Geachte Consumentenservice
Tweede fase Taking Heineken to
the Next Level* bijna afgerond
Hartelijk dank voor uw opmerkzaamheid met betrekking tot de komma in deze zin. Wij stellen uw
meedenken zeer op prijs, aangezien hieruit een grote sympathie voor ons biermerk spreekt.
Wij zullen uw opmerking doorspelen naar onze afdeling Marketing zodat zij in de toekomst hiermee
rekening kunnen houden.
23
Inventariseren
Op het etiket van jullie Heineken Pilsener staat een grammaticale fout. Het gaat om de tweede
volzin: 'Het bier wordt vergist met de, sinds 1886, gekoesterde Heineken A-gist en vervolgens
langdurig koud gerijpt.' De komma na 1886 hoort daar niet. Het is ofwel de bedoeling dat het A-gist
sinds 1886 gekoesterd wordt; u kunt dan volstaan met het verwijderen van de komma. Een andere
mogelijkheid is dat er bedoeld was dat de vergisting al sinds 1886 op eenzelfde manier geschiedt;
in dat geval moet de hele zin aangepast worden. Als jullie naar aanleiding van dit schrijven besluiten
om de komma te verwijderen (en dat lijkt me zinvol; op het etiket staat nu immers een fout), dan hoop
ik dat jullie nog even aan mij denken...
Ik verneem graag wat jullie met deze opmerking doen.
Een organisatie ontwikkelen die niet alleen de goede
dingen doet, maar ook de dingen goed doet. Dat is het
doel van de tweede fase van 'Taking Heineken to the Next
Level', het verbeterprogramma dat Heineken in de top van
de wereldbiermarkt moet houden. Deze tweede fase, de
ontwikkeling van de Fijnstructuur, is binnenkort afgerond
en het voorstel zal - net als de Grofstructuur eind
vorig jaar - als adviesaanvraag aan de Centrale
Ondernemingsraad worden voorgelegd.
Alle corporate afdelingen, nieuwe multimarket
werkmaatschappijen en Heineken Export
Group hebben sinds 18 februari de opdracht
gekregen hun organisatie om te vormen in lijn
met de uitgangspunten van 'Taking Heineken to
the Next Level' en de Grofstructuur. Daarvoor
zijn 21 projectteams in het leven geroepen, met
de directeuren of managers van de betrokken
werkmaatschappijen en afdelingen als
projectleiders.
De projectleiders studeren
momenteel samen met hun
managementteams op
de vraag hoe de prestaties in de nieuwe afdelingen
verhoogd en verbeterd kunnen worden. De Raad van
Bestuur heeft de teams specifiek gevraagd te
inventariseren wat de huidige activiteiten zijn, welke
taken in de nieuwe opzet blijven bestaan en welke taken
door andere afdelingen moeten worden opgepakt.
De uitgangspunten van de Fijnstructuur beogen
afdelingen of werkmaatschappijen zo te ont
werpen dat zij optimaal kunnen bijdragen aan
de groei van Heineken en het behoud van
haar prominente positie in de internationale
biermarkt. De Centrale Ondernemingsraad
ontvangt 13 mei de Adviesaanvraag
Fijnstructuur, waarin nauwgezet omschreven
staat hoe de nieuwe afdelingen en werk
maatschappijen ingericht worden. Hierin worden
tevens alle activiteiten, de onderlinge verbanden
en het migratiepad aangegeven. Ook worden alle
functies, de bijbehorende profielen en de
eventuele personele consequentie
omschreven. Verwacht wordt dat de
implementatie van de plannen
na de zomer kan starten.
Vers van 't Vat, april 2003