Hei- yj i Pepsi beloont Frank Andriessen Nee... Ik spaar geen minuten! Bridgegoeroe te gast in Zoeterwoude Leren van de toekomst! i Eerder had ik de gelegenheid in deze column de aandacht te vestigen op 'Leren in de Brouwerij'. Onze medewerkers ontwikkelen zich om vandaag de dag zo effectief mogelijk te kunnen opereren. Maar in feite zijn we nog veel meer gebaat bij het invullen van de eisen van de toekomst! Het is soms moeilijk te begrijpen dat we onze resultaten niet meer kunnen handhaven of verbeteren door de dagelijkse dingen 'net iets beter' te doen. We kijken aan tegen een toekomst waarbij we grote en ingrijpende stappen moeten zetten om de toekomstige resultaten te waarborgen. Dat betekent moeizame en soms pijnlijke processen om te bereiken wat we moeten bereiken. Grote stappen in productiviteitsverbetering, grote stappen in flexibiliteit van de medewerkers, grote stappen in beloningssystemen en grote stappen in de organisatie van ondersteunende afdelingen. Naast het verbeteren, moeten we dus ook vernieuwen. Werken aan andere oplossingen dan die we vandaag kennen, om onze positie in de toekomst te behouden. En voor alle duidelijkheid, Nederland is niet de maatstaf. Europa is groot, maar tegelijk erg klein. Wat in andere landen reeds kan, moet hier ook mogelijk worden. Wat in andere industrieën 'best practice' is, zal bij ons ook standaard worden. Ons scenario voor de toekomst is om bij de beste performers van de bierindustrie te behoren. Door het beeld van de toekomst helder en duidelijk te maken, weten we wat we vandaag moeten doen. Als u dit leest heb ik inmiddels een nieuwe functie aanvaard die mij naar Oostenrijk voert. Dat neemt niet weg dat ik de ontwikkelingen in Zoeterwoude op de voet blijf volgen en mijn opvolger heel veel succes wens. Met de inzet en professionaliteit die ik heb leren kennen moet het mogelijk zijn ons te richten op wat komen gaat. Laten we leren van de toekomst, met het oog op morgen! Wilbert Raaijmakers, manager Brouwerij Zoeterwoude 1 3 Vers van 't Vat, september 2003 Tekst Arno Verbaas en Wilma Gertenaar Frank Andriessen van Vrumona heeft van PepsiCo de Pepsi Ring of Honour met oorkonde gekregen voor uitzonderlijke verkoopresultaten van het bekende colamerk. "We hebben de prijs wat mij betreft met zeven man bij Vrumona verdiend", zegt Frank. De extra verkoop vond plaats bij bedrijven, Defensie, zorg instellingen, cateraars en vooral bij scholen. Honderd nieuwe afzet- locaties per jaar in het onderwijs zijn normaal. Frank en zijn collega's zaten daar ver boven. In juni kreeg Frank de onderscheiding uitgereikt op het hoofdkantoor van Pepsi in het stadje Purchase (New York). In heel Europa hebben slechts vijf andere salesmanagers eenzelfde onderscheiding gekregen. Klokken voor Hei-Time. Sinds het 'live' gaan in Zoeterwoude op 1 juli kan niemand daar meer onderuit komen. Ook niet de medewerkers van het ontvangstgebouw De Hooiberg. Ook zij klokken. Tussen de draaideuren van het kantoor gebouw. Of 's avonds laat bij de brouwerijportier. Want een klok- systeem in De Hooiberg is er niet. Ze wandelen het kantoor binnen, klokken en stappen weer in hun auto of op de fiets... Scheve gezichten van collega's is hun lot. Ze willen het uitschreeuwen: Nee, ik probeer geen minuten te sparen door te klokken voor het parkeren! WIJ HEBBEN ZELF GEEN KLOK! Oud-wereldkampioen bridge Berry Westra was 6 juni te gast in het kantoor restaurant in Zoeterwoude. De bridgegoeroe verzorgde daar een clinic ter afsluiting van de viertallencompetitie van de Heineken-bridgeclub. De taferelen bij Idols waren er niks bij. De Zoeterwoudse bridgers verdrongen zich om Berry een felbegeerde handtekening afhandig te maken. Na zijn analyse van verschillende bridgeproblemen speelde Westra zelf mee tijdens de aansluitende bridgedrive. De deelnemers waren aangenaam verrast: het was helemaal niet moeilijk, ja zelfs ontspannen om tegen een wereldkampioen te bridgen! En o ja, voor de makers van Wieckse Brut: Berry is er gek op. Berry Westra (links) en Johan Tolsma (HTS) Wi s:

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2003 | | pagina 3