Er zijn van die momenten die zich alleen voordoen wanneer je een reisgids openslaat. Je ziet een of andere foto van een ver exotisch oord en je denkt bij jezelf: zo mooi kan het in het echt niet. Na aankomst op je vakantiebestemming kom je erachter dat deze plek bijna net zo mooi is als op de foto. Zoiets dergelijks overkwam mij tijdens mijn bezoek aan Café Central te Venlo. Deze horecagelegenheid aan Markt 22 is medio oktober geopend, na een grondige verbouwing van bijna twee jaar. Exact honderd jaar nadat de deuren van dit pand de eerste keer opengingen. Bedrijfsleider Floris Lina vertelt dat er voorheen in het pand een Chinees restaurant gevestigd was en dat de verdiepingen van het karakte ristieke pand werden bewoond door duiven en ander gevogelte. Op de begane grond bevindt zich het grand-café waar je kunt genieten van onder meer een kop koffie met een krantje of een van de bieren van Brand, want deze worden hier in Café Central geschonken. De eerste verdieping of volgende verdiepingen zijn via de brede houten trap of via de lift bereikbaar. Op de eerste verdieping komen we bij het restauratieve gedeelte van Café Central. Deze verdieping doet 's middags dienst als lunchcafé. De gast kan dan gebruik maken van een saladebar, een kleine dagkaart en een ruim assortiment broodjes.'s Avonds wordt de verdieping omgetoverd tot restaurant waar je de keuze hebt uit gerechten die geba seerd zijn op fusion-cookin. Café Central kent een kaart met vijf hoofd-, voor - en nagerechten waaruit de gast kan kiezen voor een bedrag van 39,50 gulden. Tevens heeft hij/zij de moge lijkheid om a la carte te dineren. Uiteraard lig gen de prijzen voor deze gerechten iets hoger. Aan deze gerechten, die beïnvloed zijn door de Oosterse en de Westerse keuken, is veel zorg besteed. De witte brigade probeert zoveel mo gelijk ecologisch verantwoord vlees te gebrui ken. En er wordt, indien verkrijgbaar, alleen met biologisch geteelde groenten gewerkt. De tweede verdieping, die overigens compleet O John von Loon (links) en Floris Lino. in het wit is ingericht, is bestemd voor verga deringen, feesten en andere partijen. Deze ruimte met eigen bar, vleugel en toiletgroep kan afgehuurd worden. Over de inrichting van het pand wil ik niet te veel kwijt, aangezien het gewoonweg in géén honderd woorden te beschrijven valt. Een aantal kernwoorden is: karakteristiek, strak, modern, rvs, kersenhout of wel een zeer aparte mix van moderne stijlen gecombineerd met degelijkheid en historie. Dit multifunctionele etablissement, dat zich richt op een doelgroep vanaf 22 jaar, is dagelijks geopend van 10.00 tot 02.00 uur. Het bezit naast een internetaansluiting, een ruime lees tafel, speciale tap voor groepen, een mooie en vooral schone toiletgroep, heel goed gastvrij personeel. Er zullen hier heel wat ondernemers een kijkje gaan hemen. Stap eens binnen als u in de buurt bent, en laat u vooral een korte rond leiding geven, het is zeker de moeite waard! John van Loon, Relatiebeheerder Brand Bierbrouwerij, Wijlre

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2000 | | pagina 15