/an Siegers, brouwoperator, kon zich geen mooier weer wensen op de dag dat hij zijn 25 jaar bij Heineken vierde. Prachtig najaarsweer en een hoop familie, vrienden en collega's kwamen op 12 oktober bij een in de altijd gezellige Cambrinuskeider als ideale ingrediënten voor een geslaagde receptie in de beste Bossche traditie. Wat kan een jubi laris zich nog meer wensen. Na de gebruikelijke toespraken en de al even gebruikelijke felicitaties, kwam Jan's feestje echt op gang. Een absoluut hoogtepunt was het dolkomische optreden van collega Ad Klijnholstz als jodelend 'klein' eendje, compleet met luier! Je weet het tenslotte maar nooit met kleine eendjes. Al met al kunnen we de receptie van Jan Siegers als 'zeer geslaagd' bijschrijven in de Bossche annalen. illie Verstegen vierde op 18 oktober zijn 25-jarig dienstjubileum. Ter gelegenheid hiervan werd de jubilaris en zijn familie een receptie aangeboden. Het was een gezellige, drukbezochte bijeenkomst. Naast de vele (oud-)collega's hadden ook diverse horecaondernemers de moeite genomen om Willie te komen feliciteren. Antoon liet de loopbaan van Willie de revue passeren en loofde hem voor de geweldige klantvriendelijke manier waarop hij de afnemers belevert. Op ludieke wijze werden enkele voorvallen uit zijn car rière als chauffeur onder de loep genomen. Als blijk van waardering werd hem namens Heineken Brouwerijen Midden-Brabant een karikatuur aangeboden. Aan sluitend aan de receptie kon iedereen genieten van een perfect verzorgd buffet. Kliezerig, regenbuien, windvlagen en een wolkbreuk. Alleen de temperatuur was redelijk. Voor de rest is het een weertype dat precies past bij het drinken van bokbier. Herfstachtig en donker. Maandag 1 oktober ging een delegatie van Heineken Brouwerijen Midden Brabant de Bossche binnenstad in om het bokbier onder de aandacht te brengen van onze afnemers en hun klanten. Het bekende Citroen vrachtwagentje, bouwjaar 1927, van Thijs van der Helm was voor de gelegenheid aangekleed als Bokbier truck. Compleet met herfst bladeren, parasol, bokbierglazen en uiteraard een fustje Bokbier. Als start punt was gekozen voor 'De Stapperij' in de Van Berkelstraat. Vandaar ging het via Torenstraat, Parade, Krullartstraat, Kolperstraat en Ridderstraat naar de Orthenstraat om te eindigen in de Korenbrugstraat. Uiteraard werd onder weg bij de diverse afnemers van onze merken het bokbier aangeboden om te proeven en te keuren. Zonder uitzondering waren de ondernemers, per soneel en de aanwezige klanten het er over eens dat het weer een goed bok- bierseizoen wordt. Als extra bewijs dat dit een seizoensbiertje is, barstte in de Korenbrugstraat nog een wolkbreuk los. Even vroeg men zich af of de terugreis naar Heineken Brouwerijen met de truck of met een boot moest worden gemaakt. Kortom, een zeer geslaagde promotieactie voor dit product dat wij al onze lezers van harte aanbevelen. "T" y an 28 tot en met 30 september was het weer gastronomisch genie- ten tijdens Tilburg Culinair. Dit is een van de vele culinaire evene menten die door Brand worden gesteund. Het kale kookwonder Pierre Wind verzorgde het absolute hoogtepunt van het evenement met Brands 'Smaakdoos'. Deze kok, die bekend werd met televisieprogramma's en zijn column in de Nieuwe Revue, maakt sambalijs, dropsoep en gorgon zola bonbons. Tijdens het evenement in Tilburg daagde Pierre Wind zijn bezoekers uit tot het ultieme proeven. In Brands Smaakdoos werden het zicht en het gehoor uitgeschakeld waardoor je smaak, reuk en de tast over hield om te proeven. Geblinddoekt en met koptelefoon gingen vele bezoe kers de uitdaging met hun eigen smaak aan. Het enthousiasme waarmee Wind zijn publiek bespeelde was geweldig. De introductie van Brands Smaak doos was voor Tilburg Culinair en Brand Bier een groot succes.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2001 | | pagina 21