Inkoop en leveranciers bereiden
zich voor op STAR Chain
Konij
nen
utjes met pruimen en
Ingrediënten
125 gram gedroogde pruimen
flesje Brand Sylvester (30cl)
4 konijnenboutjes
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels roomboter
100 gram ontbijtspek
1 ui
2 takjes tijm
1,5 deciliter kippenbouillon
peper, zout
De gedroogde pruimen ontpitten en gedurende
twee tot drie uur wellen in het bier. De konijnen
boutjes bestrooien met peper en zout. In een
braadpan aanbraden in een mengsel van zonne
bloemolie en roomboter, tot alle kanten lichtbruin
van kleur zijn. Het in blokjes gesneden ontbijt
spek even meebakken. Hittebron verlagen en de
fijngesneden ui, de tijm en de kippenbouillon toe
voegen. Goed omscheppen en in anderhalf uur
zacht gaar stoven. Een half uur voor het einde van
de stooftijd de in fijne stukjes gesneden, gewelde
pruimen met het bier erbij doen en verder stoven.
Op smaak brengen met peper en zout. Takjes tijm
verwijderen. Serveren met aardappelpuree en in
boter gestoofde groene kool en in boter gebakken
plakjes appel. Drink hierbij een goed gekoeld glas
Brand Sylvester.
Bron: Bierblad
Sinds 1984 brouwt Brand speciaal voor het eindejaar
Brand Sylvester: een echt Nederlands winterbier. Brand
Sylvester wordt gebrouwen ter ere van Sint Sylvester,
wiens kerkelijke feestdag samenvalt met oudjaar. Deze
Sylvester de Eerste werd geboren in Rome, de stad
waarvan hij in 314 na Christus tot bisschop werd gewijd.
Paus Sylvester de Eerste stierf op 31 december 355. Op
het Piazza San Silvestro in Rome staat de basiliek San
Sylvestro del capite, zo genoemd omdat het hoofd van
Sylvester daar wordt bewaard.
Vanuit heel Europa kwamen Heineken-leve-
ranciers naar de Amsterdamse Stadhouders
kade voor de STAR Chain-informatiemiddag
voor leveranciers van onder meer blikjes,
kroonkurken, flessen en etiketten. Deze mid
dag werd vrijdag 9 november gehouden in het
Koelschip en de Molenzolder. De organisatie
was in handen van de afdeling Purchasing
Sourcing Management.
Het doel van de middag was het zo goed
mogelijk voorbereiden van alle leveranciers op
de veranderingen die voor hen ontstaan na de
implementatie van SAP, begin december. Eerst
kregen de leveranciers presentaties van Alexan
der Arsath Ro'is en Ewoud Nieuwenhuis over
het hoe en waarom van STAR Chain. Vervol
gens namen de inkopers en materiaalplanners
in werkgroepjes met hun eigen leveranciers
alle komende veranderingen grondig door. Ook
werd met hen een bezoek gebracht aan de
Heineken Experience.
Marien Kakebeeke (directeur Supply Chain)
benadrukte in zijn slotspeech nog eens het
belang van de gevolgen van STAR Chain voor
zowel de leveranciers als de Heineken-orga-
nisatie. Een gezellige borrel, met een goed
glas Heerlijk Helder Heineken, extra veel bit
terballen en het oer-Hollandse 'Tulpen uit
Amsterdam' uit het draaiorgel, sloot deze suc
cesvolle, nuttige en unieke bijeenkomst af.
Stéphanie Koenders,
afdeling Communicatie