uoor a open c& HBY lijst met kernelementen en voordelen van de site, ontwikkeld. De vertegenwoordigers gebrui ken deze bij hun bezoek aan de klant. Daarnaast wordt met de factuur een bijsluiter meegestuurd die de site nog eens extra onder de aandacht brengt van de horecaonderne mers. Tot slot zijn er ook posters met daarop het logo van de HBsite ontwikkeld die kunnen worden ingezet tijdens open dagen van de units. Reacties horecaondernemers Onder het motto: 'De horecapartner die dog en nacht voor u open is' kunnen horecaondernemers 24 uur per dag hun bestellingen plaat sen en de diensten van de site raadplegen. In dit artikel een drietal reacties von horecaondernemers die met de site werken. Martijn Pelser is mede-eigenaar van Restaurant Graan voor Visch op Golfbaan Spaarnwoude. Uit interesse is hij gaan werken met de Heineken Brouwerijen site. Ook hij vindt de site een goed initiatief en ziet deze als een belangrijke ontwikkeling op hef gebied van de horeca. Naast het bestellen bekijkt hij ook de pagina's met nieuws en informatie over de horecamarkt. "De diensten die de site biedt zijn de juiste faciliteiten waardoor Heineken via het internet full- service kan bieden", aldus Martijn. Om een indruk te krijgen van de Heineken Brouwerijen site en voor meer informatie kunt u terecht op het BrowseHuis onder Units Afdelingen. Miriam Kolenbrander, stagiaire Interne Communicatie Na een succesvolle pilot op de unit Hoofddorp werken vanaf 2 april al onze regionale Heineken Brouwerijen vestigingen met de Heineken Brouwerijen site. Via www.Heineken- Brouwerijen.nl kunnen de horecaondernemers hun bestellingen plaatsen en de diensten en informatie op de site raadplegen. Om dit te bereiken heeft het projectteam hard ge werkt aan de landelijke implementatie. De trainingen over de Heineken Brouwerijen site voor de medewerkers van alle vestigingen zijn maandag 12 maart van start gegaan. In samenwerking met een trainingsbureau dat het trainingsprogramma heeft ontwikkeld, hebben zeven gewestelijke Heineken-coaches ruim 550 Heineken-medewerkers een Heineken Brouwe rijen site-training gegeven. In twee weken wer den deze trainingen op drie verschillende loca ties in het land gegeven. Op een interactieve manier leerden de deelne mers de site kennen. Na een videofilm en een introductie waarin de doelstellingen van de HBsite worden uitgelegd, konden de deelne- Remco Glas is samen met zijn vader en broer eigenaar van Café Seasons in Driehuis en hij werkt 1\ jaar met Heineken. Via zijn vertegenwoordiger is hij benaderd voor het werken met de Heineken Brouwerijen site. Op de vraag wat de belangrijkste reden voor hem is om hieraan mee te werken antwoordde hij: "Ik ben altijd wel in voor nieuwe dingen en aangezien de toekomst bij de computer en internet ligt, vond ik het interessant om deel te nemen." Hef bestellen verloopt tot nu toe perfect. Als grootste voordeel van de Heineken Brouwerijen site noemt Remco de mogelijkheid om ook buiten kontoortijden te bestellen. Daarnaast is hij erg tevreden over de services die de site biedt, zoals het raadplegen van het overzicht von de eigen bestelling. D- -/ mers zelf de site verkennen. Dit gebeurde aan de hand van zoekopdrachten. Vervolgens wer den alle elementen kort toegelicht die op de si te te vinden zijn, zoals de bestelprocedure, de diensten en het eigen profiel. Het laatste on derdeel van de training was een spel, waarbij in groepjes van twee een aantal vragen moest worden beantwoord. Ook zijn de gewestelijke coaches nog op de units zelf langs geweest om daar de medewer kers het een en ander over de site uit te leggen en hen bij vragen te helpen. Communicatiecampagne De introductie van de Heineken Brouwerijen si te werd ondersteund door het inzetten van di verse communicatiematerialen. In april is een campagne van start gegaan met advertenties in vakbladen als Bierblad, Missets Horeca en Horeca Entree. Ook is er een 'factsheet', een Klaas Klomp is al 22 jaar eigenaar van Café het Groene Woud in Haarlem. Hij werkt al een aantal jaren met computers en was daar om ook geïnteresseerd met de Heineken Brouwerijen site te gaan werken. No de training kon hij makkelijk zijn weg vinden op de site. Hij vindt het een mooie site waarop veel te vinden is. Klaas: "Ik zie de site als een groot voordeel voor Heineken en zijn medewerkers die op deze manier efficiënter kunnen werken."

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2001 | | pagina 16