't Elfde Gebod Paleisring 2 Tilburg Gij zult genieten... Tekst Wilma Gertenaar Een beetje moe en chagrijnig en met de werkweek nog in de benen, ontmoeten we Gerrit en Sjan Stabel op vrijdagavond in hun favoriete eetcafe, "t Elfde Gebod'. Volgens Gerrit, voormalig taakteammedewerker van DCS, kun je hier fantastisch eten. Onze eerste indruk als we binnenstappen: rommelig, luidruchtig en gezellig. De pindaschillen, die iedereen vrolijk op de vloer gooit, knarsen onder onze voeten als we tussen de tafels door laveren richting Gerrit en Sjan. Als we iedereen begroet hebben, bestellen we een biertje, dat in rap tempo en perfect getapt voor onze neus staat. We duiken nog niet in het menu, want eerst krijgen we van Kees van Nieuwamerongen, eigenaar van "t Elfde Gebod', een rondleiding. Er blijkt achter de ruimte waar wij binnenkwamen nog een ruimte te zijn, iets kleiner maar minstens zo druk. Als we de trap op lopen, vinden we boven het officiële restaurantgedeelte. Kees vertelt dat de indeling in de loop der jaren is uitgebreid om gelijke tred te houden met het succes van het café. Samen met zijn vrouw en de medewerkers hebben ze grote moeite gedaan het café aantrekkelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Aan de 'clientèle' van vanavond te zien is dat goed gelukt. In juni viert "t Elfde Gebod' haar 20-jarig bestaan. Dat betekent een week lang groot feest. Als we weer zitten, stelt de menukaart ons voor een probleem: het ziet er allemaal spectaculair uit. Maar er moet worden gekozen en gelukkig is de Marokkaanse visstoofschotel waar we uiteindelijk voor vallen om je vingers bij af te likken. Gerrit heeft geen woord teveel gezegd. Je kunt hier heerlijk eten. Met het tevreden gevoel dat lekker eten je kan geven, kijken we vergenoegd in de rondte. Van de heiligenbeelden naar de andere relikwieën die overal hangen en staan. Zij onderstrepen het elfde gebod: gij zult genieten... Heineken Nederlands Beheer

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2003 | | pagina 26