Presentaties Next Level
Hofbrouwerij gecertificeerd
Alleen in het café
Interessante plannen, maar wat gebeurt er met mijn baan?
En wanneer is "Taking Heineken to the Next Level' afgerond? Deze vragen
werden veel gesteld tijdens de presentaties van bestuursvoorzitter
Thony Ruys en bestuurslid René Hooft Graafland over de reorganisatie
plannen. De drukbezochte sessies vonden 14,18 en 19 november plaats in
Amsterdam en Zoeterwoude.
De meeste aanwezigen waren uit nieuwsgierigheid naar de bijeenkomsten
gekomen. 'Je leest er natuurlijk al veel over op intranet, maar je krijgt niet
elke dag de kans daarover vragen te stellen aan de Raad van Bestuur.'
De toelichting van beide bestuursleden werd als zeer verhelderend ervaren.
Beiden namen ruim de tijd om vragen te beantwoorden. Die waren voor een
groot deel gericht op de toekomst en het mogelijk verlies van banen.
Ook werden er vragen gesteld over de nieuw te voeren strategie, cultuur
verandering en de eigen verantwoordelijkheid van de werkmaatschappijen.
Voor wie er niet bij was: op BrowseHuis en Heiway staat, naast achtergrond
informatie en een videopresentatie van de eerste bijeenkomsten, ook een
uitgebreide vraag- en antwoordenlijst.
Heineken
MoHorlanHc R*>hoor
De Oeteldonkse Hofbrouwerij, ofwel Brouwerij Den Bosch, kreeg
8 november vorstelijk bezoek in het licht van het naderende carnaval.
Prins Amadeiro XXIV kwam 'biersteken': hij bepaalde de sterkte van het bier
en het aantal gebrouwen hectoliters. Dat gebeurde dit jaar al voor de
negentiende keer. Als de prins goedkeuring verleent aan het brouwsel,
ondertekent hij de certificaten, waarmee de kwaliteit van het Oeteldonkse
bier tijdens het carnaval gewaarborgd is. Alles bleek dik in orde te zijn.
Hofbrouwer Godfried Meijer was in zijn nopjes en sprak in zijn Oeteldonkse
debuutspeech: "Hoogheid, we zijn de laatste weken vaak gecertificeerd:
ISO, Arbo, HACCP. Allemaal heel belangrijk voor Den Bosch. Maar het enige
dat voor de Oeteldonkse Hofbrouwerij écht telt, is dit certificaat!"
Tijdens het carnaval sieren de certificaten de wanden van de
'ordenaorissen', de plaatsen waar Oeteldonkers zich verpozen met het bier
van de Hofbrouwerij.
Zin in een lekker, stevig bier tijdens de feest- en wintermaanden? Dan is Brand
Sylvester een goede keus! Sinds 1984 wordt dit robijnkleurige, fruitige bier
gebrouwen in het diepe zuiden van Limburg, bij Brand in Wijlre. "We hebben
Brand Sylvester ontwikkeld naar het voorbeeld van de befaamde Engelse
'Christmas ales"', vertelt Jean Dorren van de Brand Brouwerij. "Omdat die
alleen in de beroemde Engelse pubs worden geschonken, hebben we besloten
Sylvester vanaf dit jaar alleen nog in de horeca aan te bieden. Liefhebbers die
van het bier willen genieten, zullen dus in het vervolg een café moeten
opzoeken." Een goed idee voor oudejaarsavond: duik een gezellig café in,
bestel een Brand Sylvester van de tap of op fles, en sluit het jaar zo op
smaakvolle wijze af!