Een van de meest spannende afdelingen van Heineken bevindt zich aan de Pasteurweg op het brouwerijterrein in Zoeterwoude. We hebben het over de Proefbrouwerij van HTS. Al bijna dertig jaar ontwikkelt deze afdeling van HTS-R&D nieuwe producten en test grondstoffen en brouwmethoden. Voorheen volledig op ambachtelijke wijze, maar sinds kort grotendeels geautomatiseerd. Dat heeft twee voordelen: een stabieler, beter reproduceerbaar brouwproces en meer informatie voor Heineken. Nuances Tekst Menno Middelkoop Namens de Raad van Bestuur kwam Jean Franpois van Boxmeer vrijdagmiddag 24 januari langs om de vernieuwde Proef brouwerij te openen, waarmee voor de HTS-afdeling een nieuw hoofdstuk begint. Het zoveelste in de lange en rijke historie van de Proefbrouwerij. Die geschiedenis wordt tastbaar zodra Proefbrouwerij-manager Jeroen de Jong enkele oude brouw- boeken uit de kast haalt en ze voorzichtig openslaat op zijn bureau. Heineken Nederlands Beheer "Dit is een logboek van de voormalige Heineken Proefbrouwerij in Rotterdam, dat teruggaat tot 1938. Je kunt er veel uit aflezen. Bijvoorbeeld dat we in de oorlogsjaren aanzienlijk minder produceerden. Maar het meest opvallende is dat we ten opzichte van het eerste uur vergelijkbare recepten hanteren. Brouwen doen we in grote lijnen nog op dezelfde manier; de beheersing van het brouwproces en de daaruit voortkomende bierkwaliteit

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2003 | | pagina 14