Albert
d grondstof en dit jaar voltooien we ook een capaciteits-
>r uitbreiding. En uit de Malt Vendorrating 1999 (beoorde-
ii- iingssysteem) van de brouwerijen blijkt dat we de beste
I, service verlenen. Het resultaat is dat we nu de grootste
ie mouterij-unit van Europa zijn, die mout produceert volgens
si- strenge kwaliteitscriteria (moutkwaiiteit, verwerkbaarheid
ii- in de brouwerij en service) en dit, in vergelijking met andere
in mouters, met de hoogste productiviteit. Dit alles maakt dat
in wij Heineken-klanten over de hele wereid hebben, van
:e Argentinië via Nederland tot Nieuw-Zeeland toe.
Een serviceonderdeel dat we de Heineken Brouwerijen bieden
vormen onze opleidingen. Heineken-medewerkers uit verschillende
landen en disciplines komen via Heineken Technical Services
bij ons terecht voor een intensieve cursus. Top of the bill van ons
aanbod vormen de Practical Malting Course en de Malting Course
for technologists. De laatstgenoemde cursus wordt mede
georganiseerd door PP&C, HTS, de werkmaatschappijen en
universiteiten. Beide cursussen werden ook in 1999 gegeven en
waren volgens de waardering van de deelnemers zeer succesvol.
Ook in ons laboratorium staan de tijd en de technologie niet stil.
Na een uitvoerige testperiode van één jaar werd eind 1999
een geavanceerde NIR (Nabij Infraroodj-anaiyser aangeschaft,
die in staat is de klassieke moutanalyse van zes uur af te werken
in twee minuten en dit zonder gebruik van
chemicaliën. Het toestel zal mede worden
ingeschakeld in de interne kwaliteitscontrole,
waarbij niet alleen strenge criteria zullen
worden gehanteerd bij de in- en uitgangs
controle, maar ook bij alle tussenprocessen.
Zodanig, dat de door Heineken gevraagde
kwaliteit gegarandeerd kan worden.
Het Mouterij Albert-team
Anno Aork on Rrnnn I o\/con hii rlo MlP-rnmnntor
De Heineken Business Challenge is een wereldwijde
competitie tussen werkmaatschappijen. Het is een 'bu-
sinessgame' waarin teams beslissingen moeten nemen
op diverse vlakken: marketing, human resources, fi
nance, productie... Wij stelden ook een team samen,
'The Belgian Malting Valley Inc.' met Dirk Vermeulen, on
ze financiële manager, als teamleider en slaagden erin
winnaar te worden in onze reeks. Hierdoor werden we in
november 1999 uitgeno
digd voor de finale in
Amsterdam. Ondanks on
ze grote inzet en ons en
thousiasme was de over
winning voor het Franse
team. Niettemin was het
een zeer succesvolle ervaring door het leereffect en het
ontmoeten van andere zeer gemotiveerde Heineken
mensen. Een aanrader.
Het productieteam staat ervoor en gaat ervoor!Van links naar rechts: Amedee Beylemons,
projectingenieur; Peter Langie, operations manoger; Rudy van de Velde, ploegleider en Luc de
Ciercq, ploegleider.
Uitreiking van de medailles aon het team van de Belgian Malting Volley Inc., na de wedstrijd