ragen Vorige maand las u al over de introductie in Nederland van David, het nieuwe tapsysteem. Over een dergelijk opzienbarende vinding is echter nog veel meer te vertellen en wie zou dat beter kunnen dan David zelf? 1. Ik hoor zo vaak over jou praten, maar wie ben jij toch? 2. Hoe vond je de presentatie van de halfjaarcijfers op 12 september? 3. Ben je echt zo uniek? 4. Hoe houd je jezelf dan schoon? 5. Heb je nog contact met Heineken Brouwerijen Taptechniek? 6. Waar voel je je het meest thuis? 7. Wat kostje? 8. Kun je ook een concurrerend biertje tappen? 9. Houd je eigenlijk ook van feestjes? 10. Zijn er soortgenoten van jou in omloop? Tekst Stephanie Koenders Ik ben klein en slim: het eerste tapsysteem ter wereld dat tapbier van topkwaliteit garandeert in horecagelegenheden met een lage bieromzet. Mijn twintig-litervaten, goed voor ongeveer honderd glazen bier, maken dat ik bij vijf glazen bier per dag al rendabel ben. Het bier blijft dankzij mijn unieke koelsysteem wel 21 dagen in topconditie en ik koel het van fust tot en met tapkraan. Ik vond het geweldig dat de heer Ruys voor de journalisten een biertje met mij ging tappen. Maar ook wel terecht, ik ben niet zomaar iemand en verdien het om onder de aandacht te worden gebracht. Ja, want er zijn verder nog geen tapsystemen die geschikt zijn voor bedrijven met een lage bieromzet. Bovendien heb ik veel voordelen: ik ben gebruiksvriendelijk en makkelijk in het onderhoud. Verder ken ik geen tapverlies, ben ik door mijn geringe omvang zeer handzaam en eenvoudig te plaatsen. En nu komt het... mijn leidingen hoeven niet meer gereinigd te worden. Wie doet mij dat na? Mijn bierleiding is een verwisselbaar slangetje dat al aan het fust vastzit. Deze leiding wordt door de tapzuil naar boven geschoven en wordt vervolgens vastgeklikt. Aangezien aan ieder fust een nieuwe recyclebare bierleiding zit, zijn het spoelen ervan en de daarbijbehorende kosten nu verleden tijd. Heineken Brouwerijen Taptechniek installeert mij wel, maar verder zie ik die in principe niet meer. Ook hoeft voor mij de Horeca Tapservice niet langs te komen. Ik ben dus echt een onderhoudsvrij tapsysteem. Helemaal in mijn element ben ik in restaurants, cateringbedrijven, kantines en bedrijfscafés. Eigenlijk overal waar tot nu toe veelal flesjes bier werden verkocht, omdat de omzet voor tapbier van goede kwaliteit gewoon te laag was. Daar weten ze mij het beste op waarde te schatten en zijn ze ronduit gelukkig met me. Na de testperiode in Libanon namen horecaondernemers dan ook met tranen in hun ogen afscheid van mij, ze wilden me houden. Dat is niet zo'n beleefde vraag. Ik kost in de mobiele versie 1.375 en als inbouwmodel 1.495. De bijbehorende vaten kosten voor Heineken en Amstel 36,90 en voor Brand 37,44. Ondernemers in Nederland kunnen mij via het dichtstbijzijnde Heineken Brouwerijen regiokantoor in huis halen. Nee, dat kan ik niet. Alleen de merken Heineken, Brand en Amstel sta ik toe om van mij gebruik te maken in Nederland. Ik heb namelijk zoveel patenten, waaronder een speciaal voor mij vervaardigde fusthals, dat niet zomaar iedere brouwerij haar bier in mij kan stoppen. Natuurlijk kunnen andere merken van Heineken in het buitenland wel op mij rekenen. Wie houdt er niet van een feestje? Toch verhuur ik mijzelf niet voor feestjes, daarvoor moetje mijn neef de Heineken Cooltap bij de slijterij bellen. Ik ben alleen maar verkrijgbaar voor horecaondernemers. Dus iedere horecaondernemer die geregeld een geslaagd feestje wil bouwen voor een beperkt aantal mensen, raad ik aan mij aan te schaffen. Nee, en dat had ik al gezegd, ik ben uniek en daarom heb ik een drukbezette agenda. Ik ben namelijk al actief in onder andere Italië, Griekenland, Hongarije en Zwitserland. En je hoort nog meer van me, in Nederland, maar ook in de rest van de wereld! Heineken Nederlands Beheer

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2002 | | pagina 4