Albert d grondstof en dit jaar voltooien we ook een capaciteits- >r uitbreiding. En uit de Malt Vendorrating 1999 (beoorde- ii- iingssysteem) van de brouwerijen blijkt dat we de beste I, service verlenen. Het resultaat is dat we nu de grootste ie mouterij-unit van Europa zijn, die mout produceert volgens si- strenge kwaliteitscriteria (moutkwaiiteit, verwerkbaarheid ii- in de brouwerij en service) en dit, in vergelijking met andere in mouters, met de hoogste productiviteit. Dit alles maakt dat in wij Heineken-klanten over de hele wereid hebben, van :e Argentinië via Nederland tot Nieuw-Zeeland toe. Een serviceonderdeel dat we de Heineken Brouwerijen bieden vormen onze opleidingen. Heineken-medewerkers uit verschillende landen en disciplines komen via Heineken Technical Services bij ons terecht voor een intensieve cursus. Top of the bill van ons aanbod vormen de Practical Malting Course en de Malting Course for technologists. De laatstgenoemde cursus wordt mede georganiseerd door PP&C, HTS, de werkmaatschappijen en universiteiten. Beide cursussen werden ook in 1999 gegeven en waren volgens de waardering van de deelnemers zeer succesvol. Ook in ons laboratorium staan de tijd en de technologie niet stil. Na een uitvoerige testperiode van één jaar werd eind 1999 een geavanceerde NIR (Nabij Infraroodj-anaiyser aangeschaft, die in staat is de klassieke moutanalyse van zes uur af te werken in twee minuten en dit zonder gebruik van chemicaliën. Het toestel zal mede worden ingeschakeld in de interne kwaliteitscontrole, waarbij niet alleen strenge criteria zullen worden gehanteerd bij de in- en uitgangs controle, maar ook bij alle tussenprocessen. Zodanig, dat de door Heineken gevraagde kwaliteit gegarandeerd kan worden. Het Mouterij Albert-team Anno Aork on Rrnnn I o\/con hii rlo MlP-rnmnntor De Heineken Business Challenge is een wereldwijde competitie tussen werkmaatschappijen. Het is een 'bu- sinessgame' waarin teams beslissingen moeten nemen op diverse vlakken: marketing, human resources, fi nance, productie... Wij stelden ook een team samen, 'The Belgian Malting Valley Inc.' met Dirk Vermeulen, on ze financiële manager, als teamleider en slaagden erin winnaar te worden in onze reeks. Hierdoor werden we in november 1999 uitgeno digd voor de finale in Amsterdam. Ondanks on ze grote inzet en ons en thousiasme was de over winning voor het Franse team. Niettemin was het een zeer succesvolle ervaring door het leereffect en het ontmoeten van andere zeer gemotiveerde Heineken mensen. Een aanrader. Het productieteam staat ervoor en gaat ervoor!Van links naar rechts: Amedee Beylemons, projectingenieur; Peter Langie, operations manoger; Rudy van de Velde, ploegleider en Luc de Ciercq, ploegleider. Uitreiking van de medailles aon het team van de Belgian Malting Volley Inc., na de wedstrijd

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2000 | | pagina 19