Boertje?
Gevleugelde vrienden
Gefeliciteerd!
Uw mening telt
Tekst
Karin Willems en Hans Sjouke Koopal
t
Collega's van de Brouwerij in Zoeterwoude zullen zich wel afvragen hoe het staat met de
kippen en hanen die altijd zo vrijelijk rondliepen op het terrein aan de Burgemeester
Smeetsweg. We belden met Hans Wesselingh, verantwoordelijk voor het brouwerijterrein.
"Het was geen eenvoudige klus die kippen te vangen. We hebben met vijf man achter hen
aangerend en we kregen er slechts één te pakken. Een heidens karwei, zeker als ze steeds de
sloot over vliegen. Toen hebben we 'De Duck' gebeld, een gespecialiseerd bedrijf, en die had
hen alle vijf in twintig minuten. Zo zie je maar: ieder zijn vak." Maar wat als de kust weer veilig
is voor onze gevleugelde vrienden? "Ze zijn nu uitgezet bij een liefhebber die er veel ruimte
voor heeft. Eigenlijk horen kippen en hanen niet op ons terrein, soms liepen ze gewoon het
kantoorgebouw binnen. Ik denk dat we hen daar maar laten, dat is voor iedereen het beste",
aldus Wesselingh.
Frank de Boer ontving van de Heel Holland
Helpt-organisatie de felicitaties en deze
inhaker bij zijn honderdste interland
wedstrijd, 29 maart tegen Tsjechië.
De Boer toonde zich zeer verguld met de
Ingelijste poster. Zie voor een uitgebreid
verhaal over Heel Holland Helpt de
Reportage op pagina 19.
Het gerucht doet de ronde dat de kantine
van Den Bosch op gaat voor een
Michelinster. Reden genoeg contact te
zoeken met Gerrit Sman, PR-man bij de
Bossche brouwerij. "Een ster is nog ver weg,
maar het begin is er. Onze kantine is
namelijk een officiële opleiding spiek voor
leerlingen van horecaopleidingen
geworden. Dankzij Lé van Linder, die
slaagde voor zijn SVHTeermeesterdiploma."
Lé begeleidt vanaf deze maand stagiaires in
de keuken van de brouwerij in Den Bosch.
De gevolgen voor de menukaart? Sman:
"Ik denk dat er meer fantasie en culinaire
hoogstandjes op de kaart komen. Persoonlijk
hoop ik op iets met truffels en kaviaar."
Ruim een jaar geleden las u in deze zelfde
column over de 'lancering' van de nieuwe
Vers van 't Vat: een blad van deze tijd,
passend in de vernieuwde huisstijl van
Heineken. Het is een tijdschrift voor
Heineken-medewerkers - actief en niet-actief-
en hun huisgenoten. Zij bepalen uiteindelijk
of én hoe ze Vers van 't Vat waarderen.
Dus hebben wij u na zo'n twaalf nummers om
uw mening gevraagd. We kregen een mooi
aantal reacties: hartelijk dank! Wat waren uw
wensen? Het blad zag er wat te uitbundig uit.
Dat past wel bij ons product, maar een
rustiger beeld kreeg uw voorkeur. Oké, daar
kunnen wij wat mee. Onze vormgever heeft
er z'n best op gedaan. Die prachtige foto in
het hart van het blad verhuist naar de
achterkant. Geweldige opnames waren dat,
maar wel ruimtevreters, vond u. En uw
mening telt.
Kijkt u zelf maar op de pagina's die volgen.
U zult een enkele rubriek missen en andere
onderwerpen krijgen juist meer aandacht.
Wat de redactie voortdurend wil weten, is
wat u ervan vindt. Een telefoontje of een
e-mail (vragen@heineken.nl) brengt ons weer
een stap verder.
Aarzel niet het ons flink moeilijk te maken.
Kritisch volgen van wat er zich dagelijks om
ons heen afspeelt, houdt ons allemaal scherp.
Heineken is een levende organisatie en
Vers van 't Vat geeft daar een beeld van.
Hoe meer u daaraan bijdraagt, hoe beter.
Cees Brink,
manager Communicatie
Vers van 't Vat, april 2003
Gefeliciteerd met je 100e interland
namens het Heel Holland Helpt-team.