Zeewater aan zee
Heineken Brouwerijen Utrecht gastheer
voor horeca Midden-Nederland
18
Tekst
Arno Verbaas
Voor de praktische invulling ging de
unit te rade bij collega's op Curagao.
Tonny Broekhoven: "Daar varen
namelijk al Amstel Bright-
waterscooters en rijden Bright-jeeps.
Op basis daarvan heeft Marketing
voorstellen gemaakt voor onze
nieuwe servicewagen. En met succes.
We trekken enorm de aandacht en
dat is precies wat Amstel Bright
nodig heeft, zeker met de
zomermaanden in het vooruitzicht.
We gaan de auto dan ook gebruiken
om de exploitanten van strandtenten
in onze regio te bevoorraden.
Dan zien mensen Amstel Bright waar
het thuishoort: aan de kust, op het
strand. Het is niet voor niets
gebrouwen op basis van zeewater."
Heineken Brouwerijen Rijnland in
Noordwijk heeft een Nederlandse
primeur. Sinds kort rijdt in het gebied
van de unit een heuse Amstel Bright-
vrachtwagen rond.
"We wilden, naast de Heineken-,
Amstel-, Brand- en Wieckse-
vrachtwagens die we al hebben, eens
iets anders", vertelt Tonny
Broekhoven, groepsleider Logistiek.
"Het idee voor een Bright-uitvoering
van onze nieuwe auto ontstond
anderhalfjaar geleden, toen Amstel
Bright in Nederland werd
geïntroduceerd. Als unit hebben we
'iets' met Bright: in het eerste jaar na
de introductie hebben wij er
landelijk gezien het meest van
verkocht."
Dit jaar organiseerde Heineken
Brouwerijen Utrecht niet de
gebruikelijke meerdaagse
horecarelatiebeurs, maar een
spetterend feest in het magazijn van
het distributiecentrum in Houten.
Dat was het decor op 31 maart van
20.00 tot 00.00 uur. Zo'n 1.750 horeca-
relaties genoten, samen met de
medewerkers van de unit,
van een breed palet aan artiesten
en optredens. Het populaire
Nederlandstalige lied,
gecombineerd met de flitsende
klanken van DJ Kikken, het
Shantykoor en de voortreffelijke
presentatie door Manuela Kemp
stonden garant voor een avond
waarin iedereen iets vond van zijn
of haar gading. Hans Dulfer met zijn
band deed hier aan het einde van
het feest nog een schepje bovenop.
Naast vele goede gesprekken en
mooie glazen bier was er volop
aandacht voor de tapbierinnovatie
David. Ook tekenden bezoekers
gretig in op een speciale '3+l'-actie
van trendy bieren, die vanuit het
'crushed ice' ter plekke geproefd
konden worden.
Het was een zeer geslaagde avond
voor zowel onze horeca
ondernemers als Heineken
Brouwerijen Utrecht zelf.
Om 00.30 uur maakten de eerste
bezems het magazijn werkklaar
voor de leveranties, die enkele uren
later weer gereed moesten staan.
Heineken
Nederlands Beheer