Land van herkomst
'What's in the name
is in the bottle'
Ans van der Logt
bijna miljonair
Alleen maar samen
"Nu moeten jullie zorgen voor de hectoliters!"
Wilma Gertenaar en Berend Schilder
sneuvelde bij de elfde vraag, terwijl ze er
vijftien goed moest hebben om Weekend
Miljonair te worden. Die elfde vraag luidde:
'Welk onafhankelijk Italiaans blad sponsort
de Giro d'Italia?' Voetbalfan als ze is, was
Ans even uit het veld geslagen. Ach ja, de
Gazetta della Sport. Te laat, weg miljoen.
Maar de troostprijs is ook niet mis.
Ans: "Ik zet het geld opzij voor een huisje in
Spanje. Daar zijn mijn man en ik al een tijdje
voor aan het sparen."
De uitbeelding
van de
geschiedenis van
Heineken heeft
een metamorfose
ondergaan.
Op 5 juni hebben
mevrouw
de Carvalho-Heineken en haar echtgenoot
de vernieuwde presentatie van Heinekens
historie geopend, in bijzijn van enkele
speciale genodigden. Deze ruimte is
onderdeel van de Heineken Experience in
Amsterdam.
De nieuwe presentatie heet 'What's in the
name is in the bottle'. Het etiket van
Heineken dient hierbij als 'groene' draad in
het succesverhaal van de onderneming.
Dit verhaal bestrijkt drie generaties
Heineken die staan voor belangrijke tijd-
periodes. De onderdelen op het etiket worden
bij elke periode toegelicht. Tevens is er in de
voormalige silo's een in het oog springende
groen-glazen trap geplaatst die de bezoeker
verder door de Heineken-geschiedenis voert.
De vernieuwde presentatie is voor toeristen,
maar zeker ook voor iedere medewerker,
een bezoek meer dan waard.
Ze zat er dichtbij,
maar heeft het
miljoen net niet
binnengehaald.
Op 10 mei
schitterde Ans van
der Logt op
televisie bij Weekend Miljonairs. Zij en haar
broer Ger gingen ieder naar huis met
6.000 euro, na aftrek van belastingen.
Ans, werkzaam bij Amstel Internationaal,
Op internet doet sinds enige tijd het gerucht
de ronde dat zeventig procent van de
Amerikanen denkt dat Heineken een Duits
bedrijf is. Gezien de wat mindere
verhoudingen tussen Amerika en Duitsland
als gevolg van de oorlog in Irak is dat geen
goed nieuws.
De vraag is natuurlijk of zo'n gerucht niet
gewoon een gerucht is. We vroegen het Vice
President Corporate Affairs Dan Tearno bij
Heineken USA: "Uit onderzoek is gebleken
dat een substantieel maar sterk variërend
percentage ondervraagde consumenten
gelooft dat Heineken een Duits merk is. Het
is daarbij belangrijk om je te realiseren dat
veel Amerikanen niet zo precies op de
hoogte zijn van de geografische verdeling
van Europa.
Van enige negatieve invloed op onze
verkopen hebben wij nog niets gemerkt.
Sommige Franse producten lijken wel last te
hebben van het Franse standpunt over de
oorlog. Frankrijk kreeg hier ook meer
negatieve publiciteit dan
Duitsland. We volgen de
situatie natuurlijk op de
voet maar ik kan melden
dat onze klantenservice niet
één telefoontje of e-mail
over dit onderwerp heeft
ontvangen. Wij denken dat
het probleem zich met de
tijd vanzelf oplost."
Als brouwmeester en productiedirecteur van
de Brand Bierbrouwerij ben je een bevoor
recht mens. Je bent verantwoordelijk voor
het brouwproces in een provincie met een
biercultuur zoals die nergens anders bestaat
in Nederland. Brand is 'eine van os' zoals ze
dat in Limburg noemen. Het merk is van de
Limburgers en staat midden in de samen
leving. Het laatste jaar is het wat rustiger
rondom Brand. De bierconsumptie
consolideert, de economische teruggang is
ook hier voelbaar en het merk maakt zich op 3
voor een verfrissingsbeurt. Op vele fronten
moet Brand zich gaan bewijzen. Een uitdaging
die we aangaan. En dat kan alleen - maar -
samen. Alleen omdat wij hier in Wijlre onze
eigen verantwoordelijkheid hebben.
Namelijk het brouwen van een van de
lekkerste kwaliteits-/premiumbieren van
Nederland en het goed draaiende houden
van de kleinste brouwerij van de
onderneming.
Samen omdat we het met z'n allen moeten
doen. Zonder de medewerkers van Verkoop,
Marketing en Horeca en hun trots voor Brand
bier komt er geen hectoliter van de band.
Jan Willem Kroonen,
unitmanager Brand
Vers van 't Vat, juni 2003
De Bossche Brouwerij kreeg woensdag 14 mei bezoek van zowel de Raad van Bestuur als
de Raad van Commissarissen. De heren waren benieuwd naar de voortgang van de in
2002 gestarte verbeteringsprocessen die Heineken Nederland Supply aan de internationale
top van Heineken brouwerijen moet houden. Ze waren onder de indruk van de
vorderingen die de Brouwerij maakt. Een van de verpakkers gaf aan dat er door alle
veranderingen productiecapaciteit over is. Capaciteit die natuurlijk nuttig moet worden
besteed. "Nu moeten jullie zorgen voor de hectoliters", sprak hij. Alsof Godfried Meijer zelf
aan het woord was. Overigens was Meijer ook erg te spreken over 'zijn' brouwerij:
"We zijn op de goede weg. Mijn complimenten aan alle medewerkers!"