Deze maand installeert Heineken Brouwerijen in een pre-introductie bij een honderdtal Nederlandse
horecabedrijven het innovatieve David tapsysteem. Het maakt perfect tapbier mogelijk waar het voorheen door
de kleinschaligheid niet mogelijk was. Het officiële startschot voor de landelijke introductie wordt in september
gegeven door de heer Ruys.
p
tevrrrm
Horecaondernemer Piet van Diemen
van skicentrum Hillegom in Lisse legt
uit: "David past perfect bij ons. Op onze
indoorskibaan komen maar zes
mensen per uur. Dus het is heel
kleinschalig in ons barretje waar ik
liever tapbier heb dan flesbier. En dat
kan nu met David."
Elk David-fust bevat twintig liter bier en
is leverbaar voor de merken Heineken,
Amstel en Brand. Het bier blijft dankzij
het unieke koelsysteem, tot 21 dagen
na aansluiten, van perfecte kwaliteit.
Dus dé oplossing voor veel restaurants,
cateringbedrijven en bedrijfscafés
waar perfect tapbier tot nu toe
onmogelijk leek. We verwachten
hiermee marktaandeel te winnen."
De David-fusten worden afgevuld in de
Brouwerij Den Bosch. Ze worden daar
ook 'gedast'. Dassen is het vastzetten
van een verwisselbaar slangetje aan
het fust. Dit slangetje hoeft alleen nog
maar door de tapzuil naar boven te
worden geschoven om daarna vast te
klikken. Spoelen van bierleidingen is
met David nooit meer nodig, er zijn dus
ook geen reinigingskosten.
Heineken
Nederlands Beheer
Grardie Akkerhuis is projectleider voor
de introductie van het David
tapsysteem in Nederland. Hij vertelt:
"HTS heeft iets moois ontwikkeld
waarmee we de Nederlandse markt
gaan veroveren. Een dergelijk systeem
is alleen te verkrijgen via Heineken.
Het is uniek."
Tekst Stephanie Koenders