/an Siegers, brouwoperator, kon zich geen mooier weer wensen op de
dag dat hij zijn 25 jaar bij Heineken vierde. Prachtig najaarsweer en
een hoop familie, vrienden en collega's kwamen op 12 oktober bij
een in de altijd gezellige Cambrinuskeider als ideale ingrediënten
voor een geslaagde receptie in de beste Bossche traditie. Wat kan een jubi
laris zich nog meer wensen. Na de gebruikelijke toespraken en de al even
gebruikelijke felicitaties, kwam Jan's feestje echt op gang. Een absoluut
hoogtepunt was het dolkomische optreden van collega Ad Klijnholstz als
jodelend 'klein' eendje, compleet met luier! Je weet het tenslotte maar nooit
met kleine eendjes. Al met al kunnen we de receptie van Jan Siegers als
'zeer geslaagd' bijschrijven in de Bossche annalen.
illie Verstegen vierde op 18 oktober zijn 25-jarig dienstjubileum. Ter
gelegenheid hiervan werd de jubilaris en zijn familie een receptie
aangeboden. Het was een gezellige, drukbezochte bijeenkomst.
Naast de vele (oud-)collega's hadden ook diverse horecaondernemers de moeite
genomen om Willie te komen feliciteren. Antoon liet de loopbaan van Willie de
revue passeren en loofde hem voor de geweldige klantvriendelijke manier waarop
hij de afnemers belevert. Op ludieke wijze werden enkele voorvallen uit zijn car
rière als chauffeur onder de loep genomen. Als blijk van waardering werd hem
namens Heineken Brouwerijen Midden-Brabant een karikatuur aangeboden. Aan
sluitend aan de receptie kon iedereen genieten van een perfect verzorgd buffet.
Kliezerig, regenbuien, windvlagen en een wolkbreuk. Alleen de
temperatuur was redelijk. Voor de rest is het een weertype dat
precies past bij het drinken van bokbier. Herfstachtig en donker.
Maandag 1 oktober ging een delegatie van Heineken Brouwerijen Midden
Brabant de Bossche binnenstad in om het bokbier onder de aandacht te
brengen van onze afnemers en hun klanten.
Het bekende Citroen vrachtwagentje, bouwjaar 1927, van Thijs van der Helm
was voor de gelegenheid aangekleed als Bokbier truck. Compleet met herfst
bladeren, parasol, bokbierglazen en uiteraard een fustje Bokbier. Als start
punt was gekozen voor 'De Stapperij' in de Van Berkelstraat. Vandaar ging
het via Torenstraat, Parade, Krullartstraat, Kolperstraat en Ridderstraat naar
de Orthenstraat om te eindigen in de Korenbrugstraat. Uiteraard werd onder
weg bij de diverse afnemers van onze merken het bokbier aangeboden om
te proeven en te keuren. Zonder uitzondering waren de ondernemers, per
soneel en de aanwezige klanten het er over eens dat het weer een goed bok-
bierseizoen wordt. Als extra bewijs dat dit een seizoensbiertje is, barstte in de Korenbrugstraat nog een wolkbreuk los. Even vroeg men
zich af of de terugreis naar Heineken Brouwerijen met de truck of met een boot moest worden gemaakt.
Kortom, een zeer geslaagde promotieactie voor dit product dat wij al onze lezers van harte aanbevelen.
"T" y an 28 tot en met 30 september was het weer gastronomisch genie-
ten tijdens Tilburg Culinair. Dit is een van de vele culinaire evene
menten die door Brand worden gesteund. Het kale kookwonder
Pierre Wind verzorgde het absolute hoogtepunt van het evenement met
Brands 'Smaakdoos'. Deze kok, die bekend werd met televisieprogramma's
en zijn column in de Nieuwe Revue, maakt sambalijs, dropsoep en gorgon
zola bonbons. Tijdens het evenement in Tilburg daagde Pierre Wind zijn
bezoekers uit tot het ultieme proeven. In Brands Smaakdoos werden het
zicht en het gehoor uitgeschakeld waardoor je smaak, reuk en de tast over
hield om te proeven. Geblinddoekt en met koptelefoon gingen vele bezoe
kers de uitdaging met hun eigen smaak aan. Het enthousiasme waarmee
Wind zijn publiek bespeelde was geweldig. De introductie van Brands Smaak
doos was voor Tilburg Culinair en Brand Bier een groot succes.