logistiek, kwam als uitzendkracht bij Heineken terecht en werd 1 december 1986 in vaste Marinus van Dorst werd geboren op 28 juli 1964 in het Brabantse Schaijk. Zijn ouders runden de drankenhandel Van Dorst, die later werd overgenomen door Heineken en uiteinde lijk is opgegaan in Heineken Brouwerijen Midden-Brabant. Hij studeerde toerisme en Marinus heeft verschillende functies bekleed binnen horeca, onder meer in Rotterdam, Grou, Alkmaar en Den Bosch. Zijn huidige functie, directeur Horeca Brand en gewestelijk unitmanager Zuid-Oost Nederland, doet hij sinds 1 maart dit jaar. Hij is getrouwd en heeft twee dochters (5 en 3 jaar oud). In december verwacht het gezin een derde kind. Zijn hobby's zijn: het gezin, vakantie (in Spanje), tennis en zwemmen. en begrip voor de situatie waarin zij verkeren. Deze ervaring kwam mij goed van pas toen ik als regionaal unitmanager Midden-Brabant de taak kreeg om drankenhandel Van Dorst- Liebrand-Olderaan te laten opgaan in de nieu we horecastructuur van Heineken Nederland. Daar kwam nog bij dat ik, zoals ik al eerder zei, de mensen hier goed ken. Sinds 1 maart ben ik Rob van Leendert opgevolgd als gewestelijk unitmanager Zuid-Oost Nederland en directeur Horeca Brand, waarbij ik ook de commerciële taken van Thijs Brand heb overgenomen." Bij Brand hebben ze ook al heel wat veranderingen meegemaakt. Wat is je drive' hier? "Er is de afgelopen drie jaar veel veranderd in het distributiebeleid van Brand. Dat vraagt veel van de mensen, maar er staat ook iets tegen over. Ik zeg altijd tegen onze Brand-medewer- kers: jullie hebben het mooiste biermerk in de horeca. Dat moeten we ook uitstralen naar on ze klanten en onze relaties. We moeten ervoor zorgen dat Brand buiten Limburg op de Nederlandse kaart komt te staan. Daarbij streef ik naar een optimale samenwerking met de an dere Heineken-units, een goede service en voor al een goede relatie met de klant. Merk, relatie, service... In die volgorde. En met een 'winning mood' gaat dat zeker lukken." Je hebt al in verschillende horecagebieden gewerkt. Hoe is het om weer in Brabant, en nu ook voor Limburg te werken? "Voor een deel herkenning, voor een deel weer anders. Ik heb nu opnieuw te maken met een andere taal en probeer me die ook enigszins ei gen te maken: het Limburgs. In het begin was het voor mij even wennen dat mensen in Limburg, waar je bij bent, onderling in hun ei gen taal praten. Uiteraard gebeurde dat in Friesland ook. Ik herinner me nog goed dat ik werd geïnterviewd voor Omroep Friesland en dat de verslaggever mij uitsluitend in het Fries wilde interviewen. Ik heb me er toen overigens goed uitgered, omdat ik vrij goed Fries kan ver staan. Ook in Limburg kan ik me zeker redden. Het is een gemoedelijk volk. En de enorme rijk heid die de Limburgse cultuur biedt: het vereni gingsleven floreert hier nog volop. En waar vind je dat nog in Nederland? Daarom is het ook zo belangrijk dat we erbij zijn als er bijvoorbeeld een Limburgs Schuttersfeest wordt gehouden. Belangrijk voor ons als merk en belangrijk voor de relatie met onze klant. En Brand is hier ui teraard het bier waarop Limburg nog steeds trots is. Terecht! Nu de rest van Nederland nog." Marguerite de Ruijter Hij heeft het nog steeds: het stofjasje van vroeger. Uit de tijd dat hij als vijfjarige meehielp in de Emballage van de drankenhandel van zijn vader Ad van Dorst. Hij is trots op zijn achtergrond. Maar ook op Heineken, waar hij inmiddels al weer 14 jaar werkt. Die stap naar ons bedrijf was destijds een logische. Marinus van Dorst ("ik ben vernoemd naar mijn opa") groeide letterlijk op tussen de kratten en flessen bier en heeft het vak van jongs af geleerd. Eerst bij zijn vader in de drankenhandel Van Dorst-Liebrand-Olderaanlater in diverse functies in de verschillende horecagebieden van Heineken Nederland. Sinds 1 maart is hij de nieuwe directeur Horeca Brand en gewestelijk unitmanager Heineken voor Zuid-Oost Nederland met als standplaats Wijlre. Een gesprek over de toekomst, met een knipoog naar het verleden.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2000 | | pagina 5