Presentaties Next Level Hofbrouwerij gecertificeerd Alleen in het café Interessante plannen, maar wat gebeurt er met mijn baan? En wanneer is "Taking Heineken to the Next Level' afgerond? Deze vragen werden veel gesteld tijdens de presentaties van bestuursvoorzitter Thony Ruys en bestuurslid René Hooft Graafland over de reorganisatie plannen. De drukbezochte sessies vonden 14,18 en 19 november plaats in Amsterdam en Zoeterwoude. De meeste aanwezigen waren uit nieuwsgierigheid naar de bijeenkomsten gekomen. 'Je leest er natuurlijk al veel over op intranet, maar je krijgt niet elke dag de kans daarover vragen te stellen aan de Raad van Bestuur.' De toelichting van beide bestuursleden werd als zeer verhelderend ervaren. Beiden namen ruim de tijd om vragen te beantwoorden. Die waren voor een groot deel gericht op de toekomst en het mogelijk verlies van banen. Ook werden er vragen gesteld over de nieuw te voeren strategie, cultuur verandering en de eigen verantwoordelijkheid van de werkmaatschappijen. Voor wie er niet bij was: op BrowseHuis en Heiway staat, naast achtergrond informatie en een videopresentatie van de eerste bijeenkomsten, ook een uitgebreide vraag- en antwoordenlijst. Heineken MoHorlanHc R*>hoor De Oeteldonkse Hofbrouwerij, ofwel Brouwerij Den Bosch, kreeg 8 november vorstelijk bezoek in het licht van het naderende carnaval. Prins Amadeiro XXIV kwam 'biersteken': hij bepaalde de sterkte van het bier en het aantal gebrouwen hectoliters. Dat gebeurde dit jaar al voor de negentiende keer. Als de prins goedkeuring verleent aan het brouwsel, ondertekent hij de certificaten, waarmee de kwaliteit van het Oeteldonkse bier tijdens het carnaval gewaarborgd is. Alles bleek dik in orde te zijn. Hofbrouwer Godfried Meijer was in zijn nopjes en sprak in zijn Oeteldonkse debuutspeech: "Hoogheid, we zijn de laatste weken vaak gecertificeerd: ISO, Arbo, HACCP. Allemaal heel belangrijk voor Den Bosch. Maar het enige dat voor de Oeteldonkse Hofbrouwerij écht telt, is dit certificaat!" Tijdens het carnaval sieren de certificaten de wanden van de 'ordenaorissen', de plaatsen waar Oeteldonkers zich verpozen met het bier van de Hofbrouwerij. Zin in een lekker, stevig bier tijdens de feest- en wintermaanden? Dan is Brand Sylvester een goede keus! Sinds 1984 wordt dit robijnkleurige, fruitige bier gebrouwen in het diepe zuiden van Limburg, bij Brand in Wijlre. "We hebben Brand Sylvester ontwikkeld naar het voorbeeld van de befaamde Engelse 'Christmas ales"', vertelt Jean Dorren van de Brand Brouwerij. "Omdat die alleen in de beroemde Engelse pubs worden geschonken, hebben we besloten Sylvester vanaf dit jaar alleen nog in de horeca aan te bieden. Liefhebbers die van het bier willen genieten, zullen dus in het vervolg een café moeten opzoeken." Een goed idee voor oudejaarsavond: duik een gezellig café in, bestel een Brand Sylvester van de tap of op fles, en sluit het jaar zo op smaakvolle wijze af!

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2002 | | pagina 8