uoor a open c&
HBY
lijst met kernelementen en voordelen van de
site, ontwikkeld. De vertegenwoordigers gebrui
ken deze bij hun bezoek aan de klant.
Daarnaast wordt met de factuur een bijsluiter
meegestuurd die de site nog eens extra onder
de aandacht brengt van de horecaonderne
mers. Tot slot zijn er ook posters met daarop
het logo van de HBsite ontwikkeld die kunnen
worden ingezet tijdens open dagen van de
units.
Reacties horecaondernemers
Onder het motto: 'De horecapartner die dog en nacht voor u open is'
kunnen horecaondernemers 24 uur per dag hun bestellingen plaat
sen en de diensten van de site raadplegen. In dit artikel een drietal
reacties von horecaondernemers die met de site werken.
Martijn Pelser is mede-eigenaar van Restaurant Graan voor Visch
op Golfbaan Spaarnwoude. Uit interesse is hij gaan werken met de
Heineken Brouwerijen site. Ook hij vindt de site een goed initiatief
en ziet deze als een belangrijke ontwikkeling op hef gebied van de
horeca. Naast het bestellen bekijkt hij ook de pagina's met nieuws
en informatie over de horecamarkt. "De diensten die de site biedt
zijn de juiste faciliteiten waardoor Heineken via het internet full-
service kan bieden", aldus Martijn.
Om een indruk te krijgen van de Heineken
Brouwerijen site en voor meer informatie kunt u
terecht op het BrowseHuis onder Units
Afdelingen.
Miriam Kolenbrander,
stagiaire Interne Communicatie
Na een succesvolle pilot op de unit Hoofddorp werken vanaf 2 april al onze regionale
Heineken Brouwerijen vestigingen met de Heineken Brouwerijen site. Via www.Heineken-
Brouwerijen.nl kunnen de horecaondernemers hun bestellingen plaatsen en de diensten
en informatie op de site raadplegen. Om dit te bereiken heeft het projectteam hard ge
werkt aan de landelijke implementatie.
De trainingen over de Heineken Brouwerijen
site voor de medewerkers van alle vestigingen
zijn maandag 12 maart van start gegaan. In
samenwerking met een trainingsbureau dat het
trainingsprogramma heeft ontwikkeld, hebben
zeven gewestelijke Heineken-coaches ruim 550
Heineken-medewerkers een Heineken Brouwe
rijen site-training gegeven. In twee weken wer
den deze trainingen op drie verschillende loca
ties in het land gegeven.
Op een interactieve manier leerden de deelne
mers de site kennen. Na een videofilm en een
introductie waarin de doelstellingen van de
HBsite worden uitgelegd, konden de deelne-
Remco Glas is samen met zijn vader en broer eigenaar van Café
Seasons in Driehuis en hij werkt 1\ jaar met Heineken. Via zijn
vertegenwoordiger is hij benaderd voor het werken met de
Heineken Brouwerijen site. Op de vraag wat de belangrijkste reden
voor hem is om hieraan mee te werken antwoordde hij: "Ik ben
altijd wel in voor nieuwe dingen en aangezien de toekomst bij de
computer en internet ligt, vond ik het interessant om deel te
nemen."
Hef bestellen verloopt tot nu toe perfect. Als grootste voordeel van
de Heineken Brouwerijen site noemt Remco de mogelijkheid om
ook buiten kontoortijden te bestellen. Daarnaast is hij erg tevreden
over de services die de site biedt, zoals het raadplegen van het
overzicht von de eigen bestelling.
D- -/
mers zelf de site verkennen. Dit gebeurde aan
de hand van zoekopdrachten. Vervolgens wer
den alle elementen kort toegelicht die op de si
te te vinden zijn, zoals de bestelprocedure, de
diensten en het eigen profiel. Het laatste on
derdeel van de training was een spel, waarbij in
groepjes van twee een aantal vragen moest
worden beantwoord.
Ook zijn de gewestelijke coaches nog op de
units zelf langs geweest om daar de medewer
kers het een en ander over de site uit te leggen
en hen bij vragen te helpen.
Communicatiecampagne
De introductie van de Heineken Brouwerijen si
te werd ondersteund door het inzetten van di
verse communicatiematerialen. In april is een
campagne van start gegaan met advertenties in
vakbladen als Bierblad, Missets Horeca en
Horeca Entree. Ook is er een 'factsheet', een
Klaas Klomp is al 22 jaar eigenaar van Café het Groene Woud in
Haarlem. Hij werkt al een aantal jaren met computers en was daar
om ook geïnteresseerd met de Heineken Brouwerijen site te gaan
werken. No de training kon hij makkelijk zijn weg vinden op de
site. Hij vindt het een mooie site waarop veel te vinden is.
Klaas: "Ik zie de site als een groot voordeel voor Heineken en zijn
medewerkers die op deze manier efficiënter kunnen werken."