Een parttimer moet een afgeronde eigen taak hebben. Hij of zij moet niet hoeven over te dragen. Een fulltimer is meer bij het werk betrokken. Theo: "Eens, het overdragen blijft moeilijk. Ik ben negen maanden geleden van dagdienst naar ploegendienst gegaan en dat is wel een verandering. Het is hier veel moeilijker in te passen. Dan denk ik wel eens: Heineken stippelt een sociaal beleid uit en loopt voorop met a la carte-mogelijkheden, maar als je eraan mee wilt doen, blijkt de omgeving er nog niet echt op te zijn ingericht." Ton: "Een afgeronde eigen taak werkt volgens mij beter, het is duidelijker in te plannen en kost minder tijd aan overdracht. Hoewel, met goed ingewerkte mensen en de hedendaagse middelen mag overdracht van werkzaamheden eigenlijk geen belemmering meer zijn." Miranda: "Het is wel makkelijker als je je eigen toko kunt runnen en aan niemand hoeft over te dragen. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden dat collega's niet altijd gemakkelijk jouw werk kunnen overnemen. Daarentegen kan een duobaan waarbij je met je collega goede afspraken maakt, heel goed werken." Yvonne: "Volgens mij is het niet nodig. Als je in een team werkt, kun je door goede communicatie elkaar op de hoogte houden van alles wat er gaande is." Barbara: "Daar ben ik het niet mee eens. Als je zo werkt, ontstaat het probleem dat niemand iets van je werkzaamheden af weet. Dan kunnen er op de tijden datje niet werkt geen vragen van klanten worden beantwoord." Ton: "Dat heeft niets met parttime of fulltime te maken, het is geheel afhankelijk van de mentaliteit van de persoon zelf." Barbara: "Nee hoor, het kost wat meer inspanning van zowel de parttimer als van de afdeling om op de hoogte te blijven van eventuele ontwikkelingen. Daardoor is een parttimer misschien juist wel meer betrokken." Miranda: "Wat een onzin zeg! Als parttimer ben je misschien niet altijd op de hoogte van wat zich de vorige dag heeft afgespeeld, maar betrokkenheid en interesse hangen geheel van de persoon af. Zelf probeer ik zoveel mogelijk up-to-date te blijven. Je ontkomt er niet aan datje het een en ander mist, maar daardoor ben je niet minder betrokken bij het werk." Yvonne: "Volgens mij maakt het helemaal niets uit." Theo: "Ik vind van niet." Er is geen foto van Theo Vialle beschikbaar. Hij werkt 29 uur per week als productiemedewerker in Den Bosch en werkt 24 jaar bij Heineken. Barbara Does Werkt twintig uur op de afdeling HNBS Financial Services in Zoeterwoude. Barbara werkt achttien jaar bij Heineken waarvan de laatste negen jaar parttime. Ton Brabander Werkt fulltime ais junior medewerker bij Financial Services Account HNS in Zoeterwoude. Ton werkt 24 jaar bij Heineken. Vers van 't Vat, oktober 2002

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2002 | | pagina 7