Deze maand installeert Heineken Brouwerijen in een pre-introductie bij een honderdtal Nederlandse horecabedrijven het innovatieve David tapsysteem. Het maakt perfect tapbier mogelijk waar het voorheen door de kleinschaligheid niet mogelijk was. Het officiële startschot voor de landelijke introductie wordt in september gegeven door de heer Ruys. p tevrrrm Horecaondernemer Piet van Diemen van skicentrum Hillegom in Lisse legt uit: "David past perfect bij ons. Op onze indoorskibaan komen maar zes mensen per uur. Dus het is heel kleinschalig in ons barretje waar ik liever tapbier heb dan flesbier. En dat kan nu met David." Elk David-fust bevat twintig liter bier en is leverbaar voor de merken Heineken, Amstel en Brand. Het bier blijft dankzij het unieke koelsysteem, tot 21 dagen na aansluiten, van perfecte kwaliteit. Dus dé oplossing voor veel restaurants, cateringbedrijven en bedrijfscafés waar perfect tapbier tot nu toe onmogelijk leek. We verwachten hiermee marktaandeel te winnen." De David-fusten worden afgevuld in de Brouwerij Den Bosch. Ze worden daar ook 'gedast'. Dassen is het vastzetten van een verwisselbaar slangetje aan het fust. Dit slangetje hoeft alleen nog maar door de tapzuil naar boven te worden geschoven om daarna vast te klikken. Spoelen van bierleidingen is met David nooit meer nodig, er zijn dus ook geen reinigingskosten. Heineken Nederlands Beheer Grardie Akkerhuis is projectleider voor de introductie van het David tapsysteem in Nederland. Hij vertelt: "HTS heeft iets moois ontwikkeld waarmee we de Nederlandse markt gaan veroveren. Een dergelijk systeem is alleen te verkrijgen via Heineken. Het is uniek." Tekst Stephanie Koenders

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2002 | | pagina 18