en Wilma Gertenaar
Frank Andriessen van Vrumona heeft
van PepsiCo de Pepsi Ring of Honour
met oorkonde gekregen voor
uitzonderlijke verkoopresultaten van
het bekende colamerk. "We hebben
de prijs wat mij betreft met zeven
man bij Vrumona verdiend",
zegt Frank. De extra verkoop vond
plaats bij bedrijven, Defensie, zorg
instellingen, cateraars en vooral bij
scholen. Honderd nieuwe afzet-
locaties per jaar in het onderwijs zijn
normaal. Frank en zijn collega's
zaten daar ver boven. In juni kreeg
Frank de onderscheiding uitgereikt op het hoofdkantoor van Pepsi in het
stadje Purchase (New York). In heel Europa hebben slechts vijf andere
salesmanagers eenzelfde onderscheiding gekregen.
Klokken voor Hei-Time. Sinds het 'live' gaan in Zoeterwoude op 1 juli kan
niemand daar meer onderuit komen. Ook niet de medewerkers van het
ontvangstgebouw De Hooiberg. Ook zij klokken.
Tussen de draaideuren van het kantoor
gebouw. Of 's avonds laat bij de
brouwerijportier. Want een klok-
systeem in De Hooiberg is er niet.
Ze wandelen het kantoor binnen,
klokken en stappen weer in hun auto
of op de fiets... Scheve gezichten van
collega's is hun lot. Ze willen het
uitschreeuwen: Nee, ik probeer
geen minuten te sparen door te
klokken voor het parkeren!
WIJ HEBBEN ZELF GEEN KLOK!
Oud-wereldkampioen bridge Berry Westra was 6 juni te gast in het kantoor
restaurant in Zoeterwoude. De bridgegoeroe verzorgde daar een clinic ter
afsluiting van de viertallencompetitie van de Heineken-bridgeclub.
De taferelen bij Idols waren er niks bij. De Zoeterwoudse bridgers verdrongen
zich om Berry een felbegeerde handtekening afhandig te maken. Na zijn
analyse van verschillende bridgeproblemen speelde Westra zelf mee tijdens de
aansluitende bridgedrive. De deelnemers waren aangenaam verrast: het was
helemaal niet moeilijk, ja zelfs ontspannen om tegen een wereldkampioen te
bridgen! En o ja, voor de makers van Wieckse Brut: Berry is er gek op.
Berry Westra (links) en Johan Tolsma (HTS)
Wi s: