Van een bekeken Tien tegen één als u dit leest en nog in actieve dienst bent, dat u op een of andere wijze met opleiden te maken hebt. Heineken-medewerkers, en nog breder de Nederlandse maatschappij, schaven hun kennis en kunde voortdurend bij. Hiertoe behoren ook de mensen die altijd alleen in de praktijk hebben geleerd. Ook zij worden tegenwoordig geacht een bewijs van hun kunnen te overleggen. Het certificeren van de doeners in onze maatschappij is de nieuwe mode. In dit verband vroegen wij Ton Jansen, docent aan het Instituut voor Bedrijfs- en Vakopleidingen in Nieuwegein, naar zijn ervaringen met de 'Heineken-klas'. Welke opleiding verzorgt u? Hoe is dat, een Heineken-klas? Ziet u ook specifieke Heineken-kenmerken? Denkt u dat Heineken-medewerkers veel waard zijn op de arbeidsmarkt? Heineken Tekst Wilma Gertenaar andere kar "Het ROC verzorgt de opleiding Warehouse-medewerker. Deze opleiding is door Heineken aangekocht bij Transport Logistiek. Op dit moment wordt zij door elf DCS- medewerkers uit Den Bosch en Zoeterwoude gevolgd in een aparte klas. De opleiding leidt via deelcertificaten op voor een landelijk erkend diploma. We hebben het eerste deel net afgesloten. Iedereen is geslaagd voor de deelcertificaten: ontvangst goederen, opslag, communicatie en hulpmiddelen, stationair en mobiel. Er zijn in totaal negen deelcertificaten te halen." "Leuk, het zijn volwassen mensen met een goede motivatie om te leren. Nadeel is soms dat ze een beetje Heineken-blind zijn. Het is heel moeilijk om ze van de Heineken-vloer af te krijgen en in een magazijn met stellingen te plaatsen. De eerste paar weken heb je in zo'n klas ook de onderlinge concurrentiestrijd: 'Den Bosch doet het natuurlijk veel beter dan Zoeterwoude en andersom'. Maar naarmate de opleiding vordert, zie je zo'n groep toch steeds meer in elkaar schuiven. In het begin beperkt iedereen zich ook tot wat minimaal nodig is, als ze een vraag met alleen ja of nee kunnen beantwoorden, zullen ze daar zeker geen uitleg bij geven. Later in de cursus worden opdrachten bijna complete boekwerken, ze gaan elkaar dan ook steunen. Je moet de inspanning voor zo'n opleiding niet onderschatten. Die mensen werken in ploegendienst, hebben thuis een gezin en moeten niet alleen naar school, maar ook nog allerlei opdrachten uitvoeren zowel thuis als op het werk." "Ze zijn heel erg goed in de praktijk van laden, lossen, heftrucksystemen en opslagsystemen. Daarmee kunnen ze mij aan alle kanten om de oren slaan! Het valt me ook op dat de eigen werkplek heel erg goed tussen de oren zit, maar dat de werkzaamheden in bijvoorbeeld de bottelarij veel minder bekend zijn. Als er een band stilstaat, dan staat die stil. En waarom die band stilstaat, is niet relevant." "Dat zou best eens kunnen, als ik hoor hoeveel mogelijkheden er zijn om jezelf te ontwikkelen. Dan worden deze medewerkers ook waardevol voor een andere onderneming."

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2002 | | pagina 6