nm service
99
Vanuit zijn hoekkamer op de derde verdieping van het
Zoeterwoudse kantoorgebouw heeft hij uitzicht op de
poort. Het aan- en vooral afrijden van de vrachtwagens
geven hem een goed gevoel. Niet dat hij veel tijd heef
om naar buiten te kijken. Hij heeft een drukke baan en
maakt lange dagen.
Toch zullen zijn kinderen zich niet hoeven afvragen wie
toch die man is die s zondags het vlees snijdt. Want zijn
gezin is heel belangrijk voor hem. Een kennismaking
met de nieuwe unitmanager van DCS: Koos Tromp.
Koos Tromp is getrouwd en heeft drie
kinderen van 12, 10 en 6 jaar. In zijn vrije
tijd doet hij graag aan sport, met name
tennis. In de weekends is hij op de hockey
velden te vinden, als coach van zijn
kinderen.
Het getal elf lijkt een belangrijke rol in zijn
leven te spelen. Op de elfde van de elfde in
'55 werd Koos namelijk geboren in Den
Haag. Hij is dus nu 44 jaar. Na de middel
bare school verhuisde hij naar Rotterdam
om Bedrijfseconomie te studeren. Waarna
hij een open sollicitatie aan Heineken
stuurde. "Ik solliciteerde omdat het bedrijf
een enorme uitstraling had. Het liefst
wilde ik een financiële functie krijgen." Hij
werd medewerker Planning Control.
Later volgden meer functies in de financiële
hoek. De laatste was Hoofd Planning
Control bij Heineken Nederland. Na de
financiële hoek volgde de commerciële. Als
Hoofd Horecagebied Rotterdam/Zeeland en
Gewestelijk Unitmanager Zuid-Nederland
hield hij zich eerst bezig met overname van
agenten en later met hun integratie in de
concerndrankenhandels. "Dat is heel
succesvol geweest", kijkt hij terug op die
periode. "Er zijn nu 21 units. Verhoging van
het service-niveau was een van de doelen.
Dat is gelukt. Nog steeds maken we
sprongen vooruit. Ik heb toen een fantas
tische tijd gehad. Maar na acht jaar horeca
wilde ik graag een logistieke functie. Ik
denk dat logistiek steeds belangrijker
wordt. Deze functie leek me echt een
uitdaging.
me bezig met het STAR Chain-project, voer als
OR-voorzitter van de DCS-unit overleg met de
Ondernemingsraad, overleg met Export en
Binnenland (Food en Horeca) en stem af met
mijn mensen en geef richting aan wat er
speelt."
Wat is je grootste uitdaging?
Service staat bij DCS voorop. Het is ook een
afdeling die heel goed wordt gewaardeerd bij
onze klanten. Toch denk ik dat we beter
moeten benoemen wat onze klanten precies
willen en hoe we daaraan tegemoetkomen.
Want service is een rekbaar begrip. Mijn
grootste uitdaging is de servicelevels con
creter te maken en de organisatie daarop zo
goed en efficiënt mogelijk in te richten. Een
andere uitdaging is proberen ervoor te zor
gen dat op een andere manier gedacht gaat
worden. Om niet meer in units te denken of
in afdelingen maar procesgericht te gaan
denken als Heineken. Dat proces is al ge
start. Er is al verbetering, maar zo'n om
schakeling kan niet in één keer. Het moet
geleidelijk. Als leidinggevende moet je het
goede voorbeeld geven.
Een project waarbij het gaat om denken in
processen en verbetering van service, is het
STAR Chain-project. Dit project is in maart
van start gegaan. Het is ontzettend belang
rijk het serviceniveau te verhogen voor
Heineken USA, Export en Heineken Neder
land. We zullen er nog veel aandacht aan
geven."
Is er nog tijd voor vrije tijd?
"De dagen zijn vol en de werkweken iang,
maar dat vind ik niet zo erg. Voor mijn gezin
maak ik in het weekeinde altijd tijd. Mijn
kinderen zijn mijn vriendjes, mijn maatjes. Ik
heb altijd veel plezier met hen."
Yvonne van Stek