Heineken scoort goed bij Industributie- onderzoek ©orkonbe familieverpakkingen. Eén blik in de super markt geeft je het bewijs hiervan. Chilenen zijn bijvoorbeeld dol op het organiseren van barbecues; Asado, zoals dat hier heet. Dit is anders dan de barbecue die wij in Nederland kennen. Een Asado wordt zo vaak mogelijk georganiseerd en duurt zo'n beetje de hele middag en avond, ledereen is welkom, de he le familie, vrienden en vrienden van vrienden, er is altijd genoeg eten, genoeg drank en veel gezelligheid. Kortom één groot feest. De biermarkt in Chili bestaat dan ook voor 50% uit de verkoop van literflessen, dus zelfs voor een premiumbier als Heineken is de li terfles de key succes factor. Dit hebben we ook goed ervaren,want vanaf het begin van het nieuwe millennium, worstelen we met het luxeprobleem dat we met onze productie hier in Chili de vraag niet aankunnen. Santiago Santiago als stad vond ik in eerste instantie niet heel bijzonder, behalve dan dat ik het groot vond. Toch ben ik de stad langzamer hand wel veel meer gaan waarderen. De stad wordt meer eigen na verloop van tijd. Wat ik wel enorm indrukwekkend vond en nog steeds geweldig vind, zijn de enorme geberg ten om de stad heen. Vanaf het centrum van de stad zit ik in ongeveer een half uur midden in de Cordillera (het Andes gebergte). Het millennium heb ik dan ook op 3000 meter hoogte in de Andes gevierd. Ik ben met een groep Nederlanders met gidsen twee dagen met paarden de bergen in gegaan, echt uniek. Slaapzakken, dikke truien, kampvuur, barbecue (Asado), Pisco Sour (het traditionele Chileense aperitief) en niet te vergeten champagne. Ik had me geen beter begin van het nieuwe millennium kunnen wensen. Inmiddels zit ik hier nu al vier maanden en ik voel me echt thuis en zelfs een beetje Chileens. De tijd vliegt echt voorbij. Hetzelfde geldt voor het maximale aantal woorden dat voor dit stukje staat. Ik ga maar weer snel aan het werk want het is weer een tropische dag, dus de behoefte aan een verfrissend Heineken biertje is groot. Bovendien is het hier op kantoor 'airconditional' koud en staat er op deze warme zomerse avond een heerlijke Asado met een verrukkelijk, Chileens gebrouwen Heineken biertje op mij te wachten... Emeline Vehmeye Het Industributie-onderzoek dat de relatie tussen handel en industrie toetst is een initiatief van het vakblad Foodmagazine in samenwerking met Interselling Training B.V. Het onderzoek wordt gehouden in ne gen verschillende categorieën. Iedere categorie le vert een winnaar op. Vervolgens komen al deze win naars uit in de finale waar de uiteindelijke nieuwe houder van de Industributietrofee wordt gekozen. In de categorie Dranken kwam Heineken als beste uit de bus. De finale werd gewonnen door Lever Fabergé. Heineken werd daarin derde. Conny Vet i - Hcc Industribuiie-ondcr/ock toast de relatie lussen luiulel en industrie Foodmagazine en Iiuetscllmg Iuiiting bv verklaren -Jat int het onderzoek 2000 iu.ir voren komt ais winnaar- Heineken Nederland binnen dc productcategorie: Dranken Het Industributie-onderzoek is een initiatie! van hei toonaangevende vakblad Foodmagazine m samenwerking met Intet selling training bv. De handel geelt haar oordeel over de performance van de industrie op basis vail vijl criteria: 1: Dc kwaliteit van het category-management II. Het meewerken aan efficiencyverbetering 111 Het oplossen van problemen op dc winkelvloer IV: Het uitvoeren van gemaakte afspraken V: De kwaliteit van de innovaties Op de bovenstaande vi|l criteria scoort Heineken Nederland als beste binnen haar productgroep. Nico de jong Rob van Vroenhoven hoofdredacteur senior tuut manager food J y- j Foodmagazine Interselling Training bv

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2000 | | pagina 7