Visitekaartjes 171 Qt
Bij Heineken Brouwerijen Schielanden in Rotterdam
ontstond ongeveer een jaar geleden het idee om de
chauffeurs en bijrijders te 'Heinekenizen'. Dat wil zeggen
dat men chauffeurs en bijrijders van het vaste
vervoersbedrijf, de firma G. v.d. Heijden uit Ridderkerk, nog
beter in staat wilde stellen het ambassadeurschap van
Heineken gestalte te geven. Met dit doel voor ogen werd
een Heineken-dag gehouden. Jasper Sonneveld, logistiek
manager stond samen met het toenmalig Management
team en de groepsleiders aan de wieg van dit idee.
Heineken
Training
Cooling Down
Discotheek Nighttown in Rotterdam wordt beleverd
Tekst Jasper Sonneveld, Wilma Gertenaar
"Chauffeurs en bijrijders staan dagelijks in het Heineken-tenue
klaar voor onze klanten en vormen een belangrijk deel van
ons visitekaartje. Ontelbare fusten en kratten bier, kratten
frisdrank, dozen wijn en flessen sterke drank, worden door
hen wekelijks netjes bij de klanten bezorgd. Het is dan ook niet
meer dan logisch dat zij kennis hebben van ons brouwproces,
en de verschillende dranken die wij leveren. Bovendien is het
goed om iets te weten van de onderneming in het algemeen
en het merkenbelang van Heineken, Amstel, Brand en
Murphy's in het bijzonder. De chauffeurs kwamen zelf ook
regelmatig met het verzoek de brouwerij te mogen bezoeken.
Nederlands Beheer
Zij wilden de klanten beter te woord te kunnen staan. We
hebben toen het idee van de Heineken-dag voorgesteld tijdens
een werkoverleg met expeditie. Het sloeg onmiddellijk aan."
"Wij zijn zaterdag 26 januari met ongeveer dertig man
expeditiepersoneel naar de brouwerij in Zoeterwoude gegaan.
Verdeeld over twee groepen hebben we een heel programma
doorlopen, 's Ochtends zijn we gestart met een uitgebreide
rondleiding door de brouwerij, waarbij we uitgebreid
aandacht besteedden aan het brouwproces en de
verschillende ingrediënten. Natuurlijk ontbrak een ronde langs
de productielijnen niet. Het middagprogramma bestond uit
een cursus Drankenkennis. Na de geschiedenis, de uitleg over
het maken van wijn, de gedestilleerde dranken en alle overige
alcoholhoudende dranken, gingen we over tot het proeven. Dit
blind proeven was toch best lastig. Doordat alles op een leuke,
toegankelijke manier werd verteld, was het zeer leerzaam."
"Na afloop van deze gezellige en leerzame dag was er een
diner bij een van de meest authentieke cafés in Rotterdam met
de toepasselijke naam 'Het Fust'.
Tegen het einde van de avond viel alles op zijn plaats. Alles
was compleet, het was gezellig en iedereen was doordrongen
van het merkenbelang en trots op het bedrijf."