Geslaagde eerste slag Zorgeloos tappen op evenementen 18 Tekst Arno Verbaas De eerste paal voor de nieuwe Heineken Brouwerijen-vestiging in Drachten werd dinsdag 22 april geslagen, in de nieuwe vestiging worden de krachten van de huidige units Grouw en Groningen gebundeld. De samenwerking begon meteen: van zowel Heineken Brouwerijen Friesland als Groningen leverden drie medewerkers de mankracht voor de ouderwetse heistelling, waarmee de paal de grond in werd gedreven. "Wanneer de bouw volgens plan verloopt, kunnen de medewerkers het nieuwe pand in januari 2004 betrekken", vertelt Peter Tuinhof, regionaal verkoopadviseur. "Bijzonder is dat deze vestiging als eerste in Nederland op een hoogte van ruim een meter boven de grond wordt gebouwd. Laadkuilen voor de vrachtwagens hoeven daardoor niet meer te worden gegraven. Dat maakt het eenvoudiger in de toekomst meer laad- en losruimte te realiseren." De nieuwe unit opereert in een gebied dat zich uitstrekt van Urk tot Delfzijl. Het gebouw in Drachten ligt precies tussen de huidige vestigingen, vlak langs snelweg A7 en centraal in het levergebied. Tuinhof besluit: "We zitten op een prachtige zichtlocatie en zijn uitstekend bereikbaar. Een prima uitgangspunt voor succes." ■■MM Tekst Berend Schilder geplaatst. Dit systeem is grotendeels overgenomen en mobiel gemaakt. De containers op aanhangers bestaan uit drie tanks van totaal drieduizend liter of zes tanks van totaal zesduizend liter. Foppen: "Het bier zit in een kuststof zak ('Liner') in de tank. Een compres sor brengt de tank op druk, waar door het bier wordt getransporteerd naar de tappunten. Daarmee ben je verlost van alle pompen, elektronica, regelaars en koolzuur waardoor de installatie minder storingsgevoelig is. De container blijft bovendien schoon. Na afloop hoef je alleen de lege Liner te vervangen." De verbetering is goed nieuws voor de 250 evenementen per jaar waar het rijdende kelderbier naartoe gaat, zoals Dance Valley, Douwpop, Pinkpop en concerten in de RAI en Ahoy'. Heineken Nederlands Beheer V.l.n.r.: Tiemen van der Kooi (GTI/FIB), Leo Coolen en Flenk Foppen De aanvoer van Heineken kelderbier tijdens evenementen is onlangs verbeterd. De mobiele containers met daarin tanks van duizend liter per stuk zijn aanzienlijk minder storingsgevoelig en eenvoudiger schoon te houden. Leverancier GTI/FIB in Leeuwarden overhandigde de eerste vernieuwde installatie op 15 april aan Heineken Brouwerijen Evenementen Service (HBES). Henk Foppen is technisch consultant Kelderbier. Hij kreeg ongeveer een jaar geleden het verzoek van Leo Coolen (manager HBES) om voor zijn afdeling een nieuw systeem te ontwikkelen voor het rijdende kelderbier. Foppen had eerder al een nieuw, stationair systeem ontwikkeld voor de horeca, het zogenoemde Kelderbier 2000. Hiervan zijn sinds oktober 2001 zo'n driehonderd units

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2003 | | pagina 18