Snelheid
-J Wanneer klanten technische problemen hebben met de website kun
nen ze terecht bij de telefonische helpdesk. Management-assistente Femke
nog geen bedrijf hebben verkocht geeft
het wel goede hoop. En je merkt dat
veel vertegenwoordigers nu ook in de
gaten krijgen hoe het werkt en
ervoor zorgen dat ondernemers
zich aanmelden. Het mes snijdt
zo aan twee kanten. Nog even
en we gaan ook landelijk met
deze vorm van dienst
verlening."
Mark Tromer houdt zich als
e-merchandiser ook bezig
met dienstverlening via
het internet. "Voordat de
website de lucht in kon,
hebben we alle assorti-
ments- en klantgege
vens moeten opscho
nen. Dat was een
gigantische klus. Maar
je hebt er natuurlijk uit
eindelijk veel profijt van.
Nu houden we de acties
goed bij. Zo worden bij
voorbeeld de aanbiedingen
uit Glashelder elke twee
weken op internet ververst.
Leuk is dat we al tegen de
vierduizend bestellingen aan
zitten. Wat dat betreft gaat het
echt heel goed met de site."
Prestigieus project
Om nog meer ondernemers het
internet op te krijgen en gebruik te laten
maken van de unieke diensten van Heineken
Brouwerijen is er nog een ander internetinitia-
tief gelanceerd. Via de site van Heineken
Brouwerijen kunnen Heineken-, Amstel- en Brand-
ondernemers binnenkort gratis, snel en makkelijk hun
eigen website bouwen. Dre Coppoolse, projectmedewerker bij
de Content-groep, weet er alles van en vertelt enthousiast: "Onder
nemers kunnen in een half uur hun eigen site maken. Deze sites zijn
gekoppeld aan de uitstraling van Heineken, Amstel of Brand. Consumenten
hebben via zoekmachines op de merkensites de mogelijkheid om de horeca
gelegenheid van hun keuze te bekijken. Zo kan een ondernemer een hele grote
doelgroep bereiken. Erg leuk om bij zo'n prestigieus project betrokken te zijn."
Berger hielp bij het opzetten van deze desk. Via
e-mail en de helpdesk komen veel reacties van
horecaondernemers binnen. Femke Berger:
"Het zijn vaak kleine reacties tussendoor en
daarmee kun je gelijk wat. Wel leuk om te mel
den is dat er in het begin nog weieens werd
geklaagd over de snelheid, maar dat gebeurt nu
steeds minder. We hebben inmiddels een meer
dan acceptabele snelheid bereikt."
--tiZ—Trots
De broodjes zijn bijna op en het kring
gesprek loopt ten einde. Wat is nou het inte
ressantst aan zo'n project? Erik Liesting:
"Samenwerken aan een goed product." Erik
Delmee: "Stevige commerciële doelstellingen
nastreven, dat houdt je wakker." Dre
Coppoolse: "De contacten. Je werkt met men
sen die je anders niet zo gauw zou tegenko
men." "En je werkt met mensen van buitenaf",
vult Mark Tromer hem aan. "De samenwerking
met bijvoorbeeld Accenture, daarvan hebben
we toch wel veel geleerd. Zij kunnen nu bier
drinken, wij weten hoe te plannen."
Willem Houck, Marketing en Services manager
Horeca, is trots op het team: "ledereen heeft
een enorme prestatie geleverd. De eerste fase
van het HBs-project is binnen het gestelde bud
get en sneller dan gepland afgerond. We heb
ben er met heel veel inzet, gedrevenheid en
betrokkenheid aan gewerkt."
■''-Ja Pas op de plaats
Enthousiaste mensen over een positief
project. Blijft er nog wat te wensen over?
"Zeker", stelt Mirjam van der Henst. "Maar we
moeten eerst even pas op de plaats maken. Het
HBs-project is eigenlijk geen project meer. Een
volgende stap is dat internet binnen Heineken
Brouwerijen onderdeel gaat uitmaken van het
dagelijks werk. De site biedt onze organisatie
gewoon ontzettend veel nieuwe mogelijkheden,
waar we ook op een nieuwe manier mee zullen
moeten omgaan. Voor ons en voor Mike
Janssen, per 1 juli onze channel manager en de
opvolger van Ruud Bakker, een hele uitdaging."
Achterste rij v.l.n.r.
Bert Hoekstra,
Toon Sommerdijk,
Willem Houck en
Dre Coppoolse
Meer weten over de Heineken Brouwerijen site?
Kijk op www.heinekenbrouwerijen.nl!
(S
Heineken Brouwerijen site-team