PROJECT
Vierde stakeholders workshop
5
18
Uitspraken general managers
STAR CHAIN
Om onder de verantwoordelijke managers (stakeholders) overeenstemming te bereiken over het 'Frozen Concept', koos het
projectmanagement van STAR Chain ervoor 29 en 30 augustus een tweedaagse workshop te houden. Tijdens deze workshop in
Garderen werden de nieuw ontworpen processen besproken en, met uitzondering van een aantal onderdelen, geaccordeerd. Een
systeemkeuze om de processen te ondersteunen is inmiddels gemaakt; SAP. Ten slotte werd er uitgebreid gesproken over de nieu
we projectfase Detailed Design, die 1 september van start is gegaan.
De projectteams lieten enkele
van de belangrijkste proces
sen zien. In presentaties werd
stap voor stap getoond wat er
met een klantenorder gebeurt
bij respectievelijk Heineken
Export, Heineken Nederland
en Heineken USA. Daarbij wer
den de verschillen duidelijk
tussen de route in de oude
situatie en die in de toekom
stige. Deelnemers werden in
de gelegenheid gesteld over
de inhoud te discussiëren en
op- en aanmerkingen te ma
ken. Dit gebeurde in kleine
groepen.
Naar aanleiding van de ge
maakte opmerkingen gaat het
projectteam het conceptont
werp aanpassen. Er is een
kleine groep stakeholders aan
gewezen die het aangepaste
concept daarna zal goedkeu
ren. De bedoeling is dat dit
voor 1 oktober gebeurt. Pas
dan praten we over een
'Frozen' Concept.
Detailed Design fase
Deze fase wordt gebruikt om
een gedetailleerde beschrij
ving te maken van de aan te
passen afdelingsprocessen en
-taken in de keten. Per pro
jectteam zijn de doelstellingen
en het tijdpad voor deze nieu
we fase gepresenteerd. Meer
informatie over deze fase vindt
u in de STAR Chain Nieuws
brief 7.
Loes Iedema,
communicatiecoördinator
STAR Chain
Wij vroegen de general managers na afloop van de
workshop om een reactie op de workshop:
Mare Bolland (di
recteur Heineken
Export): "Een aantal
van onze markten
zal beter geserviced
kunnen worden van
uit een orderma-
nagement- en voor-
raadplanningsproces
van de Supply Chain
organisatie, terwijl
Export verantwoor
delijk blijft voor de Customer Service voor zijn markten."
Foto's: Fotoburo Peter van Drent en archief
Frans van der Minne (direc
teur Heineken U.S.A.): "Dit
geeft ons de kans om alle mark
ten van bier te voorzien en te
vens de operationele capaciteit
om dit te ondersteunen en van
Heineken een werkelijk favoriet
leverancier te maken over de
hele wereld."
Theo de Rond (Commercieel
directeur Heineken Neder
land B.V.): "In het 'Frozen'
Concept zit nog niet alles wat
we zouden willen; we hebben
nog een wensenlijstje. Er ligt
een goed concept, maar er
moet nog het een en ander
voor 1 oktober worden uitge
zocht."
Erik Korthals Altes
(algemeen directeur Hei
neken Nederland B.V.):
"Kern van de Supply-filo-
sofie is de optimale be
diening van de klant en
het managen van de pro
cessen die dit mogelijk
maken. Deze processen
zijn nu in beeld gebracht
en 'bevroren'. We moe
ten nu de systemen gaan inrichten die dit onder
steunen."
Mare Koster (directeur
Personeelszaken
Heineken Nederlands
Beheer B.V.): "In de De
tailed Design fase gaat er
in een korte periode veel
gebeuren: inrichting van
de nieuwe automatise
ringssystemen en het
trainen van medewerkers. Het wordt een moeilijke
en spannende tijd, maar ik heb er alle vertrouwen
in."
Marien Kakebeëke (directeur Supply Chain
Management): "Ik vind dat er vreselijk hard is ge
werkt door het projectteam en mensen uit de orga-
nisatie. Het project is
complexer dan we oor-
Ipl spronkelijk dachten. Toch
Hi denk ik dat er veel voor-
Hk uitgang is geboekt. Met
name het belang van het
integraal kijken over de
Jjf hele keten heen in plaats
van alleen kijken naar ei-
gen afdelingsbelang."