Heineken
scoort goed bij
Industributie-
onderzoek
©orkonbe
familieverpakkingen. Eén blik in de super
markt geeft je het bewijs hiervan. Chilenen
zijn bijvoorbeeld dol op het organiseren van
barbecues; Asado, zoals dat hier heet. Dit is
anders dan de barbecue die wij in Nederland
kennen. Een Asado wordt zo vaak mogelijk
georganiseerd en duurt zo'n beetje de hele
middag en avond, ledereen is welkom, de he
le familie, vrienden en vrienden van vrienden,
er is altijd genoeg eten, genoeg drank en veel
gezelligheid. Kortom één groot feest. De
biermarkt in Chili bestaat dan ook voor 50%
uit de verkoop van literflessen, dus zelfs
voor een premiumbier als Heineken is de li
terfles de key succes factor. Dit hebben we
ook goed ervaren,want vanaf het begin van
het nieuwe millennium, worstelen we met het
luxeprobleem dat we met onze productie hier
in Chili de vraag niet aankunnen.
Santiago
Santiago als stad vond ik in eerste instantie
niet heel bijzonder, behalve dan dat ik het
groot vond. Toch ben ik de stad langzamer
hand wel veel meer gaan waarderen. De stad
wordt meer eigen na verloop van tijd. Wat ik
wel enorm indrukwekkend vond en nog
steeds geweldig vind, zijn de enorme geberg
ten om de stad heen. Vanaf het centrum van
de stad zit ik in ongeveer een half uur midden
in de Cordillera (het Andes gebergte). Het
millennium heb ik dan ook op 3000 meter
hoogte in de Andes gevierd. Ik ben met een
groep Nederlanders met gidsen twee dagen
met paarden de bergen in gegaan, echt uniek.
Slaapzakken, dikke truien, kampvuur, barbecue
(Asado), Pisco Sour (het traditionele Chileense
aperitief) en niet te vergeten champagne. Ik
had me geen beter begin van het nieuwe
millennium kunnen wensen.
Inmiddels zit ik hier nu al vier maanden en ik
voel me echt thuis en zelfs een beetje
Chileens. De tijd vliegt echt voorbij. Hetzelfde
geldt voor het maximale aantal woorden dat
voor dit stukje staat. Ik ga maar weer snel aan
het werk want het is weer een tropische dag, dus
de behoefte aan een verfrissend Heineken
biertje is groot. Bovendien is het hier op kantoor
'airconditional' koud en staat er op deze warme
zomerse avond een heerlijke Asado met een
verrukkelijk, Chileens gebrouwen Heineken
biertje op mij te wachten...
Emeline Vehmeye
Het Industributie-onderzoek dat de relatie tussen handel
en industrie toetst is een initiatief van het vakblad
Foodmagazine in samenwerking met Interselling
Training B.V. Het onderzoek wordt gehouden in ne
gen verschillende categorieën. Iedere categorie le
vert een winnaar op. Vervolgens komen al deze win
naars uit in de finale waar de uiteindelijke nieuwe
houder van de Industributietrofee wordt gekozen. In
de categorie Dranken kwam Heineken als beste uit
de bus. De finale werd gewonnen door Lever
Fabergé. Heineken werd daarin derde.
Conny Vet
i
-
Hcc Industribuiie-ondcr/ock toast de relatie lussen luiulel en industrie
Foodmagazine en Iiuetscllmg Iuiiting bv verklaren -Jat int het onderzoek 2000
iu.ir voren komt ais winnaar-
Heineken Nederland
binnen dc productcategorie:
Dranken
Het Industributie-onderzoek is een initiatie! van hei toonaangevende vakblad
Foodmagazine m samenwerking met Intet selling training bv. De handel geelt
haar oordeel over de performance van de industrie op basis vail vijl criteria:
1: Dc kwaliteit van het category-management
II. Het meewerken aan efficiencyverbetering
111 Het oplossen van problemen op dc winkelvloer
IV: Het uitvoeren van gemaakte afspraken
V: De kwaliteit van de innovaties
Op de bovenstaande vi|l criteria scoort Heineken Nederland als beste
binnen haar productgroep.
Nico de jong Rob van Vroenhoven
hoofdredacteur senior tuut manager food
J y-
j
Foodmagazine Interselling Training bv